Reklama

Reklama

Nekonečný víkend

  • Austrálie Long Weekend (více)

Peter s Carlou jsou manželé, kterým to už vůbec neklape. Peter vymyslí, že pojedou na víkend kempovat, přestože by Carla raději letěla na dovolenou do hotelu v Thajsku. Po cestě je slabý signál a Peter se nemůže dovolat svému kamarádovi, který má jet na odlehlou pláž s nimi. Kvůli slabému signálu přestane fungovat i navigace, Peter jede zkratkou, ale na pláž nedorazí, a tak spolu s Carlou přespí v autě. Další den si na místě rozloží stan a utáboří se. Carla se tu nudí, nelíbí se jí tu a chce jet domů. Peter si to užívá, plave ve vodě, surfuje a zastřílí si. Carla zahlédla ve vodě plavat něco velkého a dostala strach, a tak to Peter zastřelil. Manželé neuctívají přírodu – hází odpadky na zem i do moře, jezdí autem přírodou, Petr střílí po zvířatech a poseká živý strom. Zkazí se jim kuře, které chtěli sníst, a pak Petera napadne orlice, zřejmě kvůli vejci, které spadlo ze stromu, a Carla ho rozbije o strom. Vedle Carly proletí šíp a na pláži se objeví mrtvý dugong a zdá se, že se posouvá dopředu. Peter chce další den před odjezdem zkontrolovat, jestli není někde poblíž jeho kamarád, a chce jet na místo, kde viděl jiný vůz. Peter na místě objeví vůz ve vodě s mrtvou dívkou, mrtvou ženu ve stanu a muže oběšeného na stromě. Jedou zpátky sbalit si věci a chtějí odjet, ale nemohou najít svého psa. Peter s Carlou se hádají, a dokonce se poperou. Když jde Peter pejska najít, Carla mu ujede. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

tron 

všechny recenze uživatele

Film má hodinu dvadsať a pekne odsýpa. Mrazivá atmosféra opustenej pláže, ďaleko od ľudí, tomu veľmi veľa dáva. Napriek tomu, že sa v ňom väčšinu času nič hororovo explicitné nedeje, je hororovejší, ako mnohé krváky. Neustále máme pocit, že hrdinov niekto sleduje. Veľa tomu dávajú nielen pôsobivé scény s „tieňom v mori“, ale i unikátna austrálska príroda so špecifickými živočíchmi, ktoré sú často také hororové, že i koala pôsobí vražedne. Niektoré scény sú síce WTF (bar, orol, Caviezelove vodičské schopnosti), ale i tak je atmosféra kvalitne nepríjemná. Caviezel ani Karvan nie sú sympatickí, ale ani byť nemali, nakoľko ide o rozhádaný pár, ktorý je zo seba unavený a nemá veľkú šancu na záchranu. Bohužiaľ, s pribúdajúcimi záhadnými udalosťami snímka paradoxne stráca dych a koniec je nijaký. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Zajimavý film, který mě snad nenechal ani na jednu vteřinku vydechnout. Ta zvláštní atmosféra, která z něj přímo vyzařuje každou novou scénkou, mě prostě pohltila a nemohl jsem se dočkat, jak to celé nakonec dopadne. Nápad s pomstichtivou přírodou se mi proto jevil dosti originální, ikdyž vím, že jde prakticky pouze o remake staršího filmu od režiséra Colina Egglestona. Ten sem však ještě bohužel neměl možnost vidět, takže se ani nemůžu pustit na přímé porovnávání, ale určitě to na 100% v blízké době napravím. S ústředním hereckým párem už to ovšem, tak slavné nebylo. Zatím co James Caviezel se mi líbil, tak na jeho partnerku Claudii Karvan jsem nedokázal přijít zkrátka na chuť. Nepřišla mi nejenom málo mému oku atraktivní, ale připadala mi i o trošičku starší, než by měla tato role nakonec být. Závěr pak možná trochu zbytečně přiostřil, ale mě nevadil. V hodnocení jsem se proto rozhodoval mezi 3mi až 4mi hvězdičkami, takže mě mrzí, že nemohu dát třeba kompromis 3,5 hvězd, pač to by mi zde pasovalo náramně. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem se přesvědčil jak důležité je vidět původní snímek před remakem. Osobně moc nechápu vychvalování tohoto kousku, když jde jen o obyčejnou kopii a to ještě hodně průměrnou. Většina scén i dialogů je věrohodně okopírovaných, jenže se zde dá nalézt i několik do očí bijících chyb a těch jsem napočítal skoro tucet. Jediný velký prim zde hraje skutečně jen onen skvělý výběr prostředí, kde se natáčelo. Nádherná krajina mně doslova dostala a jakožto vášnivý cestovatel jsem slintal blahem. Již od začátku je sice patrné, že na snímek byl použit větší rozpočet, jenže ani on nepomohl navýšit jeho kvalitu. Je až k nevíře, jak byl samotný začátek filmu oproti originálu ořezaný, urychlený a především nudný. Scéna s přejetým klokanem byla pěkně odfláknutá, stejně jako příjezd na pláž. Úplně se vytratilo ona kouzelná „lehce mysteriózní“ atmosféra, kterou jsem si v původním snímku užíval téměř po celou dobu. Tady přišlo výrazné zlepšení až ke konci filmu, který se tvůrcům opravdu povedl. Posledních cca 20. minut zachránilo alespoň průměrné hodnocení, protože jinak to byla fakt bída. Ani herecké výkony obou hlavních představitelů se nemůže co do kvality rovnat jejich předchůdcům. Caviezel se sice snažil - co mohl, ale já ho nějak extra nemusím. Jeho partnerka mu moc nepomáhala, místy přehrávala a osobně pro mne nebyla zas až tolik zajímavá jako Briony Behets. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Není dobré nasrat matku přírodu. Teror přichází po zvolna, aby nakonec všechno dovršil. Blansk(už mi chybý zkouknout jen jeden film, který ale bohužel neseženu:-(((Silent number, a ani nemá daleko od toho že si ho dám do topky, stačí už jen málo:-))už párkrát dokázal že umí, Long weekend nabízí nádhernou přírodu, ale nádhernou jen na pohled. I když remaky nemám moc v lásce tak tohle patří k tomu lepšímu co svět Hollowoodu vyplavil, a přitom to na mě vyprsklo naprosto nepřipraveně(žeby žádná reklama?) Film stojí na dvou hercích kteří naprosto zvládají co mají. Oba dva jsou děsně nepříjemný že jim přejete smrt, ale prostě to zhrály dokonale, Caviezela jsem v takové podobě ještě neviděl,a byl naprosto přirozený. Paráda. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Manželé Clara a Peter se rozhodnou utužit haprující manželství výletem do divočiny. Pravda, Clara by radši jela do hotelu do Thajska, něž se plácat někde mimo civilizaci. Peter si ale jde za svým. Ovšem výlet nestojí za nic, průšvihy následují větší průšvihy, hádky a posléze i katastrofy a nepříliš sympatická dvojice se pomalu ale jistě sune k závěru, kterej opravdu není z rodu těch hoolywoodských. Abych řek pravdu, dobře jim tak. Oba dva mě víceméně srali od samýho začátku a že s nima matka příroda zatočila tak jak zatočila, jim, co se mě týká, patřilo. Na film se koukat dá, pěkná příroda a ňáký to napětí se tam taky vyskytuje, herci taky hrajou slušně. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Eggleston Hotel, který se ve filmu objevuje, je pojmenován podle Colina Egglestona, režiséra původního snímku z roku 1978. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v národním parku Wilson v Austrálii. (Terva)

Reklama

Reklama