Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Reservation Road bych označil jako "drama pro začátečníky". Všechno je jaksi zjednodušené, doslovné a naštěstí jsme ušetřeni scén, kdy se někdo dlouze přemýšlejíc dívá dlouze do prázdna. Formální stránka je bezchybná a Phoenix a Ruffalo ze sebe dávají všechno. Ovšem srovnávat s nejlepšími v žánru (napadá mě např. civilní Jako malé děti) se film nemůže. 70 % ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu bylo očekáváno asi trošku více, kvůli předchozímu silnému dramatu Hotel Rwanda řežiséra George. Tento film je také drsný (alespoň citově) a velice uvěřitelný příběh, kde Joaquin zvládl roli otce, který přišel o syna při automobilové nehodě, opravdu dobře. Mark Ruffalo roli zvládl na výbornou. Jeho nejistota v tom co má udělat a jeho strach z něj přímo čiší. Takže nesrovnávejme to s Rwandou, je to úpně jiný příběh s jinými herci. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Drama o pomstě a výčitkách svědomí zahrané dvěma herci, kteří do svých rolí otců dali vše, co uměli. Možná v jistých chvílích trochu kostrbaté, ale i tak velmi dobrý film, který nenechává chladným a hořkost v ústech, lítost i bolest provázejí celý ten příběh, který se může kdykoliv stát na jakékoliv silnici. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Naposledy mě takto citově rozložilo na kousíčky toto korejské drama. Reservation Road je film, u kterého mě snad nejvíce ze všech filmů, co jsem hodnotil, překvapuje tak nízký rating. Nemyslím si, že lidský smutek, zmar a totální ztráta motivace se dá zahrát ještě lépe, než-li se toho zhostili Phoenix, Connelly a Ruffalo. Toto je právě jeden z mála depresívních filmů, který právě tu depresi a dno lidských sil zobrazuje do puntíku............... moje hodnocení = 10/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Malý chlapec umíra poté, co je sražen autem, jehož řidič pod rouškou tmy ujíždí a vzhledem k tomu, že policie se není schopná v pátrání pohnout z místa, rozhodne se jeho otec pátrat na vlastní pěst. Téma braní spravedlnosti do vlastních rukou je snad stejně staré jako film sám, takže záleží na zpracování a to je v tomto případě silně průměrné. Děj je zbytečně roztahaný, povětšinou nudný a občas mi připadalo, že se některé dialogy opakují a to zejména v podání obou rodičů zabitého. Chyběla tomu dynamika, kterou si podobné téma žádá a upřímě řečeno od filmu, který se nazývá thrillerem jsem opravdu čekal něco jiného. Je škoda, že nebyl využit herecký potenciál, který byl k dispozici. Phoenix a Jenifer Conelly, jako manželská dvojice, se snažili, seč mohli, ale vzhledem k plochému scénáři to vyznívalo trochu křečovitě, takže nejlépe obstál Mark Ruffalo, který v roli řidiče, trpícího výčitkami svědomí, obstál na výbornou. Nicméně to samo o sobě stačí jen na 45%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama