Reklama

Reklama

Liga spravedlnosti

  • USA Justice League (více)
Trailer 6
USA, 2017, 120 min

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Gardner Fox (komiks)

Kamera:

Fabian Wagner

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Ben Affleck, Gal Gadot, Henry Cavill, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Diane Lane, Connie Nielsen, Ciarán Hinds (více)
(další profese)

Po Supermanově smrti hledají Batman a Wonder Woman do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, aby zachránili lidstvo před hrozbou přicházející z jiného světa - Steppenwolfem. Dají dohromady tým superhrdinů známý jako Liga spravedlivých... Znovu nabytá víra v lidstvo a Supermanův nezištný čin přiměje Bruce Waynea obrátit se o pomoc na nového spojence v podobě Diany Prince, aby se společně postavili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman chvatně hledají do týmu rekruty s nadlidskými schopnostmi, se kterými by dokázali čelit této čerstvě probuzené hrozbě. Jenže i když dají dohromady dosud nevídanou ligu hrdinů ve složení Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash, je nejspíš na záchranu planety před útokem katastrofálních rozměrů už příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 6

Recenze (1 049)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Země v ohrožení, tak to tu ještě nikdy nebylo a tak jsem neodolal a šel odit okem a nestačil jsem žasnout. Parta hic resp. superhic se bitkáří s nějakým demonem nebo ufonem nebo co to bylo za magora a do toho všeho létající blbci s červenýma očima. Pak taky hodně triků, hezký nohy madam Gal, oživlej Supráč, s nezájmem hrající Beníček, ale tak hezky to odsejpalo jen příště víc humoru a míň křečovitosti a bude na světě líp. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tohle je lepší film, než Snyder's cut. Z hlediska střihu a režie je to nesrovnatelné. Na Snyderově verzi je vidět, že úplně volné pole působnosti mu nesvědčí. Mít vizi je fajn věc, ale ještě víc fajn je mít k sobě někoho střízlivého, kdo vám je schopný do očí říct, že vaše vize je sračka. Co se týče scénáře, tak jsou oba filmy průměrné, nezajímavé, nudné, berou se moc vážně, a netuším, čím chtějí oslovit diváky věkové kategorie 18+. Ale to možná nikdy nebylo cílem. Kdo ví. Každopádně mám pocit, že tenhle film funguje mnohem lépe. Možná ne jako celek (ale to ten Snyderův taky ne!), ale z hlediska vnitřní logiky jednotlivých scén, které mnohem lépe plynou. Dohromady, jako celek, jsou oba filmy zkrátka takový ten obyčejný superehrdinský balast, ze kterého jsem asi už dávno vyrostl :( Každopádně... tenhle film má své místo v dějinách filmu už jen proto, že je naprosto fascinující sledovat, kolik naprosto perfektně fungujících scén se Snyder rozhodl do své finální verze vystřihnout a nahradit je ...zpomalenými záběry epických nadlidí trousících one-liners hlášky. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Někde jsem komentoval, že to nebude horší než AVENGERS, no a měl v podstatě pravdu - je to stejně špatný digitální hovno a konečná pro celou značku. I moje oblíbený postavy tu nefungují, záporák jak importovaný z videohry, plochý a úplně o ničem. Momou a WW nechat, podle mě skvěle obsazený Affleck vypadá smutně že v tom musí hrát (a dle zpráv zoufale hledá batmaní exit), Flash dává tón připosraný dětský komedie a Cyborg vyloženě do počtu a barevnosti zívačka. Nástup DC vůbec nebyl tak zlý a měl správně temný punc, ale SUICIDE SQUAD a tohle už se jen snaží zavděčit davu, být cool, uzemňuje své tvůrce a ústí v generickou nepovedenou nijakost. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dítě dvou otců, na kterém se docela výrazně odráží to, jak se oba snažili přiblížit vzoru toho druhého (Snyder měl za úkol točit odlehčeně po vzoru Whedona a Whedon po převzetí otěží chtěl držet styl Snydera). Výsledkem není zdaleka tak velký kočkopes, jak by se nabízelo, ale film bez výraznějšího rukopisu, v němž jen občas prolétne jiskra obou autorů (v dobrém i ve zlém). Jednoznačně nelze Lize spravedlnosti upřít slušné tempo, současně ale zoufale postrádá momenty hodné zapamatování. Zklamáním je také úvod, v němž se (už potřetí!) představuje v akci Wonder Woman, zatímco "medailonky" nováčků po hříchu absentují. Hudba, jediná věc, kterou DC Marvel válcoval, se vzdala výraznějších motivů a začala (stejně jako marvelovky) jet necharakteristický a nerušivý podtext. Chyba, VELKÁ chyba. Emoce nejsou z nejblbějších, ale pořád je to víc chtěné než funkční. A vzhledem k obřímu rozpočtu bych rozhodně čekal méně zrůdné digitální zamaskování knírku Henryho Cavilla. Ale aby bylo jasno - ano, je to lepší a zábavnější než Batman v Superman a alespoň tu zápletka celkem dává smysl (v rámci možností). Jen se tým potřebuje líp sladit. Příští Liga spravedlnosti už by mohla být fakt dobrá. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je udivujúce, ako celistvý je film, vzhľadom na mieru pretáčania/prepisovania, ktoré ťažko nájde obdoby. Teda relatívne. Nie je to bizarný miš maš ako Fantastic Four, ale jednotlivé motívy a nadväznosť scén viditeľne drhne. Napriek tomu je výsledný produkt relatívne solídny, priamočiary a zábavný - ale stále je to len produkt bez autorského rukopisu. Vždy budem mať radšej odvážnejšie filmy ako Batman v Superman, ktorý ma síce väčšie chyby no aj jasný podpis a víziu autora. Po vydaní Snyder Cutu je ale táto verzia úplne irelevnatná a dopredu zabudnutá. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (57)

  • Na prípravu kostýmov pre film bola pôvodne najatá známa kostymérka Marit Allen, ktorá však v novembri 2007 zomrela. (ScooobyDooo)
  • Henry Cavill (Superman) musel hrát ve všech scénách při dodatečném natáčení s bujným knírem, který nesměl oholit, jelikož už mezitím natočil část Mission Impossible - Fallout (2018) a měl v ní i pokračovat. Postprodukční tým Ligy spravedlnosti tedy musel ze všech nových záběrů nechtěné vousy odstranit digitálně - velmi rychle a tudíž i nesmírně nákladně a bohužel nakonec také nepříliš kvalitně. (Dandy95)
  • Podle komiksové předlohy jsou původními členy týmu Ligy spravedlnosti Green Lantern a Martian Manhunter, kteří se však v tomto filmu neobjeví. Naopak Cyborg (Ray Fisher) do původního týmu nepatřil. (bluejay)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama