Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Podepisuji se ke komentu AngelAngie; a ktomu od J*A*S*M dodávám: poslouží i těm, kteří si chtějí vychutnat opravdu hojnou a téměř neutuchající přítomnost překrásné Emily Blunt. Ta byla jediným důvodem, proč jsem shlédl tenhle film, který opravdu nebyl tak špatný, jaké je jeho hodnocení na CSFD. To na IMDB je mnohem blíže pravdě (alespoň podle mě). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Wind Chill jsem již dlouho měla na seznamu hororů, které chci zhlédnout. Nejspíš jsem se na něj ale nedívala v té správné náladě. Protože jsem byla po*raná strachy:) Takže je to vlastně asi dobře, že? Ať už se jedná o film, jehož příběh je vystavěn dle té nejobehranější šablony s tradičními postupy i klišé, či vysoce kvalitní horor s originálním nápadem, jakmile se něco odehrává v noci uprostřed opuštěných lesů, někdo sedí v noci uprostřed lesů v autě, či se sám vydává do lesa, jsem prostě po*raná strachy. Takže myslím, že tímto Wind Chill splnil svůj účel:) ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušný komorní horor . Dívka jede na vánoce domů a jistý mladík jí na bídne že jí sveze ,jak se pozdějš ukáže jede tím směrem jen kvůli ní ,aby s ní mohl být sám šest hodin ,protože je do ní zamilovaný. Cestou ve sněhu s jede ze silnice a jede zkratkou ,ale je vytlačem proti jedoucím autem a anbourají. On je docela vážně zraněn ,ale nedává to na sobě znát. dívka si myslí že je to náký šílenec ,ale nakonec se spřátelí a společně se pokouší přečkat mrazivou noc. Jenže se tu objevují lidé ,ale jsou náký divný napadají je a jsou jakoby mrtvý. Místy se tu člověk ztrácí v realitě ,ale i tak to má slušně mrazivou atmosféru. ()

Johnee 

všechny recenze uživatele

Po počáteční půlhodince jakoby vystřižené ze zasněženého Jeepers Creepers už film jen hraje na náhlé "lekací" scény a ošklivé obličeje. Při částech s přízraky se film sám do sebe zamotává a nemá žádné rozumné rozuzlení. ale docela mile vypadají závěrečné titulky: "cast: GIRL: Emily Blunt, GUY: Ashton Holmes" ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem tyhle videobéčka arogantně přehlížel. Bylo jich víc než dost, a já v tý době pásl po větších šajbách. Furt bylo co objevovat. Starý pecky od Fulciho a Argenta, gore klasiky, osmdesátkový slashery, rozjela se francouzská extrémní vlna, Španělé tomu v tý době taky pěkně zatopili, japonskej splatterpunk chytil druhou mízu... Bylo toho prostě hafo, čemu dát přednost. Dneska, když už mám poměrně dost nakoukáno, a moderní horor je víceméně doménou progresivistických woke komunistů a nedá se na něj koukat jinak, než se znechuceným úšklebkem nebo vůbec, je každá takováhle znovunalezená pecka příjemným pohlazením po duši. Samozřejmě, že krapet nadhodnocuju, ale mně to prostě sedlo. Postavy byly sympatický, natočený to bylo dobře, nic mně tam nevadilo, tak co tomu těch pět hvězd nenapálit. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)

Reklama

Reklama