Reklama

Reklama

Během jednoho úplně obyčejného dne se nepříčetný muž vřítil do Los Angeleské restaurace a začal jen tak střílet po přítomných zákaznících. Ti kteří unikli smrti, byli samozřejmě hluboce zasaženi. Ovšem každý z nich se s tím vyrovnává trochu jinak: mladičká Anne Hagen (Dakota Fanningová) se díky vyprávění její verze události stane ve škole populární; její kamarád Jimmy Jaspersen (Josh Hutcherson) se uzavře před světem a přestane mluvit; servírka Carla Davenport (Kate Beckinsaleová) začne zanedbávat své dítě a prožije několik vulgárních vztahů; Dr. Bruce Laraby (Guy Pearce) ztratí své sebevědomí a zkouší experimentální léčbu; a chorobný gambler Charlie Archenault (Forest Whitaker) věří, že bude mít štěstí ve hře a vsadí všechny své peníze, bohužel má smůlu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (90)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Namísto filmu dostalo se mi zase jednou výčtu. Zde jde o neúplný výčet symptomů toho, co se v angličtině nazývá post-traumatic stress disorder. Někdo se vrací ke své závislosti - gamblingu, jiný propadá náboženskému poblouznění, další apatii, tamten zoufale hledá partnerskou oporu i za cenu pohození sebe sama i s tělem komukoliv. Ale nakonec se vyrovnají, protože život musí jít v americkém filmu dál a proud slz se musí zastavit. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, co mělo tohle znamenat. Tak ploché, tak nudné, tak suché... Jenom jediná scéna obsahovala emoce - když se ten chlápek na konci počural strachy. Ale jednu hvězdičku dám, Dakota totiž tu svoji bláznivou a děsně špatně napsanou roli zvládla - ostatně jako zvládla zatím všechno. 10% ()

Reklama

Hruzi 

všechny recenze uživatele

Výborné výkony, výborné a originální téma, skvělá hudba a i přesto jsem trochu na pochybách. Chování některých mi připadá nepřirozené. Třeba Kate Beckinsale nebo Guy Pearce. Matka, která se má pokaždé o koho opřít hledá útěchu jinde? Proč?! Chlapec, který mohl pomoct dívce (kamarádce) a místo toho chce, aby věřila, že její otec umřel jako srab a že ona sama je srab? Za to Forest Whitaker hrál velice zajímavou postavu. Muž, který nevěří v Boha nebo náhodu, ale věří, že má štěstí. Anne Hagen je také zajímavá postava, která propabla náboženství a v hrdinství svého otce, idkyž si ho vymyslela a Dakota je správná volba pro tuto postavu. 3 a půl hvězdičky, tak bych to schrnul... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příběhová mozaika náhodných svědků jedné tragédie, která jim navždy změní jejich pohled na svět. Někdo se dá na cestu víry, jiný na hazard nebo někdo začne nacházet útěchu v náručí starých známých či úplně cizích lidí. Režisérsky a scénaristicky je to ale slabší a bohužel tomu výrazně chybí i další důležitá ingredience - emoce. Přiznám se, že asi po půlhodině jsem se začal mírně nudit a od té doby jsem čekal na nějaký zvrat, moment překvapení nebo zajímavý vývoj nějakého z příběhů. Marně. 50% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Standartní "Crash" drama, které občas dokázalo překvapit. Počáteční scéna v bistru byla natočena velmi realisticky. Některé příběhy byly hodně působivé, jiné tam byly nějak do počtu. Zaujala Dakota Fanning a Guy Pearce. Kate Beckinsale zůstala celkem nevyužitá a Forest Whitaker si už po desaté zopakoval jednu a tu samou roli. Scénář si na můj vkus až moc často pomáhal různými berličkami. Chválím skvělou hudbu. 3,5* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • V scéne oživovania pacienta je jasne vidieť na monitore nápis "leads off" (zvody odpojené). Lekár by teda na pulzovú frekvenciu čakal márne. (BlackTom)
  • Kolovala tvrzení, že bylo těžké s Dakotou Fanning spolupracovat a že se dost jejích scén muselo sestříhat. Režisér Rowan Woods tyto pověsti ovšem popírá. (zajda404)

Reklama

Reklama