Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký mysteriózny psycho horrorový thriller "The Uninvited" som si pustil celkom náhodou. Vôbec som nevedel, čo od toho čakať. No zaujalo ma to. Anna a jej staršia sestra Alex prišli o matku. Za podivných okolností zhorela v záhradnom domku pri jazere. Domnievajú sa, že sa za smrť ich mamy je zodpovedná jej ošetrovateľka Rachel, ktorá začala žiť s ich otcom. Pokusia sa odhaliť pravdu. Kto je Rachel Summersová? Je to vypočítavá vrahyňa? Nečakané finálne rozuzlenie ma prekvapilo a vytiahlo moje hodnotenie na štyri hviezdičky. **** ()

Handle 

všechny recenze uživatele

SPOILER - POKUD SE NECHCETE OKRÁST O NOVOU A NEUVĚŘITELNĚ NADUPANOU POINTU, TAK NEČÍST! // Nemám rád filmy, které z Vás dělají celou stopáž blbce, aby Vám pak na konci filmu ukázali, že je hlavní postava blázen, všechno si představuje, vidí mrtvé lidi a nic z toho nebylo opravdové. A ještě víc mě překvapuje, že některé lidi tyhle prvoplánové "šokující" pointy pořád baví. Filmařsky to bylo ovšem celkem dobré (i když ne moc hororové) a do té doby než přišel závěr, který mě otrávil, jsem to bral dokonce i jako lehce nadprůměrný snímek a bavilo mě to. Škoda. Za tuhle neoriginální pointu, kterou už jsem viděl v X filmech, prostě ale nemůžu dát víc. ()

Reklama

Niles 

všechny recenze uživatele

Dĺžka 84 minút je akurát na to, aby film nezačal nudiť a bez zbytočných okolkov stihol vyrozprávať tajomný príbeh dvoch sestier. Niekoľko hororových momentov pridá napätie a je tu aj zopár scén, ktoré ma poriadne vyľakali. Nečakaná pointa na konci prevráti všetko, čo sme videli naruby a aj keď už nie je žiadnou prelomovou novinkou, prekvapila ma a to je len dobré. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda. Atmosféra se tu prakticky nevyskytuje, tempo je tak pomalý,že mi to i přes svojí krátkou stopáž přišlo jednou tak delší a hlavně je to celý neuvěřitelně blbý. Rádoby šokující pointu jsem prokouknul po nějakých 15 minutách(!!) a myslím si,že to nebude dělat problém nikomu, kdo viděl pár podobnejch filmů. Režiséři nezvládají ani sebemenší lekačky, protože většina "strašidelný" scény se odehrává ve snech a skončej tak, že se hlavní postava probudí. Prostě vopruz. Herci jsou navíc docela špatně obsazený. Ne, že by hrály špatně, jenom je jich pro tenhle film škoda. Hlavně Elizabeth Banks se do týhle role vůbec nehodí a je to na tom znát. Emily Browning nebyla nejhorší, ale v Řadě nešťastnejch příhod byla mnohem lepší. Takže z toho nakonec stejně vychází ten David Strathaim, u kterýho je sice vidět, že prostě jenom potřeboval zaplatit nájem, ale stejně hraje nejlíp. 30% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, zpočátku jsem netušil, že jde o nějaký remake - ten fakt jsem kdysi věděl, ale poctivě se mi vytratil z mysli. Když se poznání dostavilo, část mojí mysli začala porovnávat a kritizovat a dalo mi celkem práci tuhle primitivní část mozku umlčet - vždyť předloha je jeden z mých nej filmů. Nicméně, americký Uninvited je fajn film. Fajn thriller, zvlášť pro neznalce předlohy je zachována hlavní pointa a pro znalce je zase film pojatý natolik jinak, že ty dva opravdu nejde přímo srovnávat. Jsou prostě každý o něčem jiném. Ale přesto, bude to znít jako protimluv, prima je, že i přes svou různost jsou si ve spoustě detailů podobné (někdo by jistě řekl zkopírované či vykradené), což mi zpětně velice ladilo se zbytkem; některé z nejpůsobivějších scén byly přizpůsobeny novému příběhu, a tak je Uninvited dostatečně účinný a přesto svůj. Není dokonalý, pseudoduchařské halušky jsou ještě přetaženější a zbytečnější nežli... jinde... ale to je jen hvězdička dole a čtyři jsou pořád fajn. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Herečka Emily Browning zde ztvárnila postavu, které je 14 let. V době natáčení však Emily bylo už přes 20. (Dlee)
  • Hudbu k filmu složil Christopher Young. Následně pak byla nahrána 78mi členým orchestrem a 20ti členým sborem. (Chatterer)
  • Variácia rôznych uhlov kamery a nútenej perspektívy pomohli vytvoriť ilúziu, že Elizabeth Banks (Rachel) je o niekoľko centimetrov vyššia ako Emily Browning (Anna), hoci tá je v skutočnosti len o dva centimetre nižšia. (misterz)

Reklama

Reklama