Reklama

Reklama

Vědec Rick Marshall se proslavil televizní debatou s ostříleným moderátorem Mattem Lauerem, ve které byl totálně zesměšněn před celým vědeckým i nevědeckým světem. Jeho bývalá studentka a obdivovatelka Holly mu říká, že pro ni byl vždy vzorem a že jeho kontroverzní teorie kombinující časoprostor a paleontologii ji inspirovala k tomu, že studuje paleontologii. Ukáže mu i zkamenělinu, na které dr. Marshall pozná svůj zapalovač, který byl zašlápnutý dinosauří tlapou. Má také náhrdelník s křišťálovým jehlanem, který vylučuje silnou energii trachyonu. Holly doktora přesvědčí, aby dokončil svůj trachyonový zesilovač a aby spolu zašli do jeskyně, kde fosilie našla. Když tam přijdou, trachyonový zesilovač se aktivuje a způsobí, že se oba i s jeskynním průvodcem dostanou do vodního víru a poté se ocitnou v úplně jiném časoprostoru. Seznámí se tam s opičím mužem, který jim v novém světě pomáhá přežít. Podaří se trojici najít stroj času, který je dokáže vrátit do současnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (340)

tron 

všechny recenze uživatele

„Človeče, ty si ale správny! Som hrdý na to, že ťa poznám a prisahám ti, že len čo budeš v problémoch a požiadaš ma o pomoc, pôjdem s tebou a budem po tvojom boku bojovať do poslednej kvapky krvi.“ – „Potrebujem ťa teraz.“ – „Nečakal som, že to bude tak rýchlo.“ Bál som sa, lebo Brad Silberling a Will Ferrell sú dva samostatné živly: jedného sa v minulosti bytostne dotkla smrť a odvtedy o nej nakrúca filmy, Ferrell je spásonosný sympaťák s nežným hlasom a jemným dotykom svojich veľkých dlaní, na svet sa prizerajúci chápavými očami totálneho M-A-G-O-R-A. Len ťažko som si vedel predstaviť, ako môže dopadnúť stretnutie Rona Burgundyho s režisérom POLNOČNEJ MÍLE, navyše v látke, ktorá je cudzia obom: praveké trikovo-výpravné dobrodružstvo za desiatky miliónov dolárov. Nakoniec som ale zostal príjemne zaskočený: Silberling sa v tom stratil (pokojne to mohol režírovať ktokoľvek iný, vrátane Ferrellovho kamaráta Adama McKaya, nakrútili spolu veľa komédií a McKay snímku produkoval), ale Ferrell nie. Hoci je film vizuálne bohatý, zostal výrazne willferrellovský. Či už je to úvodná a záverečná scéna z televízneho štúdia alebo scéna, v ktorej sa sexuálny pračloviečik neustále dotýka hrdinkiných pŕs (tých sa ale v priebehu filmu dotýkajú v podstate všetci, ostatne hrá ju roztopašná Anna „Bátoryčka“ Friel). Naprieč snímkou sa ťahajú absurdné vtipy, pri ktorých som častokrát vybuchoval smiechom, pretože mám rád Ferrellov smrteľne vážny humor a k tomu plno hlášok ("Sme tu dvaja doktori a nejaký smradľavý otrhaný sedlák."). Je až neuveriteľné, že ho nedokázali zničiť ani „prehnané“ efekty (cicajúci komár, megakrab, velociraptoríky, šarvátky s T-Rexom). "Sľubujem, že ti budem spravodlivým, ale prísnym pánom." ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla tak neskutečná stupidita která se v rukou Willa Farrela proměnila v neuvěřitelně vtipnou stupiditou. Jak dokáže někdo jen svým zjevem udělat z jasného odpadu docela obstojný snímek je až neuvěřitelné... - 12. 12. 2012 - 45% ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jistě.. je to hloupé, není to nijak extra vtipné ani zábavné... (samozřejmě s několika světlými mometny, které jsou mimořádně vtipné a zábavné), ale celé je to tak roztomile praštěné, pitomé a navrch velice slušně digitální, že si, i přes těch několik zbytečně nechutných momentů, ty slabší 4 prostě neodpustím.. Kdo žral jako malej dinosaury, ten mě pochopí... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Recept na vysoce alkoholický koktejl s názvem "Země ztracených": Do sklenice nalejete 3 deci Jurských parků, přidáte dvě deci Cesty do středu země, nasypete 50 gramů 2001: Vesmírné odysey, vložíte dva kousky omytého Stopařova průvodce po galaxii, dochutíte špetkou Pravěku útočí, zamícháte, doplníte pár kostek Doby ledové, vložíte brčko a můžete konzumovat! A pokud vám z té směsice nebude tak blbě, jako mně, klidně si dejte nášup! Mně ale jedna dávka stačila... BTW. Cca 15. minuta filmu - na obloze máme jeden obří Měsíc. Uběhne 10 minut děje a hle - již se zde skví dva měsíční srpky. A stačí pouze čtvrthodinka, abychom spatřili v plné kráse celé trio Měsíců. Buď je tam na obloze nějaký grupáč a Měsíce se tam množí rychle jako krysy, anebo si tvůrci nechali pootevřená zadní vrátka pro případné pokračování s pracovním názvem "O dvanácti měsíčkách". BTW. č. 2 (SPOILER) Scéna v TV studiu -> střih s titulkem "O tři roky později" -> hromada velmi "zajímavého" děje -> další scéna ve studiu a v ní se dozvíme, že "uběhl rok od poslední návštěvy studia"... Fakt KOMEDIE. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Plne sa stotožňujem s názorom mnohých uživateľov, ktorí vo svojich komentároch tvrdia o tomto titule, že nedokázal využiť vysoký potenciál zaujímavého námetu. Určite sa dá zo sci-fi príbehu o cestovní naprieč časom a dimenziami vyťažiť omnoho viacej. Toto bolo dosť slabé. "Zem stratených" je len nepodarená paródia "Jurského Parku" a mnohých ďaľších populárnych, dobrodružných filmov. V hlavnej úlohe s nemožným Willom Ferrellom. ** ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Film získal v roce 2010 ocenění Zlatá malina v kategoriích nejhorší prequel, remake, rip-off a pokračování. (Pepinec)
  • Hvězdy původního seriálu ze sedmdesátých let, Kathy Coleman a Wesley Eure, si ve filmu zahrály camea, která se ale nedostala do finální verze filmu. (CrypzzXD)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama