Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že Pacinovi zožeriem všetko. Kľudne aj trojhodinovú prednášku o kresťanstve, ale fakt je aj ten, že bez neho by bol tento film priemerný, miestami až podpriemerný. Ako vždy, drží tento film svojimi hereckými schopnosťami, ktoré sú samozrejme obmedzované predvídateľným scénarom a priemernou réžiou. Takýchto filmov najdete v požičovni stovky. Škoda plytvania hereckým talentom v takýchto stokrát prevarených sračkách a trochu sa aj Pacinovi čudujem, poslednú dobu (DeNiro je na tom ešte horšie), nemá práve najšťastnejší výber s výnimkou vedľajšej úlohy v Dannyho parťákoch 3. Hádam to zachráni spoločný film týchto hereckých velikánov, ktorý sa práve natáča. Ale priznám sa, že nečakám nič moc, ďalší Heat to asi nebude. Napriek tomu nikoho neodrádzam, s Pacinom je to stále ľahko nadpriemerný thriller. 60%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

BUDEŠ ŽÍT JEŠTĚ 88 MINUT…TIK TAK TIK TAK… Předně musím napsat, že Al Pacino vypadá jako ďábel i když hraje psychiatra. On a jeho charismatický hlas mají u mne rozhodující váhu při hodnocení. Dobrej úvod, a toho, jenž se nebude moc zaobírat tím, jestli je reálné vše v daném čase stihnout, může uspokojit i tempo. Pořád se něco děje, trocha akce a pokud ,,vypnete mozek“ víc než jindy, tak si v klidu odpočinete a závěr vás snad i překvapí. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně tuctový a odfláknutý thriller, ve kterém se Al Pacino snaží hrát o dvacet let mladšího borce s Porsche, luxusním condem a značkovými hadry. Není úplně nejhorší, ale bohužel ani jeho herecký talent neodmaže neskutečně nudnou zápletku a zle vypadající televizní feeling (především akce je tragická). Nechápu, co tu dělá tolik velkých jmen (Sobieski, Brenneman, Forsythe, Kara Unger). Podle formální stránky se šetřilo kde se dalo. Dost možná právě většina rozpočtu padla na herce. Nedobrá volba, protože nemají co hrát. A závěrečná pointa je předvídatelná na kilometry dopředu, stejně jako celý průběh filmu. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Když uhádnete kdo je vrah, hned po první desetiminutovce, něco není asi úplně v pořádku. Zajímavý námět v neskutečně nudném provedení, který se potácí od bodu A do bodu B mrtvolně bezkrevným způsobem, aby v závěrečném aktu předvedlo 88 minut solidní záblesk režisérova génia - zablikal a pak totálně zhasnul. Škoda Al Pacinova talentu. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Vizazi odpudivy Pacino v pokusu o casovy napinak. Zpocatku to i funguje, ale jakmile na fakulte padne me podezreni na osobu, z niz se nakonec vyvine pachatel to stagnuje. Takovy prumer, co s muze libit - skoda ze z toho neudelali film na opravdovych 88minut - bylo by o cem mluvit. Baby jsou tam pekne a hlavni myslenka taky, i kdyz se nemusi kazdemu libit. Tak jako produkt placement jiste severske firmy, takze kdyz se jejich telefon podivne rozbije, nelze prehodit kartu do jineho, ale je potreba pouzit docela jiny kus ;]] Ach ti amici... Jinak cely pribeh z Seattle je ramovan ubohym pruletem jednoho letadylka kolem panoramatu mistniho ufa a jinak uz to mohli klidne natocit kdekoli - zkratka berlicka jak prase ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Když je osoba, která vyhrožuje Jackovi, poprvé ukázána do kamery, uplynulo 88 minut od začátku filmu. (liquido26)
  • Od chvíle, kdy se Jack Gramm poprvé dozví, že mu zbývá 88 minut života, zbývá do konce filmu 88 minut. (liquido26)
  • Film se odehrává v Seattlu, ale natáčel se ve Vancouveru. Je to poznat v několika scénách - ve filmu se např. objeví prodejna z obchodního řetězce Shoppers Drug Mart, jedná se o kanadský obchodní řetězec. Ve filmu se také objeví v několika záběrech kanadské novinové deníky 24 Hours a Metro. Metro je sice distribuováno i v USA, ale pouze v New Yorku, Bostonu a Philadelphii, nikoliv v Seattlu. (liquido26)

Reklama

Reklama