Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

kitano 

všechny recenze uživatele

Pribeh prostucky, avsak tym ake emocie a sympatie dokazal reziser postavam vlozit, ho povysil a posunul uplne inam od klasickych akcnych bijakov. Film funguje a frci na plne obratky od zaciatku az do konca. Vizual je doslova gulervuci. Popravde, ani si nepamatam, ktory film by na mna chrlil kazdu sekundu tak dokonalo komponovane obrazy. Vizualna stranka mi priam zovrela hrdlo. NADHERA. Dalsia pochutka su bojove sceny, ktorych je tak akurat a svojou skvelou choreografiou a znova sposobom, akym su natocene, vzdy vypumpuju adrenalin do nebeskych vysin. Ak takto vyzera nova vlna Hong Kong-skych akcnych filmov, tak to beriem. To si necham pacit. (9/10) ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Film, který má příliš wtf scén a chování postav je opět asijsky přehrávající. Pokus na navázání John Woo elementů heroic bloodshed se tak pere s naivními scénami, které asijské publikum toleruje. Donnie Yen se konečně povyšuje na hodnotnou roli a připravuje diváky na Příchod Draka moderního martial arts filmu nejen co by jako fight director a nebo otloukaný Asiat. Režie se chopí (zde ještě ne úplně schopný) Wilson Yip a démonického záporaka si střihne nejpohyblivější tlusťoch v dějinách kung-fu movies - úžasný Sammo Hung. Film sám o sobě z dnešního pohledu spíše donutí diváka přetáčet "pásku", ale určitě bych ji nechal plynule běžet od 67. minuty. Nastávají totiž bojové scény, které svou propracovaností, rytmem, silou a krvavou lyrikou dělají nezapomenutelný zážitek s uměleckým dojmem. Úzká ulička snímaná s westernovou perspektivou a v ní dva muži - černý a bílý. Donnie Yen vs. Jacky Wu. K tomu hraje krásná ukolébavka. Kladně lze hodnotit i smrtonosné finále bez happy endu. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že akční scény jsou tady neskutečný, ale fakt totální jízda. Takovéhle hand-to-hand souboje jsem snad ještě neviděl, fakt paráda. Bohužel jich tu zase tak moc není. Všehovšudy dva větší a dva menší, nepletu-li se. Čim je naplněna zbývající stopáž? Totálně plnohodnotným výkladem slova klišé. Kdybych měl všechny vyjmenovávat, psal bych komentář do soboty (je čtvrtek). Od hamletovského začátku do hamletovského konce je divák drcen tisíckrát viděným sentimentem, dementními hereckými výkony a až směšnou motivací postav. Navíc nadhled je v tomhle filmu sprostý slovo. Škoda, protože ta akce vážně stojí za vidění. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

ak nieco HK filmarom ide dobre, tak su to kung fu filmy. v poslednej dobe aj do HK dorazilo silne a modne eklekticke miesanie zanrov a tak dokonale zvladnute martial arts mozme zazriet v ktoromkolvek zanri, aj v noir kriminalke. nie nadarmo v suvsilosti s S.P.L., momentlanym hitom v HK rebricku, padaju prirovnania ako the killer ci hard boiled s kung fu charizmou. drsna, pomala, moralku obchadzajuca kriminalka si dlho ziadala okrem zbesilych ran strelnych zbrani aj staru dobru rucnu pracu a to v starom dobrom nestrihanom, nie na snurkach kung fu prevedeni. a presne to S.P.L ponuka. stykovu krimi s netrikovymi bojovymi scenami moderne miesajucimi styly roznych bojovych umeni tak, ako k dobrej choreografii treba. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Trochu sklamanie, hlavne potom čo sa film prakticky vymlátil v trajleri, bolo toho bojovna menej než je zdrávo. Dobrá dark atmosféra, Samo pred ktorým pri jeho kilách a veku nad jeho mrštnosťou smekám pomyselný kalap, lesklá hruď metrosexuála a štandartný príbeh o pomste. Tu jednu hviezdičku si šetrím so zvedavosti na tu vystrihnutú scénku. Slušných 70% po zhliadnutí uncut zaokrúhľujem nahor. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama