Reklama

Reklama

Svatba podle Margot

  • USA Margot at the Wedding (více)
Trailer

Margot Zeller (Nicole Kidman) píše povídky, ve kterých si nebere servítky. Na neštěstí přijíždí na přípravy svatby své volnomyšlenkářské sestry Pauline. V okamžiku, kdy se poprvé střetne s jejím nastávajícím Malcolmem (Jack Black), nezaměstnaným umělcem, zasadí do jejich harmonie semínko pochybnosti. Jak se blíží svatba, následuje jedno neštěstí za druhým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Terva 

všechny recenze uživatele

Po hodině filmu, jsem cítil bolesti hlavy z těch neustálej hádek a vysvětlování. Slovo teplej nebo buzerant jsem slyšel každých pět minut. Jack Black oslnil v naprosto netypické roli, a docela mu sedla. N. Kidman mně v tom filmu moc neseděla a její výkon nebyl na ůrovni. Film byl ukončen ze spoustou otázek a kdyby někdo natočil pokračování už bych se asi nepodíval. Od Noaha Baumbacha jsem nic jiného neviděl, pro mně naprosto naznámej rejža. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Já věděl, že to bude hloupej film, ale tohle jsem vážně nečekal. Co tady teda máme? Nudnou Nicole Kidman, která vážně hrát neumí a nikdo mně o opaku nepřesvědčí. Jejího "syna", co vypadá jako holka. Rádoby bláznivou sestru, která se pořád s Margot háda a na druhou stranu ji má ještě více ráda. Jacka Blacka (jediný důvod proč nedávám odpad)... Scénář? Rozdělil bych ho do tří skupin - 1.) kdy se mluví o tom, kdo koho kdy ojel... 2.) kdo je jak orientovaný, slovo "teplý" zazní nejmíne dvacetkrát... 3.) kdo má jakou diagnozu, kdo je jak nemocný... Krásný důkaz stávky scénáristů!!!!!!! ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi prosím někdo, proč takový film vůbec vznikal? Tohle bylo doslova utrpení! Šílená nuda, mám ráda žánr drama, považuji ho za můj nejoblíbenější žánr ze všech, ale tohle ne, tohle se nedalo. Naprosto nudné, ploché, bez špetky emocí, zajímavosti. Odpad jsem dát nemohla, to mi nedovolilo obsazení, které je sice fajn, ale film to nezachránilo, zdálo se mi, že všichni hráli tak divně prkeně, jakoby nevěděli, co dělají. Jack Black byl podle mě naprosto mimo a hodně špatná volba do takové role, vůbec to nezvládl. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Existuje taková dojmologie, která praví, že kariéra Nicole Kidman byla v 90. letech podmíněna Tomem Cruisem, což má své opodstatnění, protože mezi Bouřlivými dny a Spalující touhou to skutečně byla jen paní Cruisová. Po té následovalo krátké období, kdy si Nic zamilovali všichni, diváci i kritika a pak... se širší veřejnosti zase ztratila z očí. Proč tomu tak bylo? Ne proto, že by začala točit zcela nelogicky špatné filmy, ale dle mého je možné sledovat filmografii Nic po roce 2004 jako výběr zralé herečky, která se chce bavit, má co sdělit a už nemusí nikomu nic dokazovat. Takže stejně přirozeně se může stát Diane Arbus jako Margot, která má tak velký vliv na svou sestru, že jí (nevědomky) manipuluje ven z nadcházející svatby... Noah Baumbach je velmi zručný autor, který se nebojí rozvíjet vztah dvou sester, srovnatelný s hereckými orgiemi v Prokleté farmě Jocelyn Moorhouse, ve které kralují bok po boku Jessica Lange a Michelle Pfeiffer. Intimita, která panuje mezi sestrami je fantastická, všechny dialogy jsou velmi přirozené a celý film graduje takovým způsobem, jako kdybyste si celý ten příběh s Margot a její rodinou odžili také. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Baumbach tematicky trochu navazuje na Sépii a velrybu. Rozklad manželství vyprávěný tentokrát z trochu větší dálky. Woody Allen bez humoru, nebo v poloze Manželů a manželek. Tentokrát mi to v některých momentech přišlo trochu "indie za každou cenu", ale některé situace mezi postavami a momenty jsou zase skvěle odpozorované a napsané. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film získal v roce 2007 na filmovém festivalu Peníscola Comedy 2007 dvě ceny, a to v kategorii nejlepší herečka (Jennifer Jason Leigh) a nejlepší režie (Noah Baumbach). (Terva)
  • Film se původně měl jmenovat "Nicole at the Beach", ale po příchodu Nicole Kidman byl název změněn, aby nedošlo k nedorozumění. (Agoran)
  • Na scénáři k této dramatické komedii se podílel francouzský režisér Eric Rohmer. (Agoran)

Reklama

Reklama