Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (174)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Co uděláte, když máte úspěšnou rodinnou komedii a chcete vytvořit pokračování? Samozžejmě najmete dětské herce nebo teenagery. Nemám moc rád pokračování úspěšných filmů, většinou nejsou ani zdaleka task dobré jako původní díla. Ale pokračování Sestry v Akci špatné není. Je stejně dobré jako jednička. Whoopi Golbergová se vrací do hábitu, aby zachránila starou církevní školu učením hudby a přetvořila svou třídu z teenagerů-rebelů na nové superstar. Písničky a zpěv je stále skvělý, příběh tentokrát o trošičku propracovanější než v jedničce, ale jen malililinko propracovanější. Pokud se vám líbila jednička, dvojku b jste neměli minout. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Proč se zase tohle muselo točit, né že by první díl byl nějakej zázrak, ale byl aspoň zábavnej a nenudící, tohle tomu nešahá ani po kotníky. Samozřejmě chápu že chtěli z danýho námětu vytřískat co nejvíc peněz, ale dalo se to udělat se ctí a nedělat z toho takovou debilitu s naprosto stupidním koncem, kde samozřejmě naši hlavní hrdinové zvítězí s nějakou raperskou sračkou a radujou se jak malý dementi, samozřejmě se tam najdou světlý momenty jako třeba výkon Whoopi Goldberg, která hraje podobně dobře jako v prvním díle, ale na moc dalších světlých momentů si nevzpomínám, ale nakonec ty 2* s odřenýma ušima dám ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování opět přivádí Deloris Van Cartier do role jeptišky, tentokrát však vlivem prosby k nastolení pořádku v místní katolické škole. A to do toho ještě nad školou visí hrozba uzavření. A tak tu máme další příběh dle námětu, který byl zpracován už skutečně mnohokrát. Tzv. ‘školní’ film o nezvladatelných žácích, které se Deloris podaří zvládnout. Tím je v podstatě řečeno vše. Toužebné atmosféry předchozího snímku to však už bohužel nedosahuje. Vlivem již značně provařené šablony je děj hodně předvídatelný a i když opět Whoopi Goldberg srší energií a několik humorných situací je dějově přítomno, prostě to už nějak není ono. Snímek naopak obsahuje více dnes už známých písniček, které příběh velice osvěžují. Jako samostatný film by snad měl svou zábavností určitý potenciál, ale takto jde bohužel o nějaký ten stupínek dolů. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Film za moc opravdu nestojí, a taky donedávna jsem zde měl hodnocení jen 1*, ale pak jsem na internetu slysel zajímavou melodii, přemýšlel jsem odkud jí znám a měl jsem to, je to z tohoto filmu. A to je už hodně dávno, co jsem ho viděl. Co do hudby melodii etc to opravdu stojí za pozornost. ()

MARLENE.DAFT 

všechny recenze uživatele

Když mě to prostě baví. (respektive jako menší hrozně moc bavilo!) Sestra v akci není veledílo, ale ani to není žádný hloupý mainstreamový počin. Whoopi Goldberg je v roli jeptišky naprosto BEZCHYBNÁ a už jen pohled na ni mi dělá úsměv na tváři. Atmoféra kolem zpěvu a pěvecké soutěže je také povedená, ostatní jeptišky jsou jednoduše legrační, a zkrátka já nevím, co bych na odpočinek a dětem, doporučila jiného. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Když jsou studenti na basketbalovém hřišti, postava Lauryn Hill Rita začne rapovat, což ale nebylo vůbec ve scénáři. (HappySmile)
  • Deedee Magno, jedna ze studentek hudební třídy sestry Mary Clarence (Whoopi Goldberg), je bývalá členka popové skupiny The Party, kterou na začátku 90. let vytvořil Disney (což je i producent tohoto filmu). (HappySmile)
  • Slavný německý televizní moderátor Thomas Gottschalk (otec Wolfgang) si ve filmu zahrál díky tomu, že se Woopi Goldberg kdysi zúčastnila jeho pořadu "Wetten, dass..?". (HappySmile)

Reklama

Reklama