Reklama

Reklama

Režisér Mikael Hafström (Pokoj 1408) uvádí velkolepý špionážní thriller Smrt v ŠanghajiJohnem Cusackem a světovými hvězdami Li GongKenem Watanabem v hlavních rolích. Film ve stylu Casablanky se odehrává v týdnech před útokem na Pearl Harbor ve starobylém čínském městě, kde nic není, jak se zdá. Americký tajný agent Paul Soames (Cusack) přijel vyšetřit vraždu svého nejlepšího přítele a ihned se ocitá v pavučině lží a spiknutí, která ovládá celé město. Soames má neustále v patách japonského agenta Tanaku (Watanabe) a své vyšetřování brzy zaměřuje na místního charismatického gangstera Anthony Lantinga a jeho krásnou ženu Annu (Li). Zanedlouho se Soames s Annou zaplétá a oba tím vystavuje smrtelnému nebezpečí. Zatímco oddanost vlasti ustupuje touhám srdce, Soames s Annou musí rozluštit záhadnou vraždu a uniknout z okupované Číny dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Období okupace Číny Japonskem je narozdíl od nudné Evropy pro filmy jedno z nejpestřejších období Druhé světové války. Obzvlášť ještě v Šanghaji. Když si ale vybavím ostatní filmy stejného režiséra jako například Derailed nebo 1408, připadá mi, že Shanghai se tomu nehrabe ani po paty a narozdíl od nich tomu prostě něco chybí, je to víceméně stereotypní a vrátit do děje mě dokázalo možná tak spojení s historickými událostmi ( a ne, že by jich tu bylo hodně ). Li Gong byla naprosto skvělá, ale zas naopak John Cusack se sem aspoň podle mě vůbec nehodil a to mi v jiných filmech vůbec zatím nevadil. Film je to kvalitní, ale jak jsem výše zmínil, od ostatních filmů M. Håfströma tomu chybí něco, co dokáže diváka pohltit a neodtrhnout od toho oči. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Půlka světa je ve válečným stavu. Německo okupuje Evropu, Japonsko většinu důležitých míst v Číně. Až na jedno..... Shanghai, Paříž Orientu v roce 1941 není vhodná na romantické procházky. Svět nejen diplomatických večírků, kde si jdou ,,na ruku“ nacisti, japonští imperialisté, příslušníci triád či kempeitai, v příběhu a z pohledu amerického agenta, jehož země předstírá neutralitu a on odvádí pořádný kus poctivé špiónské práce. Přestože Cusack není žádnej J.Bond je fajn, že se kolem něj ,,motají“ pěkné ženy a ještě víc oceňuji, že film nesklouzne k nějaké ,,dramatické“ romantice. Dost se tu mluví (vlastně furt), ale díky propletení špionáže s odbojem je děj zajímavej. On taky odboj v čínským podání - to jsou sebevražedný akce a Japonci se tradičně s ničím neserou. Líbila se mi atmosféra a onen nádech něčeho ,,zakázanýho“ u mě setrval až do konce! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Žiju podle příručky ,,Tajným agentem snadno a rychle“. 2.) Mám rád ,,odbojový“ filmy. 3.) Jsem Barbie a chci vidět Kena (Watanabe). 4.) Mám noční múry o útoku na Pearl Harbor. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavé kulisy, i když ty počítačové dodělávky z nich čpí na sto honů. Problém ale je s příběhem i postavami, které prostě nezaujmou, nejsou životné. Hlavnímu hrdinovi nevěřím ani ťuk a jak jemu, tak ostatním chybí jakékoliv charisma, které by jalovou historku povýšilo někam výš, jako je tomu u podobných filmů podle románů Grahama Greena. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Pěkně odvyprávěná kriminálka odehrávající se v době 2. světové války, která sice svou historickou pointu nedokáže zakrývat příliš dlouho (alespoň těm, kteří mají elementární znalosti dějepisu), ale zase potěší poměrně bohatou výpravou, zajímavými herci a příjemným východoasijským feelingem. Jen je škoda, že se malinko více do popředí nedostala emociální a romantická stránka filmu, protože si o to příběh říkal. Celkem překvapení a další herecké představení uhrančivé čínské krásky Li Gong (už Miami Vice si ukradla pro sebe). 7/10! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tak že je v žánru uvedeno i "mysteriózní", to někomu asi cukla ruka. Exteriéry byly udělaný pěkně, historicky pěkně a řek bych, že aji věrohodně. Příběh byl dějovej a to mám rád, hlavně když to zaujme a tady to tak docela i bylo. Človek se nemusi bát, že by se v záplavě šikmookejch neorientoval, protože je hrajou většinou nezaměnitelny osobnosti. John Cusack má svoje chvilky a tohle je asi jedna z nich. Prostě mě to příjemně překvapilo, malou pochvalu si to zaslouží (pochvalu od slova chvála, né pochva). V malé roli návštěvníka opiovýho baru jsem poznal pěstitela trávy Nicholase Roweho ze Sbal prachy a vypadni, že by zas byl sjetej? ()

Galerie (76)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama