Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

viperblade 

všechny recenze uživatele

K obrazovce jsem usedal s tím, že zhlédnu film od Woodyho Allena, ale byl jsem připraven na Manhattan. A když najednou vidím nějaký Kasandřin sen, tak jsem měl chuť TV vypnout, JENŽE pak jsem zahlídl, kdo v tomto hraje a hned bylo vymalováno. McGregora mám v TOP 10 herců a Farrella jsem si dost oblíbil poté, co nějakou chvíli strávil v jedné Budce. Takže jsem film nevypnul a byl jsem připraven na vše. A musím říct, že nejsem zklamaný. Oba zmiňovaní hrají jako o život, takže jsem se nenudil. Navíc jsem ocenil i fakt, že Woody si pěkně pohrál s charaktery těchto postav (ze začátku je Farrell vykreslen jako ten riskující bez svědomí, aby se to pak obrátilo). Celou dobu jsem váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdami a přitom jsem si říkal, že tím, jak Woody oddaluje to, co má přijít, dám čtyři. Jenže pak přišlo něco, co jsem nečekal a proto dávám pět hvězd. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Spíš než řecká tragédie to vypadá jako anglická moralita o zločinu a svědomí. Ewan McGregor i Colin Farrell jsou skvělí, ale ani tak mě tenhle film moc neuchvátil. Připadalo mi, jako když se Woody Allen s námětem pere. Výsledek vypadá jako zfilmovaná divadelní hra (také si tu většinou ve scéně dva až tři lidé o něčem povídají), což funguje mnohem méně než u Allenových vztahových komedií. Kdyby dramatické scény aspoň měly napětí, ale o to se režisér také nesnaží. Takže evidentně byla záměrem jen ta moralita, což je vzhledem k potenciálu tvůrců málo. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Match Pointu, a to také dostal (přestože dřívější Allenův počin mě chytl o něco více). Na filmu se mi líbilo to postupné dávkování adrenalinu divákovi a budování napětí (zda a jak „to“ bude provedeno). Vlastně vůbec celá ta Woodyho práce s publikem a jeho emocemi, ale ještě více myšlenkami byla parádní. Divák je nucen dumat nejen nad tím, jak se má postavit k hlavním hrdinům (fandit jim? Odsoudit je?), avšak také, jak by se zachoval on v jejich kůži, což je podstatně nepříjemnější a zajímavější (kam až by člověk zašel a co by u toho asi cítil? A kdyby překročil onu hranici, dokázal by se vyrovnat s výčitkami?). K bezproblémovému „naladění“ na morální dilema napomáhají svými výkony Ewan s Colinem, kteří si jako bratři dost sedli, a především v divákovi plně vyvolali tu představu 2 vystrašených lidí, kteří mají svým činem rozhodnout o své budoucnosti. Ano, netvrdím, že jde tematicky o něco originálního, ovšem v tomto případě (mně osobně) nezáleží ani tak na tom „co“, ale „jak“ to bylo zpracováno. A to platí nejen o celém tomto filmu, nýbrž i závěru, který jistě překvapí (opět, ne tím, co se nakonec stane, ale jak). A já jsem celkově spokojen, a proto dávám slušné 4*. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Když se Woody Allen vydá do vážných vod, je cyničtější než kdo jiný. Ke svým postavám je naprosto nemilosrdný a nechává je sáhnout na samé dno, přičemž nikdo nikdy a z ničeho nevyvázne bez úhony. Kasandřin sen se na půdorysu divadelní hry zabývá psychologickou stránkou dvou bratrů, odhodlaných (?) spáchat ten nejhorší čin a o relativitě vypořádání se s krutou skutečností. Chtělo by se napsat, že Match Point je propracovanější a silnější, ale to se (i když je to vlastně pravda) díky silnému zážitku z Kasandřina snu nesluší. 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Woody Allen a jeho jeden film ročně už někdy od sedmdesátých let. Továrna na výborné příběhy a geniální dialogy tady přesto trošku strádá. Woody najal výborné herce: Ewan McGregor a Colin Farrell. Každopádně se ale pustil do trošku jiného tématu, než u něj obvykle bývá. Tak za prvé tady chybí vztahy, se kterými dycky na plátně kouzlí. A druhá věc je ta, že se ve filmu neobjeví žádná krasavice, které se kolem Woodyho filmového života a nejen toho, motaly. Tady prostě kde nic, tu nic. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • I když se původně měl film natáčet v Paříži, nakonec vznikal od 10. července do 22. srpna 2006 v Brightonu a Londýně. (Tygrys)
  • Colin Farrell poznal slávny proces konkurzov u Woodyho Allena, v ktorých je herec požiadaný, aby len vstúpil do miestnosti, Allen si ho prehliadne a o pár sekúnd neskôr miestnosť ho pošle preč. Farrell preto vošiel do svojej kancelárie, vstal, otočil sa okolo svojej osi a povedal: "To je asi všetko, však?" Keď sa Allen usmial a povedal áno, Farrell odišiel z kancelárie. Rolu následne dostal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama