Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

kingik 

všechny recenze uživatele

Do zapadákova uprostřed pouště kdesi na Divokém západě přichází muž jménem Yang pocházející zjevně z jiné kultury. Příchod cizince s malým dítětem v náručí ovládajícího meč lépe než cokoliv na světě výrazně naruší svérazný kolorit westernového městečka, jehož obyvatelkou je i krásná dívka a vrhačka nožů, která v sobě nosí zakořeněné myšlenky na pomstu za smrt svých nejbližších. Samuraj se sem přišel očistit od svých hříchů, za vyvraždění nepřátelského klanu, kdy z něj ušetřil jen malou holčičku a i přes svoji odlišnost rychle zapadne mezi zdejší přívětivé obyvatele převážně z řad pistolníků. Jeho služeb bude navíc brzy potřeba i na bitevním poli nebot do městečka zavítá zohavený plukovník, který právě mladou dívku kdysi připravil o její rodiče a malého sourozence. Pomsta a nevyřízené účty na sebe nenechají dlouho čekat. Zkřížení samurajského a westernového žánru možná není nic neobvyklého a během uplynulých let tyhle dva žánry jeden od druhého vydatně čerpaly. Tady se toho využilo v plném nasazení a za použití nejmodernějšíh filmových prostředků jako je úchvatný vizuál, dynamická akce a netradičně pojatý hudební doprovod. Na výsledku je znát, že film nebyl levný a vynaložil se dostatek prostředků, aby byl výsledek co nejpůsobivější. Ačkoliv jsou ve filmu znatelné comicsové prvky tentokrát se o žádný zfilmovaný comics nejedná a režisér Seung - mu Lee je současně autorem scénáře. Na diváka vychrlil stylovou akční jízdu plnou chlístající krve a usekaných končetin a navrch přihodil sličnou Kate Bosworth, sympatického Dong - gun Janga v roli samuraje a možná trochu navíc působícího Geoffrey Rushe jako ochlastu a odpudivého záporáka Danny Hustona nelze také přehlédnout. Film se sice nedočkal žádného velkého úspěchu, ale to distributora neomlouvá za to, že film hanebně obešel kina. Jedna z nejstylovějších jízd, kterou jsem za poslední dobu viděl, by na plátně perfektně vynikla. 100% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zajímavě, až komicky, na někoho může působit nápad umístit samurajského bojovníka do westernového prostředí. Jinak je to průměr. Už to tu několikrát bylo - jeden proti přesile a nepřátelé si sami nabíhají na meč. Místy je hezká hravá kamera - detaily kulky, meče, změna barevného filtru u některých scén; je to efektní, ale děj to nenahradí. Nebít Kate, tak není na co koukat. # příběh 4 | hudba 6 | humor 1 | akce 5 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Překvapivě koukatelný oddechový hybrid, pro mě atraktivní výraznou korejskou účastí. V poslední třetině atakuje kombinací Geoffreye Rushe, solidního záporáka, hezkých obrázků a efektní akce 4 hvězdy. Škoda užití přemíry lacině vypadajícího CGI a faktu, že Jang Dong-gun není v úloze mlčenlivého swordsmana tak výrazný jako v některých svých starších korejských rolích... 6-7/10 ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Mnohem zábavnější mečovanda než u Sucker Punch... navíc je to velice povedený debut režiséra, kde jsou zpomalovačky a cool záběry na správných místech... Když se postavy mezi sebou nemordujou na kousíčky, tak se stále jedná o nenudící se podívanou, odlehčenou několika funny momenty… navíc k tomu připočtu výtečně hvězdné obasazní s roztomilou Kate Bosworth a závěrečný masakr, tak nemohu hodnotit jinak než 4 hvězdičky… ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Někdy to vypadá, že Yang je tak kurevsky dobrý jen proto, že jeho soupeři jsou jak paňáci na tréninkovém kolbišti. Člověk si hned vybaví sparťanskou kosičku, přesto počínání krále Leonida vypadalo i přes veškerou tu stylizaci daleko přirozeněji. Dejme tomu, že prdím na přirozenost (a originalitu, a smysluplnost, a...), je ale film aspoň zábavný? Ano, celkem je. 60% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Je možné všimnout si, že malba na stěně salónu je parodií obrazu francouzského malíře Edouarda Maneta "Dejeuner Sur L'Herbe", kterou tvůrci filmu upravili k obrazu svému. (Conspi)
  • V průběhu boje mezi obyvateli městečka a plukovníkovými muži si lze povšimnout Ronalda (Geoffrey Rush), jak svoji výstavní kulovnici láduje náboji holým palcem, kdežto v záběru následujícím bezprostředně poté, kde pálí jednu ránu za druhou, se na jeho rukou nacházejí černé kožené rukavice. (Conspi)
  • Zatímco obyvatelé městečka očekávají příjezd plukovníka a jeho mužů, můžete si povšimnout jejich vybraných oděvů, kostýmů a pitoreskních doplňků, a právě zde lze objevit černý šátek obvázáný kolem Ronova (Geoffrey Rush) krku, který z jeho krku v následném boji záhadně zmizí. (Conspi)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama