Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 2

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 087)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ty krávo, tohle béčko přináší stoprocentní zábavu. Drsňák v hlavní roli, brutální bitky, opancéřovaný závoďáky, brutální závody, exploze, demolice, hlášky, záživný charaktery, ženský, brutální maska. A všeho dostatek. V jednoduchosti je krása a je radost vidět, že ještě i dneska může takovýhle (trochu old schoolový) film jít celosvětově do kin. Udělal jsem dvě chyby - první, že jsem si nakonec rozmyslel jít na to do kina, a druhou, že jsem doteď zanedbával Jasona Stathama. Vrcholný okamžiky: likvidace náklaďáku a likvidace Reapera. There's someone I need to kill. (screeny) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $36,316,032Tržby Celosvetovo $74,908,349Tržby za predaj DVD v USA $21,681,958 //počet predaných kusov 1,036,676║ Paul W.S. Anderson??? Nuž čo sa dalo od tohto béčkara čakať, no nič viac než béčko, presnejšie dosť nezáživné, kde to skoro na každom kroku pripomína Mad Maxa ale dosť nevydareného. Príbeh je tak blbý až to bolí, postavy placaté ako kameň, hlášky nulové, jedine akcia ako tak prejde ale žiadne preborné novinky na tomto poli sa tiež neudejú, proste je to len kopírovanie zaužívaných trendov najväčšieho vykrádača posledného desaťročia. Škoda mohlo to byť aspoň o niečo zábavnejšie, dosť ťažko sa to dopozerávalo. /25%/ ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Paul Anderson se spřáhnul s Rogerem Cormanem a výsledkem je třeskutá předělávka kultovního Death race 2000, ve které to do sebe perou vězni odsouzení na smrt v rytmu řízných kytar a klipového střihu. Je to videohra se vším všudy (sbírání zbraní a štítů), ale projednou divákovi rozhodně joystick nechybí, poněvadž hrdinové sestoupili z plakátů klasických ‚racing games‘ a jezdí tak rychle, až zapomente, že to mělo i nějaké kecy, které měly rámovat děj. Anderson překročil vlastní stín i všechna očekávání a natočil svůj nejzábavnější, nejúchylnější a hlavně nejlepší film, který ho opravňuje k tomu, aby si podal ruku s Neilem Marshallem a zároveň nakopal do prdele Wachowské. PS: Ta destrukce kamionu konkuruje i Chrisu Nolanovi. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul W.S. Anderson .. Don't be stupid. Nepovedlo se! __ Tentokrát řádně namakaný Jason Stantham si prostě občas (či spíše často) musí zahrát v nějaké plytké blbině. Paul W.S. Anderson je ovšem permanentně na svém (hnojišti). Scénář a vývoj dění je jednoduché jak facka a jede přímočaře jako ty závodní kraksny, jen není tak rychlé a když se déle mluví, začínají uši hodně bolet. Místy svým špinavým stylem vykreslené budoucnosti připomíná Doomsday, jenže není vůbec tak zábavný. Nezachrání ho ani destruktivní obrněný truck, prsaté navigátorky, sprostá Joan Allen, ani slušná Stage 2. V první třetině jsem měl co dělat, abych nenápaditostí neusnul. Ovšem takový SE s délkou pouhých 89 minut nemusí být k zahození. Jen pochybuji, že se k tomu někdy dokopu - třeba bych nakonec nudně zabil jen o pár minut méně... ___ Pokud chcete vidět kvalitní závody, dejte si Speed Racer. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Ultimátní béčko roku Proč 4 hvězdy ? Rozeberme si tento kousek hvězdu po hvězdě. 1. Originální námět aneb "Carmaggedon 2000 rulez": Ekonomika v háji a největší zábava jsou brutální závody na "Ostrově doživotí". Podobnost s kultovní hrou mého dětství je jasná na první pohled a velmi často dokáže vykouzlit úsměv na rtech, za to jsem tvůrcům velmi vděčný, tohle je opravdu kvalitní "herni adaptace (pokud se to dá nazvat)". 2. Herci a herečky aneb "Svalovci a prsatice vládnou světu": Statham opět nasadil svůj typický "look" drsňáka s trápotami a chrlí jednu hlášku za druhou. Protivníci masérského hrdiny si velmi své role užili a co teprve hrdinův mechanický tým, komické postavy a krásná baba Natalie Martinez, která naprosto perfektně se svými trojkami prsy zastupuje něžnější část filmu (o sviňácké ředitelce se nedá mluvit jako o něžné části). Obsazení se povedlo jedničku. 3. Akční sekvence a příběh aneb "Bum, bum, hláška, bum": To, že se jedná o totální béčko se skvělou akcí bylo jasné od prvního traileru. Příběh se přesně drží osnov a nesnaží se diváka nijak překvapit (díky bohu). Akční sekvence možná místy mají až moc rychlý střih, ale adrenalin může konkurovat skvěle všem závodním hrám. Dá se i říci, že Speed Racer je zavodní film roku pro Áčka a Death Race pro Béčka. 4. W.S. Anderson aneb "Je zpátky a hezky zostra": Po hrozném Resident Evil ztratil tento mistr B filmů můj zájem, teď se ale vrátil v plné polní a svlastním scénářem. Nebudu chodit okolo horké kaše, Anderson zaválel a uplně mne vtáhl do "hry". Možná si to ani sám neuvědomuje, ale kdyby jeho film byli mašírovány dobrým scénářem, měl by velkou šanci dostat se do první ligy, i tak si Death Racem u mne obnovil reputaci a já jsem již zvědav na jeho další projekt. Nejlepší béčko roku a velký comeback pana Andersona, veledílo nečekejme, ale i tak se člověk bude královsky bavit. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (41)

  • Film mal byť pôvodne pokračovaním filmu Death Race 2000 (1975). Scenár niesol názov "Death Race 3000" a bol o pretekoch okolo sveta s futuristickými vznášajúcimi sa, neviditeľnými a transformovateľnými automobilmi. Z dôvodu vysokých výrobných nákladov musel byť nakoniec prepísaný. (m.a.t.o.)
  • V scéne, keď začala prvá etapa závodu a do Mustangu, ktorý šoféruje Frankenstein (Jason Statham), zozadu vrazilo iné auto, následkom čoho dostal hodiny, je pri zábere zvnútra auta jasne vidieť cez okno zelené pozadie. (Patrik200s)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama