Reklama

Reklama

Detektiv Danny Fischer (John Cena) sice zatkne geniálního zloděje Jacksona, při zásahu však náhodou zahyne lupičova přítelkyně. Kriminálník toužící po pomstě vymyslí pro Dannyho dvanáct úkolů a hádanek, na jejichž rozluštění závisí život milované Molly.  Při policejní akci se detektiv Danny Fisher (John Cena) z New Orleansu chystá zatknout nebezpečného zločince Milese Jacksona (Aidan Gillen). Ten se i se svou přítelkyní dává na útěk, skončí však v poutech, zatímco jeho přítelkyně nešťastnou náhodou zahyne. Miles viní z její smrti Dannyho a slibuje mu odplatu. Po několika letech detektiv vyslechne znepokojující telefonát od Milese, v němž mu zločinec stručně řečeno říká - oko za oko, zub za zub. Dannyho čeká nebezpečná hra o dvanácti kolech s téměř nerozluštitelnými úkoly a hádankami, které však bude muset všechny splnit, chce-li ještě svou přítelkyni spatřit živou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

Webb 

všechny recenze uživatele

Zase další potvrzení kvalitativního úpadku akčních filmů dnešní doby. Necharismatický (ne)herec John Cena je zpět v novém béčkovém akčňáku plných stupidit a klišé, kterému šéfuje tehdy nadaný Renny Harlin (Die Hard 2, Cliffhanger), dnes už nevnáší do snímku žádnou inovaci, což nevadí, jenže co je horší, on musel prodělat nějaký výplach mozku před natočením tohoto akčňáku, jinak si to nedovedu vysvětlit. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Renda Psycho Harlin - ten mistr mainstreamové rutiny a žánrových klišé - vykrádá v tomhle blábolu snad všechny akčňáky všech dob včetně sebe sama a je z toho jen pitomý guláš profláknutých scének bez nějaké smysluplné stavby příběhu a logiky děje, aby jeden mohl aspoň spokojeně zívnout, že si scénáristi jenom nehonili zvadlá myslidla. No, dokud je někdo ochoten takové spektákly financovat a stádo se v rámci žánru těší na oddechové dvd, budiž. Želbohu ale je to jen další zcela zbytečný vývar z odvaru. Chybělo mi šťastné třinácté kolo. Igitátor by v něm Rendu i s tím jeho bezcenným tlustokrkem Cenou a mdlou blondýnou nechal pojít na úbytě... A víc už zase škoda slov. Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 22.4.2012 na dvd /s originální zvukovou stopou s č. titulky a v původím formátu obrazu/, hodnocení 2162., komentář zde lehce otrávený jako dvěstědvacátý - 22.4.2012) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Po pomerne veľkom nadšení z Cenovej prvotiny 'The Marine' som napísal, že pri ďalšom hodnotení jeho filmu nastavím objektívne meradlá na vyššiu úroveň, no nejde to. Cena možno po tomto filme nenaštartuje svoju akčnú kariéru tak, ako to niektorí predpokladali, no akčný veterán Harlin si ho podchytil pod svoje krídla a po vyšachovaní z postu režiséra tretej časti série 'Die Hard' si natočil vlastnú naháňačku naprieč mestom a ukázal, že možno scenáre nepatria k tomu najlepšiemu, čo môže film ponúknuť, ale s akčnými scénami sa vie naozaj vyhrať a vyšperkovať ich do tej zvukom najzvučnejšej a obrazom najlákavejšej podoby. A mne to stačilo. S povzdychom nad tuctovosťou scenára, ale bez povzdychu nad dĺžkou filmu a s nadchnutím nad dobrými hláškami a skvelou akciou dávam štyri, s pomerne čistým svedomím. Po druhom zhliadnutí po takmer dvoch rokoch uberám na tri. 70%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá akční jízda ve stylu "Simon říká", tedy hry na pokyny, kde je nutné pozorně naslouchat, co je vaším úkolem. Harlin se pustil do téhle jemně obnošené žánrové berličky s vervou, ale jak už u něj bývá zvykem, opět si nelámal hlavu s mozkem. A tak se tu setkáme s osamělým géniem, který téměř bez jakéhokoliv vybavení připraví sofistikovaný plán, jenž zamotá hlavu nejen hlavnímu klaďasovi ale celému New Orleans. No, dobře, od akčního béčka se většinou nedá čekat významné promazání mozkových závitů, odpouštím. Horší je to už s obsazením hlavní role, v akčních pasážích Cena celkem nevadí, ovšem v těch několika ostatních jsem si říkal, zda nepřehodnotím svůj názor o nejhorším herci všech dob a ten patyzón, až se setmí, přece jen nesežeru. Raději zpět na začátek - jednoduchá akční jízda - a to má svou cenu. Za tři. Filmová Výzva 2015 od tatanapope ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nostalgie na povrch vylezla, ale byť se Harlin snaží vymáčknout z premisy co nejvíc, pořád je to jen levná vykrádačka slavnějších bratříčků z druhého kolena bez sympatického hrdiny (Cenovo neherectví vážně sucks), s mizerným záporákem (takového chudáčka by střískal na hromadu každej českej pochůzkář) a nulovou originalitou. A ke všemu tomu úplně chybí emoce. 5/10 ať nežeru a za vzpomínky na časy pánů Reevese a Willise když běhali po ulicích a zastavovali autobusy nebo sestřelovali vrtulníky raketometem. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Renny Harlin odmeňoval každodenne najužitočnejšieho člena štábu fľašou fínskej vodky, a to počas celej doby natáčania. (m.a.t.o.)
  • Scenárista Daniel Kunka pôvodne umiestnil dej filmu do Chicaga, ale Renny Harlin sa rozhodol natáčať v New Orleans. (m.a.t.o.)

Související novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama