Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer

Recenze (550)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po slabšom rozbehu priamoúmerne striedajúcom silnejšie a slabšie diely sa zdá sa neskôr obrátila a niekedy až nepríjemnú epizódosť nahradila väčia zápletka, ktorá dokázala pozdvihnúť tento fantasy seriál na oveľa kvalitnejšiu úroveň. Sam a Dean su proste fajn a Supernatural kvalitný počin, vo svojom žánri absolútnou špičkou, ktorý sa nebojí experimentovať a meniť zaužívané postupy rozprávania či schémy samotných dielov. A za to patrí Kripkemu a spol. uznanie. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Víš začíná mi docházet, proč rodiče dětem lžou. Chceš aby věřily, že ta nejhorší věc, co na ně čeká jsou kola a práskací žvejka. Chráníš je před tím opravdovým zlem. Chceš aby šli spát s pocitem bezpečí. A jestli to znamená lhát jim, tak budiž. Čím víc o tom přemýšlím, tím vic si přeju, aby táta lhal nám." Supernatural. Seriál, který jsem svéhočasu uctíval kudy sem chodil. Do páté série se jedná o výborný hororový drama nářez, který byl relativně originální, vtipný, zábavný a charismatický. O vtip s charismatem se starala ústřední dvojice bratrů Winchesterových, kdy člověk nevěděl, jestli fandí víc Deanovi nebo Samovi. Během pěti sérií se v seriálu objevily, jak ty nejklišoidnější zápletky, a známé bestie, až po místní pověsti a legendy z různých částí světa, které člověka držely v šachu a čekal, jak který díl skončí. Samotná hlavní linka bratrů Winchesterových dosahovala apokalyptických rozměrů, mezi nebem a peklem, které vrcholily Kladivem Bohů v páté sérii a vygradovaly samotným závěrem páté série, který bych milerád považoval a sám za sebe ho tak mám ukotvený, jako velké finále celého příběhu. Dojemné, velkolepé a zároveň komorní, chlapácké zakončení. Dál už se jen recyklovalo a byť se našlo pár zajímavých nápadů a postav (Crowley), tak už se jednalo jen o stínovou hru, za geniálními pěti řadami winchesterovic ságy, kterou jsem po deváté sérii neměl chuť jakkoliv dohrát. Prvních pět sérií jsou skvělým a relativně zakončeným příběhem. "Carry on my wayward son, there´ll be piece when you are done. Lay your weary head to reast. Don´t you cry no more.." 1.série - 80%, 2.série - 88%, 3.série - 98%, 4.série - 90%, 5.série - 100%, 6.série - 70%, 7.série - 74%, 8.série - 86%, 9. série - 82% ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně debilní seriál a když píšu totálně, tak to tak i myslím. Dva nepředstavitelně debilní idioti jezdí svým fárem po státech a loví ,,duchy". Děj je k nasrání. Postavy k posrání. Lovení duši nejsou vidět. A celková debilita filmu je k pochcání. Nedovedu si představit, jaká drzost vedla k tvůrce k zařazení seriálu mezi hororové. Až příliš to připomíná Akta X, když si ovšem odmyslíte veškeré napětí, zajímavost, rozmanitost tamějších dílů a dobré hlavní herce. Po třech dílech se nobojím poslat seriál tam, kde je jeho místo - do koše. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dvaja seriálovo pekní mladíci za sprievodu popkultúrnych hlášok ("S týmto démonom to asi nebude o zvracaní hrachovej kaše") a metalových evergreenov riešia nadprirodzené prípady, ktoré sú vlastne chudobnými televíznymi verziami známych hororov. Otrepané, nijako výnimočne napínavé, hoci solídne natočené. Priemer. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"Let's kill some evil sons of bitches and raise a little hell!" Seriál je pre niekoho možno mierne jednotvárny, pre mňa však nie. Jednotlivé série spája silná ústredná línia, vďaka ktorej to fakt nie je len o tých "príšerách", ktoré treba zabiť v jednotlivých častiach. A naviac "chémia" medzi bratmi funguje, naozaj pôsobia ako bratia a ich podpichovanie je často veľmi vtipné(najmä v tretej sérii bolo pár dielov, ktoré boli v tomto ohľade lepšie ako hociktoré sitcomy). A netreba zabudnúť na Chevy Impala r.v.1967 a kvalitné rockové vypaľovačky a máme tu perfektný seriál, ktorý možno odporučiť každému(aj keď nemá rád nadprirodzeno). ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • V seriálu je Lilith ztvárněna jako jedna z prvních lidí, které Lucifer (Mark Pellegrino) mučením duši znetvořil a udělal z ní prvního démona. Ačkoli je o Lilith spoustu starých PŘEDbiblických příběhů, které se liší, podle Mezopotámské verze byla vůbec první člověk a stejně jako Adam byla stvořena ze země. Podle legendy v zahradě spolu nevycházeli, protože se mu musela podřizovat, ale ona mu chtěla být rovna, protože byla také stvořena ze země. Když Adam neposlechl, vyslovila nevyslovitelné jméno Boží a byla ze zahrady vykázána. Když ji později našli 3 andělé, stala se nevěstou démonů. Ti ji řekli, ať se vrátí, jinak každý den zemře sto jejich démonických dětí, ale když odmítla, stal se z ní démon a vzala si zlého anděla Samaela, levou ruku Lucifera. Aby se pomstila, rozhodla se vraždit novorozence. Proto je dnes spojena se zabíjením a pojídáním dětí, což bylo vidět i v Supernatural. Také se někdy říká, že ona byla ten had, který přiměl Evu sníst zakázané ovoce, proto je v umění vyobrazena jako napůl had nebo s hadem. Tento příběh se v Bibli nevyskytuje. Podle některých učenců byl z Bible vyřazen. [Zdroj: Wikipedie.cz] (GreatestFan)
  • Na natáčení se používá celkem 5 stejných černých Chevroletů Impala z roku 1967, kterému Dean (Jensen Ackles) říká Baby. (GreatestFan)
  • Ve 14. epizodě 5. série "Krvavý Valentýn" je řád andělů cherubínů popsán jako nejnižší andělský řád, jehož schopnosti nejsou určeny k boji, ale k ovládání emocí a donucení lidí, aby se do sebe zamilovali, podobně jako Amor. Cherubíni jsou ale podle některých středověkých textů 2. nejvyšší andělský řád, hned po serafínech. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama