Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděla první film o Zvonilce, před tím jsem viděla jen další pokračovaní a jiné příběhy, které mě spíše nudili a moc se mi nelíbili, tohle je ale jiný level. Moc jsem se bavila, krásná animace, bylo to kouzelné a i když se mi občas nelíbilo chování Zvonilky, film je velmi povedený a navíc Zvonilka se přeci jen takhle chová v Petru Panovi. Je prostě trochu urážlivější, takže to budu muset skousnout, nicméně mě překvapilo, jak hezká pohádka to je. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka určená predovšetkým pre deti, ale určite aj pre dospelých. Rozpráva príbeh o malej víle, ktorá sa narodila z prvého smiechu dieťaťa (Malá Cililing / Zvonilka). Spoznáva svoj svet, s ktorým sa najprv nevie zmieriť, pretože jej životnou úlohou je pracovať a zvelaďovať svoj svet zatiaľ čo ostatné víly dostali do vienka napr. talent prinášať sezónne obdobia a pripravovať ich pre ľudí. 3* ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $-Tržby Celosvetovo $9,199,510Tržby za predaj DVD v USA $66,208,856 //počet predaných kusov 3,371,863║ Disneyovky čo putujú rovno na DVD disky, väčšinou svojou kvalitou nedosahujú ani priemer ale tento počin o víle Cililing je celkom milé prekvapenie. Po všetkých stránkach dosahuje slušnú úroveň, či už sa to týka 3D animácie, hravých "veselých" farieb, pestrého príbehu a rovnako tak aj príjemného ľahkého humoru. /90%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úplne prvý príbeh Zvonilky zostáva zároveň aj tým najlepším a detsky najpútavejším. Roztomilé od začiatku až dokonca, zaujímavý a zábavný príbeh pretkaný peknými pesničkami. Najviac sa mi páčila tá časť keď si chcela Zvonilka vymeniť talent, o srandu a komické momenty tu nebola núdza. Koniec samozrejme poučný a veľmi, veľmi pozitívny. Deti boli nadšené. 85/100 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Pokud jste šesti až sedmiletá holčička, bude tohle pro vás naprosto skvělý film. Pokud jste alespoň chápající rodič takovéhle holčičky pobavíte se taky, protože tvůrci samozřejmě mysleli i na vás. Všichni ostatní budou asi zklamaní a budou tenhle film považovat za zcela infantilní zábavu. Každopádně je skvělé, že někdo myslí i na ty šestileté holčičky... Celkový dojem (očima chápajícího rodiče): 80% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Marketingový plán zahrnoval i leteckou společnost Southwest Airlines. Ta přejmenovala jeden svůj Boeing 737 na "Tinker Bell One". Letušky měly pohádková křídla a cestujícím rozdávaly reklamní předměty z filmu. (Terva)
  • Herní společnost Nintendo vydala po uvedení filmu stejnojmennou hru. (Terva)

Reklama

Reklama