Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (302)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +vidět pohromadě dva ostřílené veterány se jen tak nevidí, hodně dobrá a občas hodně dusná atmosféra, zajímavá kriminální zápletka -o něco slabší hudba, a méně akce než by se slušelo, některé dialogy zbytečné/// Docela jsem se těšil. Především kvůli obsazení, které málokoho nechá lhostejným. Příběh je potom vedlejší i když taky hodně důležitý a výsledek je tentokrát pozitivní. Bylo to zajímavé, napínavé a kdo se nechá překvapit, bude na konci hodně překvapen. Hlavně neříkejte, že jste to věděli./// Celkem 70%/// ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

V podstatě jen tuctová kriminálka, kterou zachraňují skvělé výkony dvou hereckých legend - netřeba představovat. Přitom výsledek by mohl být mnohem lepší, kdyby scénář nebyl tak neskutečně prázdný, bez pořádné atmosféry, jediné nezapomenutelné scény a ani ten závěr nebyl tak překvapující jak asi měl původně být. Přesto díky nestárnoucí titulní dvojici určitě stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 13 letech od "Nelítostného souboje" se opět setkávají jedni z nějvětších hereckých hvězd a zachraňují jinak průměrnou detektivku. Tentokrát jsou narozdíl od svého předchozího filmu oba detektivové a pátrají po záhadném zabijákovi, který zabíjí ne zrovna nevinné spoluobčany a podezření brzy padá i na jednoho z detektivů. Film celkem dobře šlape a má minimum hluchých míst ale celou dobu to je jen o pozorování hereckých výkonů De Nira a Pacina než o napínavém ději a nemohl jsem se zbavit pocitu, že kromě těchto dvou hlavních hvězd nemá film co nabídnout. Naštěstí nemám těmto dvou starým pardálům co vytknout a závěrečný zvrat se také docela povedl, ikdyž vnímavému divákovi dojde dříve než hercům. Slušný průměr. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Základní dějová kostra není tak špatná - ze začátku skutečně není jasné kdo že je vlastně vrah. Nicméně sled nešikovných střihů a kiksů ve scénáři dost hatí zbytek filmu. A jestli měla být spolupráce De Nira s Pacinem pocta Heatu a návrat slavných drsňáků, nepovedlo se ani jedno. Závěrečná scéna je jako přes kopírák (nasvícení, zvuk) akorát místo přistávajících letadel tu máme projíždějící vlaky. Asi ne největší chyba, ovšem zdaleka největší nedostatek v mých očích. Navíc na Pacinovi je vidět už příliš mnoho vrásek a De Niro to sám "neufuckuje" ani náhodou. Jeho detektiv je dost nezajímavá a plochá postava. Righteous Kill se tak zařazuje přesně tam kam se čekalo. Na pulty videopůjčoven. Béčko jak hrom a renesance žádná. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když mi pár přátel tvrdilo, že Righteous Kill není moc dobrý film, nechtěla jsem jim věřit. V dalekém zákoutí své duše jsem doufala, že nemají pravdu. A neměli. Righteous Kill totiž není "jen" špatný film, je to hybridní sračka, jejíhož scénáristu i režiséra bych poslala bez zpáteční letenky do amazonských pralesů, aby už nikoho jako je Pacino nebo De Niro nemohli nikdy do svého filmu naverbovat. Problém je v tom, že si tenhle film hraje na hrozně drsnou a tajemnou kriminálku, kde se vám má všechno spojit až v posledních deseti minutách, jenže scénář je zjevně napsanej pro lidi, jejichž IQ se pohybuje v záporných hodnotách. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, že jsem tuhle úžasnou geniální pointu prokoukla v prvních 15 minutách. To mi skutečně nemá přijít divné, že De Nira nikdy nevidíme během vraždy, že se ruka vraha vůbec nepodobá té jeho a že ve filmu Avnet "mistrně" skrývá fotku se skutečným vrahem, když ho svědek identifikuje? A jako by tahle dechberoucí pointa nestačila, musí nám scénář ještě podstrčit závěr, který až nápadně připomíná podání rukou v Nelítostném souboji, jenže tady - bez atmosféry, bez vyvrcholení, se sešlým Pacinem a De Nirem v šedivé teplákové soupravě, která podezřele ladí s jeho vlasy - vyznívá jako slušná parodie. Ještě se mi nestalo, že bych v některém Pacinově filmu přeskakovala kupředu, abych se ušetřila sentimentálních výlevů. Ale jeden asi první být musel. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

  • Al Pacino si odnesl nominaci na Nejhoršího herce v hlavní roli na Zlatých malinách. (Petr23)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama