Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (337)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bohovská pocta 80s splatter body-hororovým komédiám s množstvom skvelých gagov, riadnou kadenciou hlášok a skvelými postavami (okrem tradične bohovského Nathana Filliona som si strašne obľúbil fuckujúceho starostu), z ktorej úplne srší fanúšikovské nadšenie tvorcov. "Oh, ho, ho, ho. Ha, ha, fucking ha!" ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Co je to (va)gína? To je země. Pochází odtamtud „Gíňani“. Asi nejlépe tyto věty vystihují tento snímek. Pokud vám to přijde jako infantilní (ono i je :-) humor pod vaši úroveň, vyhněte se snímku velkým obloukem. Vám ostatním (kterým to vyvovalo lehké (příjemné) cukání v koutcích úst) doporučuji následující: pohodlně se zabořit do vašich domácích sedaček, otevřít si plzínku(y) a po náročném dni si dopřát tuto oddechovku. Slither je totiž ideální snímek pro „výplach“ vašeho mozku a odreagování se, jehož největší (jedinou) předností je skutečnost, že se nebere vážně. Nelze jej totiž ani v nejmenším považovat za horor (snad vyjma těch, co když jdou o půlnoci na záchod, rozsvicí světlo v celém domě a nebude to kvůli jejich šerosleposti), ale (černo)humornou komedii. Zajít tvůrci ještě dál (přitlačit) a vy(o)brousit hran(k)y scénáře, mohlo se jednat o fajn (netradiční) žánrovku, ke které se budete (rádi) vracet. Takhle se jedná o „jednohubku“ na jeden večer. Byť pravda, příjemnou. 66,6% p.s. nechápu ty mnohé narážky na „nechutné“ scény. Člověk (alespoň trochu zběhlý v české politické scéně) by měl být zvyklý na ledacos..... ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se pobavil, a to jsem podle obalu DVD rozhodně nečekal :-) Všude plno slizu, gore efektů, mrtvol, dobrých hlášek a černého humoru: ten je v některých scénách – například v té s přežranou paničkou – opravdu hodný medaile. Triky nejsou top, ale co chtít za 15 milionů dolarů? Na tenhle rozpočet jsou skvělé... Z filmu je cítit, že jeho tvůrci jistě vzhlížejí ke staré hororové, protože ačkoliv jsou tam všechny slizoidně-krvavé ingredience, snímek nestaví výhradně na nich. A proto nenudí. Trochu mi vadil jen lehce odbytý konec a občas trochu hloupé repliky („Jsi v pořádku?“, zeptá se blondýna šerifa, který si právě odkudsi ze žaludku vytáhl ostnaté chapadlo). ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Keď sa stretne banda 15-tich ČSFD-árskych fanatikov so štipkou talentu, splodia presne takýto nadšenecký miš-maš so sviežimi dielčimi nápadmi, avšak s nejasným zámerom, bez výraznejšej jednotiacej linky, vlastne bez réžie. Najviac sa pri tom budú baviť oni sami, potom ich priaznivci z tejto stránky a radový divák zhovievavo kývne rukou. Večne nespokojný -mm13- v taký moment udelí ***, možno v dobrej chvílke **** (ČSFD forever), ale toto chcel byť plnohodnotný film, takže sorry!!! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zápletka je jednoduchá jako facka. Nic složitého snad ani očekávat nelze. Originalitou film také zrovna nehýří, protože vymyslet něco převratného v hororovém žánru je strašně složité. Takže, se tvůrci musí snažit divákovi něco nabídnout, co by ho dokázalo zaujmout a neodradit ho od sledování. Proto režisér natočil film, který se nebere zase tak vážně, koupe se v krvi doplněné černým humorem. Krví a nejrůznějšími vnitřnostmi nebo částmi lidských těl se nešetřilo. Pustit si film při večeři nedoporučuju, může se stát, že vás zradí žaludek. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • Starla telefonuje Dr. Karlovi aby se dozvěděla něco o Grantově stavu, hlas doktorovi propůjčil režisér Rob Zombie. (Stocki)
  • Ve filmu si můžeme všimnout obchodu se zbraněmi a municemi, který nese jméno Max Renn´s. Max Renn byla hlavní role ve filmu Videodrome (1983). (Stocki)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama