Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Absolútny súhlas s Faustkou. Oplakávať tunajšiu snahu a porovnávať ju s mimóznymi okolitými pokusmi o dielo , ktoré nedovidí ani na slnko je síce ľahké, ale hrabať sa v tunajšom odpade - na to má kuráž kadekto . Beriem snímok , ako seriálový priemer a som rada, že sa aspoň u susedov deje nejaký progres. Vyskúšaj " PANELÁK " a snáď sa ti rozsvieti. Vadí Mi tam kopec vecí , ale neokecám, len aby som okecala. Ostávajú ešte 2 časti ale na Mojom hodnotení to už nič nezmení. Spokojná a rada pridám bodík. Faustka mala pravdu - ten Jašków ! Slovenský Kraus sa pokúša o nový seriál - potešenie z jeho strany. Držím palce, aby sa vám darilo aj v takejto TV forme. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Expozitura je na české a především novácké poměry velice slušným dílem. Ale bohužel pouze technicky, řemeslně. Zajímavost případů ubíjí nepovedený casting, a to téměř ve všech rolích. Souhlasím s "Terezkou", že bychom jí neuvěřili, že je policajtka, protože tolik přehmatů a amatérských výkonů, doufám, u skutečné elity policie nenalezneme. Záporáci jsou spíše trapní (především DRB), alespoň, že jejich gorily vypadají jako gorily. Policistům "expozitury" zase nevěřím, že jsou elita. Scénář odkrývá zajímavé vztahy a souvislosti, ale na konci je už až příliš přitažený za vlasy a závěrečný díl, který měl několika zvraty bombasticky završit celou sérii, vyvolal u mě spíše úsměv a zvedání obočí. Neprofesionalitu prokázali na konci snad už úplně všichni, o klišé nebyla nouze, včetně zmrtvýchvstání a Terezka jako "deus ex machina" bylo už pouze vrcholem trapnosti. Vadily mi také exteriéry, kdy se natáčelo hodně v noci, mimo hlavní silnice a centra, na liduprázdných ulicích a silnicích bez aut. Každopádně, za silný příběh a dobré filmařské řemeslo, kdy mě přikoval každý díl k sedačce, odpouštím neprofesionalitu herců a poslední díl... PS: zajímavé je, jak se TV N vypořádala s PP - vše je pečlivě zamaskováno, No Name. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

JMENUJU SE TEREZA HODAČOVÁ A KDYŽ VÁM ŘEKNU, ŽE JSEM POLICAJTKA, NEBUDETE MI TO VĚŘIT....... /// (..milá Terezo, na tomhle se shodneme...) Mohl by to bejt solidní seriál, kdyby jim nelámal vaz (často trapnej) ,,Nováckej“ casting. Herci z ,,růžovky“,...,,pojišťovny“ a jinejch pičovin hrůzu z úkladný vraždy nebudí (a pominu fakt, že se občas chovaj jako idioti...). Atraktivní prostředí bordelu.... (vraždy, vydírání a propojení policie a zločinu, troška snuffu...), ale co tady dělá ta Vágnerová? (v bordelu? číšnici.....) A to, že si nelakuje nehty, s tím nemá fakt nic společnýho! Krimi po česku. Stejně jako zločin. Tohle totiž není trapně český, ale zkurveně NOVÁCKÝ! Bílej kůň (samo že i bílej jezdec...), Agrobanka, Discoland Sylvie, Chemapol, (pan)Mrázek..... cesta k demokracii je složitá...... (to byl pokus o ftip!!!) TAK CO, CHCETE JE DOSTAT? Koho? Mafiány? Policajty? Semínko pochybností (..fakt i ve mě...) díl od dílu klíčí víc a víc. Pominu–li občasný trapnosti - příběhům (jenž psal sám život) by se dalo v pohodě věřit. Díl od dílu dostává příběh jasný obrysy i směr, proto mě mrzí to obsazení! Rád bych fláknul 4*. Ale fakt mi to nejde z držky! Berdychův gang nabízí solidní téma, ale na takovýhle sousto má Nova malou hubu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět Jirku Korna v sauně. 2.) Byl jsem součástí světa, kterýmu vévodil Mráz(ek). 3.) I Love You NOVA! 4.) Nebojím se, že si zkurvím ,,auru“ na CSFD. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: Zprvu jsem ani neměl v úmyslu se dívat, ale nějak jsem u té obrazovky zůstal. A jsem poměrně překvapen. Nebylo to tak špatné. Jistě, na cenu Emmy to není a podobný typ seriálů bude u nás už asi vždycky působit trochu směšně, ale na poměry Novy to zatím vypadá hodně slušně. Herecké výkony nebyly špatné (Vagnerová a hlavně Kramár překvapili) a po režijní stránce se tomu žádný současný seriál Novy a Primy nemůže rovnat (no ale v konkurenci Cest domů, Ordinace nebo Ulice to není zase tak překvapivé). Scénář neřeším, u prvního dílu forma zvítězila nad obsahem. Expozitura zatím nevypadá tak hrozně jako Kriminálka Anděl, která chtěla být rádoby cool a skutek utek. Na další díly se rozhodně podívám. Vypadá to na slušnou no-brain zábavu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že zapřísáhlým seriálovým žroutům značně pije krev člověk, který se vrhne do hodnocení série dříve, než po odvysílání posledního dílu. Jenže co s tím, když si chce sám pro sebe poznamenat, že ho Expozitura zklamala a že není v jeho zájmu ji dál sledovat? Protože přesně to si právě teď znamenám do svého filmového deníčku. Vnímám pokrok v novácké aktivitě, vnímám i větší kvalitu v porovnání s jinými českými kriminálkami. Současnými, samozřejmě. Avšak spíše než vyznamenání pro Expozituru je toto opětovná potupa pro její seriálové bratry. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V průběhu natáčení byl používán i vrtulník. (navabaca)
  • TV Nova, která se na tvorbě seriálu podílela, prodala adaptační práva k Expozituře do USA a Ruska ještě před uvedením na české obrazovky. Expozitura se tak stala prvním českým seriálem, který v podobě adaptace prorazil na americký trh. (navabaca)
  • V seriálu celkem havarovalo, vybouchlo, bylo prostříleno nebo jinak zničeno 13 aut a jedna loď. (navabaca)

Reklama

Reklama