Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Gothar 

všechny recenze uživatele

Kvalitný kriminálny seriál, ktorý ťaží hlavne z charizmy Damiana Lewisa. Jeho postava má trochu svojský humor a to celému seriálu dodáva čaro (pripomína mi to House M.D., aj keď v slabšej forme). Dobrá kriminálka so zaujímavými prípadmi a najviac sa mi páči, že páchateľova identita nie je odhalená hneď na začiatku, ale divák môže "pátrať" spolu s hlavnými hrdinami. Jediná nevýhoda je to, že scenár diváka až tak nemotivuje k pozretiu ďalšieho dielu. Príbeh a vyšetrovanie Charlieho sa priebežne posúva vpred a dobre dopĺňa jednotlivé epizódy. Vďaka tomu v seriáli nie sú zbytočnosti na vyplnenie času, ako to býva v iných seriáloch, kde sa len zamotávajú a rozmotávajú vzťahy medzi postavami, prípadne sa vsúvajú opakované komplikácie do cesty za cieľom (Prison Break, How I Met Your Mother,...), ktoré majú za úlohu iba zvýšiť celkový počet epizód. Po dopozeraní oboch sérií zvyšujem hodnotenie z 90 na 95 %, je to jednoducho seriál, ktorému nič podstatné nechýba. Iba mne bude chýbať ten humor a zaujímavé prípady, pretože viac dielov už nevznikne :) 95 % ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Absolutní nářez. :-) Tahle kriminálka není vyjímečná svým příběhem a případy, ale zejména postavou detektiva Charlieho Crewse ten je neopakovatelně úžasný v podání jednoho z mých nejoblíbenějších herců - Damiana Lewise. Nadprůměrný scénář ani ne tak po dějové stránce jako spíše po slovní zásobě a charakteristická postava ne které stojí celý seriál (jako třeba u Dr.Housea, ve Žraloku, atd.), u takovýchto seriálu záleží na herci a Damian Lewis prostě hrát opravdu umí a hlavně proto dávám tomuhle seriálu 100%. "I cesta může být cíl, ale dřív nebo později vás tak jako tak vrátí na začátek fronty." ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Pustila jsem si díl a půl a dál nekoukám. Možná to před pár lety mělo větší lesk, ale pohádku o nejbohatším policajtovi na světě mi prostě tvůrci prodat nedokázali. Celou dobu jsem v podstatě myslela na to, že by mě víc bavila verze seriálu, kdy ho v minulosti zašili, jak a proč a jak se měl polda ve vězení. Tyhle žabomyší války a cool majetky jdou tak nějak mimo mě.. ()

Mchazik 

všechny recenze uživatele

Charlie Crews mě vždycky dostane těma svýma hláškama. Policajt který seděl bezdůvodně 12 let ve vězení a zkusil si tam opravdoví peklo a k tomu se ještě dokázal vrátil zpět k policii chce kuráž. A tam se vrátil i pres to ze dostal finanční odškodnění od státu, místo toho mohl ležet někde na pláži a válet šunky. ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Detektivní seriál moderního střihu, děj frčí, pořád se něco děje. První série je nápaditá, s jen lehce „jiným“ hlavním hrdinou a jeho sympatickou partnerkou, ze zajímavého prostředí a v zábavném obalu. Druhé série je trochu slabší a to rozhodně díky scénáři a také zápletka, která propojuje všechny epizody, ztratila na zajímavosti. Nejhorší mínus je ovšem nový šéf oddělení, který není vtipný, i když měl být, není to frajer, i když měl být a je nadpozemsky slizkej, i když neměl být. Nicméně jako celek stále dost zábavné. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama