Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Zde půjdu proti většině a jsem za to nesmírně rád. A tentokrát i proti kritikům. Byl jsem smířen, že dostanu nudný, neinovativní slasher s minimem krve a nesympatickými postavami. Ale ono tomu bylo zcela jinak - ano, inovace tu rozhodně nehraje prim a scénář je podobně tupý, jako u většiny jiných slasherů (alespoň co se chování obětí týče). Ale tohle mi vůbec nevadí, protože v rámci mezí to žánr prakticky vyžaduje (a pokud chcete vidět o třídu dementnější chování postav, nechť vaše oči spočinou na Laid to Rest). Krve je tu úměrné množství (žádný gorefest, ale jde to), úvodní scéna je imho výborná a herci jsou v rámci žánru těžký nadprůměr. Postavy hrající teenagery konečně vypadají jako teenageři a žádný z nich mi nebyl vyloženě nesympatický. Vrah sice příliš nezaujme (myslím vizáží a vražednou zbraní), ale ani neurazí a bodycount jakbysmet. Všehovšudy je v mých očích My Soul to Take nadprůměrný slasher z posledních let a rád se na něj někdy podívám znovu. V tomto případě bych očekával celkové hodnocení kolem 40 - 50%, ale černá čísla? Budiž, každý máme svůj vkus... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pitomej a otravnej slasher! Blbá kravina s děckama, debilním vrahem, překombinovanou zápletkou, nesmyslnýma a hluchýma místama atd. Navíc je to ještě vykrádačka kde čeho. Nepovažuju to ani za horor. Výbornej je na tom docela hustej začátek, ale pak jde "drama o 16 letých teenagerech" naprosto do háje a u konce jsem už jen kroutil hlavou, co to tam tvůrcové vymýšlejí a předvádějí. Žádné gore scény. Volovina. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Prototyp slasheru, který nemá co nabídnout. Postavy jsou debilní a nesympatické, atmosféra a napětí žádné, vraždy nudné (vždy jen trocha krve a jinak nic), zápletka, děj a vyvrcholení naprosto mimózní... Totální zbytečnost a jeden z nejhorších Cravenových filmů. Ještě, že zanedlouho přišel skvělý čtvrtý VŘÍSKOT... 20 % ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Kdyby Craven nechal verzi s hlavním hrdinou jako vrahem postiženým schyzofreníí a paranoiou jako konečnou dal bych 4*, protože by to dávalo smysl a vcelku by to do sebe zapadalo. Ovšem další zvrat v tom udělal jen totální chaos a nesmyslnost. 2* za atmosféru a mladé herce, kteří nebyli tak tragičtí, jak jsem čekal. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ptákovina s vrahounem v převleku kondora! Trailer ještě jakž takž fungoval, v celovečerní stopáži už se ale Cravenova nemohoucnost zakrýt nepodařila (nicméně, on to nikdy nebyl vyrovnaný tvůrce, takže šance, že čtvrtý Scream dopadne dobře, stále žije). Občas se mi zdálo, že příběh My Soul to Take přicestoval z dosud neprobádaných končin scenáristické demence. Je to hloupé, směšné, bez atmosféry a s nulovým počtem zajímavých vražd. Dnes ve slasheru opravdu nestačí, aby vrah své oběti jednou kuchnul nožem (většinou mimo kameru) a šmitec. Blonďatý chlapec Bug je pak nejmimóznějším hlavním hrdinou od vynálezu filmového média. Ten film mě intelektuálně znásilnil, zavraždil, zakopal, vyhrabal a zhanobil. Nedoporučuju. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)
  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)
  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)

Reklama

Reklama