Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (421)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Když jsem v zahraničí koupil velmi originalní DVD Outlandera měl jsem radost. Je sice až moc originální, proto ho mohu kvůli regionu 2 pouštět pouze na počítači. Film se mi libil, byť moje angličtina není až tak dobrá. Moorwen jsou originální monstra jak mají být. Psychologický profil Kainana je rozpolcený. Ale nakonec se rozzlobím. Intersonicu, Intersonicu co js to provédl s názvém. Vikingové II? Český název je zavádějicí, Outlander není vůbec pokračováním filmu Vikingové. Rok 709(Outlander) byl před rokem 922(Vikingové). Švedsko nebo Dánsko není Norsko.Maximalně by to intersonic mohl nazvát Vikingové, epidoza I: Outlander. To už by se lépe hodil název Vikingové II pro Pathfindera neboli Cestu bojovníka. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Tady se ti potopila loď? V jezeře?" Skloubení vikingů a sci-fi zavánělo mozkovou senilingitidou tvůrců. Je to jako dát si k obědu bůček a zajídat ho müsli. Ale kupodivu to mému zažívání vůbec nevadilo! Taky tu hraje perfektní muzika (Zanelli), je tu skvělý Caviezel a Huston, nádherná Sophia a charismatický vousáč Hurt. Atmosféra je místy velice slušná, výprava mě potěšila. Tedy na béčko, které si na áčko vůbec nehraje, samý klad. Nepotřebuji sofistikovanější provedení, rád si občas pustím něco, co moje mozkové buňky po celodenním juchání uklidní a pošle do hajan. Když zrovna nemám chuť na teplý mlíko nebo makoviny, je tenhle typ filmu značkou IDEAL. A musím zmínit taky mazlíka. Má radioaktivní krev, fosforeskující barvy a doma pěknou spižírnu s masem. Není děsivý, ale roztomiloušký. Prosím, aby distributor pořád nechlastal medovinu, páč pak vymyslí debilní českej název Vikingové II, to nemohl fakt vymyslet něco jinýho? Star Wars 8 - Ponny útočí? ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Moorveni mali vyzabíjať celu ľudskú rasu, ktorá je tak hlúpa (ako hlavný hrdina), útočiaca bez príčiny. Samozrejme, potrebujeme pomstu, pretože "oni" sú tí zlí a zase zrovna my najväčší dobráci. __ Očakával som 3* s tým, že to skrátka bolo nízkorozpočtové B-čko, s ktorým ani kvalitná réžia nič nezmôže. Ale rozpočet 50 miliónov?! To snáď nie! P.S. skúste porovnať vizuálnu stránku, keď hlavný hrdina rozpráva o svojom živote (na inej planéte) a grafické zobrazenie Moorvenov. Na smiech! ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Milé béčko zabalené do áčkového vizuálu. (Pri sekvenciách z Outlanderovej planéty som mal pocit, že čumím na obrázky Rogera Deana, dvorného cover výtvarníka kapely Yes. No a z celého filmu som mal pocit, že čumím na obálku nejakého pulpového sci-fi/fantasy magazínu z 50. rokov minulého storočia. Zábavný filmík tak trochu z iného času... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jaj aké krásne dobrodružné béčko. Keď film a príbeh (nech je akokoľvek okukaný) poriadne odsýpa, divák je ochotný odpustit logické zádrhľe. Vigingovia vikingujú, monštrá monštrujú, slušný herci vytvárajú sympatické postavy, film sa nevyhýba krvavým scénam a vobec, má to celé takú správnu atmosféru. Komické, ako český distribučný názov filmu skutočne pristane. (7/10) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Na požádání Howarda McCaina hercům se správnou výslovností islandštiny pomáhal erudovaný profesor. (Conspi)
  • Do role Kainana tvůrci zvažovali obsazení Karla Urbana. Ten ale roli odmítl na základě prodlev provázející natáčení filmu a přijal roli ve filmu Cesta bojovníka (2007). (Conspi)

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama