Reklama

Reklama

The Yellow Handkerchief

  • Austrálie The Yellow Handkerchief (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký nezávislý film pojednáva o trojici ľudí cestujúcich naprieč Louisianou, z ktorých každý si na cestu prináša vlastné trápenie. Muž, ktorý sa práve vrátil z väzenia, dospievajúci chlapec, ktorému nik nerozumie a mladé dievča, ktoré žije opusteným životom; všetci traja budú na konci dlhého putovania iní, než boli na začiatku. (MaxForValue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tři lidé s odlišnými životními osudy, jedno staré auto a atmosféra odkazující na řádění hurikánu Katrina. Zdánlivě cizí lidé, kteří by jste se za normálních okolností asi nikdy nepotkali, tak začínají poznávat sami sebe a zjišťují, jak důležité je nebýt v životě na všechno sám. A je jedno, jestli je onou lidskou oporou bývalý trestanec, obyčejná holka nebo podivínský kluk. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

Povedená road-movie natočená v lehce nezávislém stylu (což rozhodně není na škodu). Lze určitě pochválit výborný scénář (není to žádné velkolepé dílo, ale rozhodně nezklame) a režii, hudba a hlavně všechny čtyři hlavní herecké výkony (hlavně Kristen Stewart). Bylo dobře, že film neměl nějak moc překvapující finále, ale že dopadl tak, jak by hodně diváků očekávalo, protože si myslím, že je pravděpodobné, že by to takhle dopadlo i v normálním životě. Film se ale zatím nedostal do české distribuce, což je určitě velká škoda. Protože ho můžu jenom doporučit. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Kirsten Steward opět ukázala že má na víc, dokáže ze sebe vymáčknout něco méně katatonického než Bellu, ale pořád se drží stejně emočně stylizovaných slečen. Příběh, prostředí, pohnutky a záměry se liší, ale jinak je to pořád stejná variace, podobný charakter. Což mě trošku unavuje, protože hollywood začal na své rachetypy trénovat herce a ti se jich pak drží zuby nehty, a to je škoda. Kromě Kirsten je to ale svěží a nápaditý film, Gordy a Brett jsou zajímavé charaktery (hlavně Gordy, s utkvělým přesvědčením že je "původní Američan", předvádějící něco jako člověka lehce mentálně postiženého říznutého ADHD). Hlavní Brettovu dějovou linii nenuceně obepíná děj samotného putování těchto tří poutníků, jejich poznávání se, sbližování, společná dobrodružství. Celkově to není žádný oslnivý film který musíte nutně vidět, to ne, ale byla by škoda ho nechat ležet. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Dlho som na tento film hladal, vela som od neho ocakaval a dostal som uplne vsetko. Film som zhanal v prvomrade koly Kristen Stewart, pretoze v nezavislych filmoch ktorych sa oblavila ( SPEAK, The Cake Eaters ) podava zatial uplne najlepsie vykony. Tento film vsak nie je stavany az tak uplne na jej postave. The Yellow Handkerchief je pribeh zo zivota, v ktorom sa stretnu povahovo tri odlisne svojske osobnosti z ktore vdaka svojmu svojskemu stylu to nemaju v zivote prave jednoduche. Vydavaju sa spolu na dlhy trip, ktory zo zaciatku nema jasny ciel. Ku koncu su vsak natolko spriateleny, ze su jeden pre druheho urobit takmer vsetko. Ustredne trio zlozene z kvalitnych hercov William Hurt, Eddie Redmayne a Kristen Stewart hra tak z famoznou lahkostou, ze som im veril kazdy jeden pohyb alebo vetu. A priznam sa, ze na zaver som mal aj slzu v oku. Kristen Stewart vidim najradsej v tychto polohach a verim, ze ked skonci z Twillight sagou znovu natoci podobny nezavisli film. Nie je to sice jej najlepsi film. Tym je zatial Speak, ale ak by som mal zostavit rebricek jej filmov podla toho ako sa mi ktory pacil tak by obsadil druhe miesto. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Milovníci road-filmov, Kristen Stewart a (či už ťažkých alebo prostých) dramat si príjdu na svoje. Môže zamrzieť mierne odfláknutá práca scenáristov, ktorá vonkoncom neponúka nič nové, tobôž prevratné. Ak však hľadáte niečo jednoduché a zároveň zložité (ako sám život), niečo veselé a zároveň smutné - pustite sa smelo do toho. Viac na - http://csfdkofein.blog.cz/1008/the-yellow-handkerchief-2008. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Jedna ze scén se natáčela ve městě Plaguemine. Konkrétně, kdy je William Hurt propušten po zadržení na policejní stanici a přechazí přes železniční koleje k autu, kde na něj čekají Eddie Redmayne a Kristen Stewart. (zacharo)
  • V rámci prípravy na úlohu strávil William Hurt noc v Lousianskej štátnej väznici, ktorá je skôr známa pod názvom Angola. (Sufferer)

Reklama

Reklama