Reklama

Reklama

Epizody(13)

Tento seriál, natočený podle známého románu, jehož autorem je Daniel Defoe, vypráví o dobrodružném životě Robinsona Crusoe. Ten se rozhodne, že Crusoe na velké lodi s početnou posádkou opustí Anglii a vypluje na cestu kolem světa. Na otevřeném moři však koráb přepadne zuřivá bouře, vlnobití je stále silnější a po ztroskotání je Crusoe vyvržen na břeh pustého ostrova. Jako jediný, kdo ztroskotání přežil. Ve svém zachránci, domorodci Pátkovi, naštěstí nachází věrného přítele. Pátek ho později brání i proti anglickým a španělským pirátům, kteří na ostrov připlují za vidinou legendárního pokladu a domnívají se, že je neobydlený. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (31)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony, scénář a režie jsou tak na úrovni Rodinných pout, škoda, že Crusoe vypadá jako městskej pojišťovák, ale aspoň ty kostýmy jsou hezké. Možná, že kdyby byl býval film němý, dám o hvězdičku víc. PS: Vždycky jsem si představoval Crusoa a plnovousem, který za sebou táhne po zemi, špínou v uších, prořídlými vlasy, smrdící individuum...ale ne, to fakt přeháním, i na skoro pustém ostrově se dá dělat velká hygiena (zvlášť když je tu Crusoe tak do hladka oholený). ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

po pilotním dvoudílu 4..zatim to vypada celkem sympaticky a vypořádávání se už s nesčetněkrát omletym námětem se podle mě, právě díky předchozím(některým podařeným)filmům, daří v rámci možností solidně..budu ale zvědavej, čím autoři vyplní další díly...EDIT/: po prvnich 8mi dílech zůstává hodnocení pořád na 4, ač je to k nevíře kolik lidí na tom ostrově je, takže jestli čekáte nějakou single párty, tak jste na omylu../Ben Nevis: tvoje poslední věta je k smíchu- podle toho, co v ní říkáš, koukáš buď jenom na porno a nebo na akční střílečky typu novýho Ramba..btw. já v popisu nikde nevidim napsáno akční/erotický.. ()

Reklama

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli jste to někdo viděl, musíte mi dát za pravdu. To není takový ten seriál "v něčem blbý, ale jinak se na to dá i dívat, když nemám co dělat". To je takový ten seriál, kdy si říkáte, "kdo na tohle mohl dát peníze a viděli to vůbec majitelé té TV, která to právě teď vysílá a kteří museli zaplatit za práva na tuhle kravinu?". ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na mňa nepozeraj. Ja som to nekreslil.“ Nič nové pod slnkom - len ďalší podpriemerný dobrodružný seriál s pseudoexotickou výpravou, inšpirovaný slávnou knihou, ale pôsobí dojmom, že scenáristi ju nečítali. Našťastie bol pre mizernú sledovanosť stopnutý už po 13. epizódach prvej série, tak aspoň základná spravodlivosť medzi nebom a zemou existuje. Za všetko môže Sam Raimi, ktorý ako producent stvoril Herkula s Kevinom Sorbom a keďže to bol hit, zrazu bolo všade plno podobných kusov (Xena, Stratený svet). Mizerné počítačové efekty, v titulnej úlohe muž so svalmi alebo štíhla žena, ktorý/ktorá mal/a po boku vtipného poskoka/parťáčku. K tomu dve slabé akčné scény v epizóde pozostávajúce z naprieč jednotlivými dielmi sa opakujúcich kaskadérskych výkonov. Nesmie chýbať rovnaká výprava (len sem-tam kamera stojí trocha inak, aby menej všímavý divák nepostrehol, že sa nakrúca osem rokov na jednom kopci), jednoduchý humor, detinské dialógy a podpriemerné scenáre. ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Robinsona jsem spolu s dalšími příběhy často a rád sledoval v předškolním věku u nás doma na diaprojektoru, tudíž si jej částečně díky nostalgii ještě dnes pamatuji aspoň v hrubých rysech. Tudíž nemůžu konstatovat nic jiného, než že tohle je stejný případ jako zfilmovaná "Cesta kolem světa za 80 dní" s Jackie Chanem - tj. nevkusné zneuctění původní Defoeovy předlohy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Crusoe měl být původně klasický TV seriál natáčený pro stanici NBC, ale po několika epizodách s velmi slabou sledovaností se jej stanice rozhodla ukončit po 13 odvysílaných epizodách. (reqiuem)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama