Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady velice slušných filmů Jiřího Stacha, tentokrát i s trochou tajemna. Výborní herci a zajímavé téma, mě zaujali hned od začátku, ale film, jakoby stál na místě a po celou dobu se nijak zvlášť nerozjede a nemá žádné vyloženě pamětihodné scény. Na jedno podívání ale rozhodně neurazí a v rámci české tvorby se pořád jedná o silný nadprůměr. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak důležité je využít čas ve svém životě co nejlépe.. Jak už tu někteří předchozí uživatelé zmínili, je neskutečná škoda, že se tohle dílo nepodívalo do kin, protože je to obrovské překvapení. Radoslav Brzobohatý a Ivan Trojan jsou, stejně jako i ostatní herci, naprosto skvělí, a i když tenhle film má svoje chyby, ve výsledku na mne udělal velmi dobrý dojem. Když jsem viděl, že režisérem je Jirka Strach, byl jsem trochu skeptický, ale o to víc jsem rád, že mě neodradil. Velmi dobrý počin a na české scéně určitě perla, která si zaslouží těch 90% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo pro mě docela slušným překvapením. Dobré herecké výkony (nejlepší byl asi pan Brzobohatý), pěkný příběh (ikdyž občas docela hořký) a svým způsobem dobrý konec. On the other hand, možná tam Pavel Liška v roli anděla ani být nemusel (mohl prostě přijít jen anonymní obálka s lékem, který ani nemusel pomoci, mohlo to být jen něco, co vsugerovávalo ostatním jeho účinky; btw u člověka po mrtvici by mohlo nastat tzv. BrainStorm, alespoň chvilkové). Za toho anděla, který mi zde vadil (ale jinak Pavla Lišku opravdu můžu!) hodnotím 4*. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přesto, že se nemohu ubránit mírné podobnosti(alespoň ze začátku) s filmem Shrink (2009,Kevin Spacey v hl.r.) tak mě to zaujalo. Bude na tom asi dost pravdy, že skvělé vedení dobrým režisérem hodně záleží na konečném výsledku nejen hereckém ale celkovém dojmu z filmu. Dobré vedení je poznat na tom, že film lahodí oku, nikde se neobjevuje žádná tříska, která by se divákovi zadřela nepěkně pod nehet. Líbila se mi ta myšlenka, že by člověk mohl alespoň částečně napravit to, co napáchal za svůj život a měsíc tak strávit s blízkými po procházkách a příjemných posezeních u šálku kávy a nebo čaje. Moc se mi líbila mini role herce Pavla Lišky, který vlastně doručil zázračný lék, který prodlužuje život. A jakkoliv zněl obsah připitoměle tak film stál opravdu za pozornost. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pod taktovkou mladičkého Stracha vznikl film, který kvalitním zpracováním, prefektně zahranými postavami (Brzobohatý, Trojan) a velmi lidským příběhem s dotekem fnatazie se vysoce vyčleňuje z televizní tvorby. Tohle by si zasloužilo daleko větší prostor a to i při promítání ! Jiří Strach už není tím vyzáblým ušatým Lotrandem a režisérské křeslo mu velmi dobře sedne. To už koneckonců prokázal vícekrát (Operace Silver A ad..). Do budoucna se těším na další jeho počiny. --------------- Liška: ,, Ty jo, a fakt jsi lítal i proti Japoncům?" :-))) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Jakub (Ivan Trojan) bere děti do kina Ořechovka v Praze Střešovicích. Kino je z roku 1923 a uvádí se, že je poslední svého typu v Praze. (sator)
  • Dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) pri príchode z letiska pozerá na videoklip od skupiny Chinaski, ktorí hrajú skladbu "Zadarmo". Keď sa preberá po užití prvej tabletky BrainStorm, beží v televízii hokejový zápas Liberec vs. Třinec. (Raccoon.city)
  • Počítačová hra, kterou hraje David (Marek Galló) na notebooku, je česká „Mafia“. (MATADOR)

Reklama

Reklama