Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kidulthood – before adulthood comes. Tenhle podtitul nese vynikající britský film, který letos spatřil světlo světa. Na triku ho má mladý britský režisér Menhaj Huda, který vás ve svém snímku zavede do západního Londýna, kde se Trife, hlavní hrdina filmu, pere se životem plným fetu, předsudků, násilí a zbraní. (4daPeace)

Recenze (75)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Průměrný film ze školního prostředí situovaný do Londýna. Atraktivní pouze tím, jak jsou hlavní hrdinové ostří nebo si na tvrďáky alespoň hrají. Bohužel není poznat, že to točil patrně indický režisér (soudím podle jména: Menhaj Huda) a od Hollywoodských "...... " se ničím neliší (snad jen patrovými autobusy a ježděním vlevo...). Filmům http://www.csfd.cz/film/232359-klass/ a http://www.csfd.cz/film/241476-ben-x/ nesahá ani po paty. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Problém gangů na okrajích velkých měst západního světa je obrovskej problém. O tom žádná. Ale tahle verze mi přijde poněkud přitažená za vlasy. Skvělý byl začátek a vlastně ústřední motiv mladý holky, která je obětí šikany. Ale ten zbytek na mě působil moc násilně. Jako by to tam nepatřilo. Kouká se na to dobře, to ano, ale je tu příliš mnoho drog, sexu a rapu na můj vkus. V malých dávkách to nevadí, ale jak říkám, tak tady to bylo na můj vkus dost přeplněný a ztrácel se v tom trochu příběh a hlavně bezvýchodnost životů všech zúčastněných. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jeden den ze života malých angloafrosaských smradů, kteří nemají nic jiného na práci než se mezi sebou řezat, shánět fet a zpívat egorýmečky, kdo je větší king. Těžko říct nakolik se bangladéšský režisér trefil do černého ( pálkou ale dostal slušně)...ale mě to tak trochu minulo, nějaký pátek už to je, co jsem naposledy kouřil travku a pro svá děcka jsem zatím pořád nezpochybnitelná autorita:) ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

.. šmarjá .. co je to za svět a co je to za společnost .. když .. a .. kde .. má kdejaká současná patnáctiletá školačka (nebo spíše lépe řečeno kurvička) více zkušeností ze sexem, než většina místních zasloužilých skoro padesátiletých členek čsfd .. je to normální? .. nejsem snad jediný (doufám), komu to připadá jako opravdový děs .. takovíhle pokrok .. ježkovi voči … ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Fíha. Tak to je pro mě silné kafe. Neskutečná realita, nedivil bych se kdyby to bylo přikrášlené minimálně. Ta brutalita, to násilí, 15leté dě*ky...film parádně natočen, skvělý scénář a kupodivu, ač hip-hop nesnáším, i dobrá hudba. Ještě teď mi leze mráz po zádech, když si vybavím konec, který byl sice očekávaný, leč stále strašný. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Scénář k filmu napsal Noel Clarke, který si ve snímku zahrál roli Sama. (Terva)
  • Filmári pracovali v Londýne, a to na miestach ako Ladbroke Grove, Notting Hill, Oxford Street či Ramillies Street. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama