Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvápko. Čekal jsem větší hrůzu. Byl jsem na vážkách, jestli udělit tři nebo čtyři hvězdičky, konec to nakonec rozsekl. Čekal jsem možná ještě více tajemnější a akčnější konec. A to s tím mořem mě pobavilo:-) Jak jsem řekl, příjemní herci, zajímavá kamera i střih, režie také klape a protože je to primárně pro děti, nemůžu jít pod 70%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený pokus o české Lovce pokladů, který se ale ve svém průběhu čím dál víc zamotává do dějových kliček, komplikací, postav a já nevím, čeho všeho. Výsledek je pak značně nekonzistentní mix dospělého dobrodružství a sobotní dětské takšařice pro mladší deseti let. Konec je pak naprosto mimo, nic se vlastně nevysvětlí (obzvlášť ty náhledy na město by to potřebovaly) a zůstává tak pachuť po značně promarněné šanci. Potenciál tu byl. Zbylo jen několik humorných scének (např. parkovací eskapády Barbory Seidlové, která je mimochodem herecky nemožná) a charismatický Bořivoj Navrátil. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +fantasy příbeh a atmosféra -mohlo být více efektů, mohlo být akčnější/// Tak konečně jsem se dočkal. Loni mi to na vánoce uteklo a tak jsem se dočkal až teď. Pokuď vím, tak tento film je asi jediné české fantasy (alespoň v posledních letech) a směle se může rovnat těm zahraničním. A možná si stojí ještě lépe. Díky českým reáliím a hercům je to počin velice atraktivní. Příběh je zajímavý, pátrání záhadné a tajemné. Technická stránka stojí především na českém (Pražském) prostředí. Efektů se moc nedočkáme. Ovšem hudební stránka dobře doplňuje celou atmosféru snímku a samotný závěr byl hodně kouzelný. Závěr "Já bych chtěl počítač, já opičku a já bych chtěla kolem moře" je doslova fantastický. Samozřejmě film docení asi více děti, kteří se lépe vžijí do příběhu, přesto ani pro dospělé by to nemusela být stráta času. Už jen kvůli výbornému obsazení. Kam oko pohlédne, tam je nějaký známí nebo oblíbený herec. Osobně bych musel vyjmenovat skoro všechny. Každopádně češi se nemusí stydět, mají svůj fantasy film, který je opravdu vydařený./// Celkem 85%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mohl to být konečně po dlouhé době nějaký slušný tuzemský dobrodružný film pro mládež. Námět byl zajímavý, obsazení víc než slušné, jediné, co chybělo, byl scénář. Ono je těžké nechat se filmem nějak strhnout, když příběh zmateně přeskakuje bez jakékoli logiky ze scény do nějaké další a pokud se děje něco souvislého, je to velice předvídatelné. ()

sator 

všechny recenze uživatele

A budou to děti,které se utkají se zlem tohoto světa...Hezké slečny, zajímavý chlapi, trocha dobrodružství něco mystiky, fajn humor,,jeden zloun ,Praha...co víc si přát :-) Mystická kniha která je středobodem tajemného pátrání se jmenuje "Via Lucis", tedy stejně jako  kniha J.A. Komenského, v níž český myslitel a evropský reformátor nastínil koncepci své vševědy čili pansofie a s ní spojený program nápravy lidstva, spočívající na vytvoření jakési mezinárodní akademie věd a vzdělanosti (kolej světla) a dalších dvou celosvětových organizací k dosažení náboženského smíru i k odstranění válek. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Když si hlavní dvojce kupuje u kastelána knihu, je na něj záběr ze předu. V tu chvíli je v odrazu obrazu vidět mikrofon. (Mr.Hudson)
  • Kristýna (Barbora Seidlová) způsobí se svým vozem Škoda Roomster celkem šest pojistných událostí, z toho dvě na stejném vozidle. Na jejím vozidle však paradoxně nevidíme ani škrábnutí. (Antal89)
  • Publikace „Královský hrad Zvíkov“ s vyobrazenou tajemnou rytinou byla vytvořena pro potřeby filmu. (sator)

Reklama

Reklama