Reklama

Reklama

Chytrák a dva společníci

  • Itálie Un Genio, due compari, un pollo (více)

Obsahy(1)

Podvodníček Lokomotiva Bill a jeho souputnice Lucy se na Divokém západě živí vším možným. Naposledy se jim podařilo ukořistit stříbrné mešní poháry a kříž, ale teď ne a ne sehnat kupce. Naštěstí se na scéně objeví starý známý Joe Dík, který má v rukávu vždy několik triků a pod kloboukem plán na nesmírné bohatství. Tentokrát má Joe vyhlídnuto tři sta tisíc dolarů v pevnosti Christobal, které velí zkorumpovaný major Cabot. Aby ovšem vykutálený plán fungoval, bude potřeba falešný zrzavý plnovous, pomatený milovník káňat a hora dynamitu. Navíc se Bill nikdy nesmí dozvědět o všech krocích najednou – jeho krátká rozbuška a nefalšovaný vztek totiž sehrají důležitou roli ve velkém finále... Komediální western se zamotaným plánem loupeže natočil v italsko-francouzsko-německé koprodukci režisér Damiano Damiani, známý spíše italskými krimi a politickými thrillery. Přestože svůj westernový debut si odbyl už Kulkou pro generála (1967), teprve u filmu Chytrák a dva společníci si Damiani zkusil lehkovážnou verzi žánru, kterou ve světě proslavilo komediální duo Bud Spencer a Terence Hill. Právě Hill se zhostil ústřední role Joe Díka a trojlístek pak doplnila francouzská herečka Miou-Miou a kanadský rodák Robert Charlebois. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela rozčarování, že Leone natočil film, který se spíše podobá béčkům se Spencrem a Hillem a jen o málo je nápaditější. Tentokrát se epický western nekoná a asi ani nebyla ambice, člověk ale čekal více. Začátek typický Leonovský, s nádsázkou a vtipem, ale postupem nabírá sestupnou tendenci a dostáváme něco, co už tu bylo x krát. Hold i velikáni někdy šlápnou vedle......5/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Natrafil som na to náhodou v TV a dopozeral som to. Zápletka nie je silná stránka tohto filmu. Je to skôr len sled chaoticky poskladaných epizódiek, ale samostatne tie epizódky celkom fungujú a film rozhodne nenudí. Vidieť Hilla vo filme v ktorom nerozdáva každú chvíľu stovky faciek je osviežujúce a bez problémov funguje aj v tejto polohe. Horšie je to ohľadom toho, že prakticky všetky filmy v ktorých hral, boli koncipované tak, že potreboval parťáka s ktorým by sa doberal. A chémiu ktorú mal s Budom sa mu nikdy nepodarilo napodobniť s nikým iným. Preto všetky filmy v ktorých hral bez Buda pôsobia polovične. A to je aj prípad tohto celkom pohodového westernu. 5/10. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto sa Sergiovi rozpadlo pod rukami (pravda, aj vďaka legendárnej krádeži časti natočeného materiálu, kvôli čomu to v strižni museli skladať aj z nepodarených klapiek a pod.). Ale tak či onak to nemá ten správny "ťah na bránku". Mnohé scény sú samostatne vtipné, dobre natočené, s údernými pointami v dialógoch, ale dokopy to nie a nie fungovať. 5/10, ale zaokrúhlim nahor kvôli tej úvodnej, Sergiom natočenej scéne. Tá bola fajn. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další westernová komedie tentokrát jen s Terencem Hillem. On jako vždy takový samotářský chlápek co jen projíždí krajinou a dělá si co chce. Má dva společníky Billyho a dívku ,která se nemuže rozhodnout koho má radši. Vymyslí podvod jak získat 300 000 dolarů. Že to bude zamotaný je jasný. Nák si nemůžu pomoct ,ale příběh je docela někdy zmatený a nepřehledný. Moc scén k zasmání tam taky není. Ne zrovna povedený film. Slabší průměr.. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku je podíl režie od mistra Leonea menší a je to znatelné. Opět senzační hudba od Ennia, ale scénář poněkud pokulhává pane domácí. Snaha o vtipnou komedii nevyšla a dostali jsme se od vtipu na míle daleko. Je z toho jen blázinec, u kterého musíš silně přemýšlet (nebo vůbec), aby jsi pochytil všechny zvraty a to kde se Dík objevý z ničeho nic a ty nevíš jak. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Některé části negativu natočeného filmu byly ukradeny a již nikdy nebyly nalezeny. (špaček421)
  • Natáčelo se i ve slavné Monument Valley ve státě Utah. (Rugero)
  • Keď major Cabot vedie Billa a Lucy do väzenia, prechádzajú cez miestnosť s vlajkami. Medzi nimi môžeme vidieť aj vlajky Európskej únie a Východného Nemecka, ktoré v období, v ktorom sa odohráva tento film, samozrejme neexistovali. (ČSFD)

Reklama

Reklama