Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Ze mě se jedná o poměrně slušné pokračování kultovní klasiky. Závěr byl sice střihačsky vyloženě zprasen, ale jinak byl příběh velmi slušný, herci sympatičtí a hlavně propojení s jedničkou vyloženě poukazovalo, že se jedná o volné pokračování. Škoda jen, že Geena Davis si nezopakovala svou roli, ať už jen z nostalgie. Opět musím stejně jako u jedničky vyzdvihnou masky a speciální efekty, které byly skvělé. Typická béčkovost sice z Mouchy II vyloženě čiší, ale podívaná je to nadmíru slušná. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo docela dobré. Začátek s růstem chlapečka poutavý, závěr krásně nechutný a béčkový. Hororová klišé jasně, ale co je v osumdesátkách nemělo. Tohle fakt na Cronenberga neztrácí, dvojka je alespoň nové rozvedení tématu. Cronenberg byl prostě jen remake s větším podílem hnusu od verze z 50. let. To ovšem nic nemění na tom, že do teleportu mě nikdo nikdy nedostane a nemůže za to moucha. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Tak som si konečne doplnil základné hororové vzdelanie. Žartujem. MUCHA II je taký absurdne zbytočný sequel, že mu to už ani nemám za zlé a bavím sa kúzlom odchádzajúcich 80. rokov, kedy ešte meno maskéra Chrisa Walasa (MUCHA, DEEP STAR 6, ARACHNOFÓBIA) niečo znamenalo. Najhorší na tejto snímke paradoxne nie je nekvalitný scenár (paradoxne na ňom robili samí frajeri - predátorí bratia Weatheovci, Mick Garris a Frank Darabont) ani mizerné herecké výkony (ani schopný Eric Stoltz nemá šancu), ale nuda. Takmer hodinu sa nič nedeje (česť výnimkám, ako je pôrod a pes) a ak sa aj potom diať začne, súvisí to „len“ s gore, ktoré ale nemá šancu prebiť v tomto smere neprekonateľný originál... Ale je to milé. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale i když děj tohoto pokračování je docela nudný, zdlouhavý a trochu nelogický a herecké výkony Daphne Zuniga naprosto příšerné, tak to nebylo nejhorší. Na jedničku to pochopitelně nemá, byla perfektní a téměř bez chyby, ale efekty ve dvojce stály za to. Když už jsem se začala pomalu kousat nudou, tak monstra byly velice zdařilé a docela důvěryhodné. Dávám tomu malinko horší trojku, ale opravdu díky vizuální stránce, která se povedla. Zbytek stál za houby. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

No, co dodat? Moucha ll určitě netrpí nedostatkem napětí. Film se sice rozjíždí pomaleji a my se nějakou dobu seznamujeme s hlavním hrdinou, ale to je každopádně důležitá součást příběhu. Mladý Martin Brundle, ztvárněný Ericem Stoltzem, je geniální chlapík, který nevědomky čeká na naplnění svého strašného osudu. Druhá polovina, kdy začíná Martinova přeměna, je pak atmosferický sci-fi nářez, narvaný těmi největšími nechutnostmi, které jsem kdy na filmovém plátně viděl. V tomto směru byl původní snímek s Jeffem Goldblumem určitě překonán (což bych vážně nečekal, protože už při sledování první Mouchy se mi dělalo nevolno). Takže - skvělé masky, vynikající atmosféra, lehce předvídatelný vývoj poslední půlhodiny, slušný spád druhé půlky filmu, množství nechutností, happyend. Moucha ll není určitě špatný film, k čemuž by mohlo svádět zdejší hodnocení. Jako první díl to sice není, ale v rámci žánru jde o určitě zajímavý kousek, který neurazí. Tedy pokud při něm nebudete večeřet. Tak dobrou chuť. P.S. Všimněte si jména jednoho ze scénáristů... ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama