Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na katolické střední škole se populární a velmi krásná dívka (Mischa Burton) spojí se školním reportérem, aby vyšetřili případ ukradených závěrečných testů. Ale když už mají své podezřelé, na povrch vyjde obrovké spiknutí. (Sydonai)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film staví na podobném principu jako Observe & Report, ale není tak nepříjemně vulgární a navíc je velmi šikovně natočený. První půlhodinka, ve které se Funke představí a pod vlivem novinářů z Watergate napíše svůj článek, je docela svižná. Ale zápletka, která se rozehrává potom, je ještě lepší. Je to trhlé a stylizované, jenže zároveň uvěřitelé - super kombinace. Příběh asi není tak úplně dokonalý, ale je to naprosto bravurně natočené, scény mají atmosféru a fakt jsem byl skoro v každé překvapen, jak moc je našláplá. Je to natočený s takovym přehlede, že jsem to nechápal. Zároveň kriminálka a zároveň parodie na film noir. Perfektně vybalancovaný. Za příjemné překvapení 80%, nečekal jsem tak zábavný film, když jsem viděl zdejší hodnocení. PS: Je to zajímavěj protipól Charlie Bartlettovi:) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Kriminální, parodující, středoškolské × líné, jasné vyvrcholení zápletky už od začátku. To byl takovej dětskej Phil Marlow v podobě investigativního mladého reportéra. Ale jo, pobavilo to. Sice rozluštění hádanky bylo jasné už od začátku, ale dalo se to. Teda byla to škola plná divných lidí, od ředitele Bruce Willise, (který byl suprový ve své roli), přes španělského učitele a po sebranku 4 vyvrhelů, kde každý byl něčím úchylný. Rozhodně je to film, který stačí být viděn jednou. Ale nenudí. Soundtrack dobrý. "Jmenuji se Bobby Funke. Píšu do novin. " ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně klišé o školním otloukánkovi, jenž roste záběr od záběru a na druhé netradiční přístup k studentské tématice v rytmu klasických detektivek. Dohromday to působilo nevyváženě a předvídatelně, ale přesto to dokázalo bavit. Snad proto, že hlavní hrdina tentokráte nebyl vztek budící fracek či díky rozumně nadávkovaným vulgaritám, které filmy z americké střední tradičně provázejí. A na závěr bych zmínil skupinku školních vyvrhelů v čele s Tanyou Fischer, která mi ve své stupidnosti strašně sedla. 50% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Na teen krimi veľmi pôsobivé. Okrem prehrávajúceho Willisa to bolo naozaj zaujímavé. Niektoré okamihy filmu boli asi príliš pritiahnuté za vlasy, ale to by som možno ešte zniesla. Willis sa snažil hrať akéhosi pošahaného riaditeľa, lenže na mňa bol ako riaditeľ oveľa vulgárnejší ako jeho študenti. Do tejto role by som si viac, tak sko ju zahral Bruce, vedela predstaviť Vinnieho Jonesa. Pri Bruceovi to nebolo to pravé orechové. Ale čo sa týka príbehu, rozlúsknutia a hudby, tak tento film určite vystupuje nad ostatné. Pre mňa 60% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Příběh v klasickém noirovém schématu je zasazený do prostředí americké střední školy. Oproti temnému Zmizení (Brick) je ale mnohem veselejší. Vyšetřující mladý smolný žurnalista na rány pěstí odpovídá suchými hláškami, propadá neodolatelnému kouzlu femme fatale Mischy Barton a místo cigaret v ústech notoricky žmoulá žvýkačku. Povedené gagy inspirované humorem teenagerovských komedií zapadají do dobře napsaného scénáře. I když je komplikovaný konec mírně chaotický, film nenechává na pochybách, že tohle je ta pravá Drsná škola. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv lokace filmu není nikdy přesně uvedena, je možné všimnout si vlajky New Jersey v kanceláři Kirkpatricka (Bruce Willis). Willis dokonce vyrost v Jersey, konkrétně v Penns Grove. (KucC)
  • Zhruba v čase 01:04:00 vidíme ve filmu záběr na ulici Kennedy Boulevard v Bayonne v New Jersey. Záběr na stejnou ulici můžeme vidět ve filmu Válka světů (2005), kdy v jednom z domů bydlel Ray Ferrier (Tom Cruise). (joecole20)

Reklama

Reklama