Reklama

Reklama

Kick-Ass

Trailer 3

Svět potřebuje nové hrdiny! A proto přichází Kick-Ass se svými komplici!  Teenager Dave Lizewski (Aaron Johnson) nevyniká žádnými zvláštními schopnostmi. Jediné, co ho baví, jsou komiksy. Ty ho taky inspirují natolik, že se rozhodne stát se superhrdinou! Bohužel mu k tomu ale chybí to nejdůležitější - nadpřirozené schopnosti… To ho ale nemůže odradit a jako každý správný superhrdina si vybírá přezdívku, Kick-Ass. Dave ale není jediným superhrdinou v tomto prostoru. Nebojácné a dobře secvičené duo otce s dcerou Big Daddy (Nicolas Cage) a Hit Girl (Chloe Grace Moretz) také bojuje s kriminálními živly a postupně se jim i daří omezovat „království“ místního padoucha Franka D´Amica. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (2 437)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, že McLovin zůstane navěky McLovinem a z Aarona Johnsona vyroste brzy nový Michael Cera. Jinak v podstatě to, co se čekalo - velmi zábavná, vtipná a barevná podívaná, které přesně vyplňuje šablonu moderního entertainmentu. Osobně mi šmakuje a moc. Neumím se ale zbavit pocitu, že to mohlo být ještě o velký kus chytřejší, stylizovanější a "přesahovější", přestože i tak je to chytré a stylizované až na půdu. Tak možné v tom druhém díle - ostatně ani Spider-Man nebyl napoprvé stoprocentní. 80-90%. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Hernajs, to byl ale Film (velké F píši záměrně:-))! Nářez - super ocas, který snášel nakládačku o něco lépe než ostatní, člověka opravdu pobavil. Jeho holka - fakt kočka! Taťulda v podání Nicolase Cage opravdu sedl a malá Mindy?? OMG! Může být něco rozkošnějšího?! Takové charizma! Absolutní špička roku 2010. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebejt tý zabijácký holčičky a jejího tatíka v podání Nicolase Cage, tak je tohle úplně obyčejnej film o podprůměrným lůzrovi. Dohromady to má ale nákop jako prase. Je vidět, že se tvůrci nebáli a násilí tam nacpali prakticky do každý scény. Al Kájda může jenom tiše závidět. Každopádně to ale díky muzice šlape jako po másle a i když v dnešní době je přecpáno komiksových filmů, tak to určitě pobaví. Klasický hrdina prostě už nebaví, tak to trošku stočí proti sobě. Proč vlastně ne. Hodnocení tady odpovídá víceméně za sebe. Na plný počet to ale necítím. Líbilo se mně to, ale pořád v tom upřímném a překvapivém násilí nevidím nic tak originálního, abych z toho byl hotovej jako většina zdejších uživatelů. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

O tom, jak výrazně internet ovlivňuje film, jsme se mohli přesvědčit v posledních letech již několikrát. Zejména hranice humoru a zobrazovaného násilí se posunuly poměrně výrazně. Jistý internetový vliv je vidět i v letošním snímku Kick-Ass. Zatímco před pěti lety uvedený, a zejména díky YouTube „distribuovaný“, Spider-Plant Man si bral na paškál zejména snímek Spider-Man, Kick-Ass se pouští do zesměšňování celého superhrdinského univerza. Dloubne si v podstatě do všeho od superhrdinských jmen, přes hrdinovy komentáře děje (hlas v obraze) až po jejich kostýmy, suchá nit nezůstane ani na provařené nácvikové scénce před zrcadlem. V žádném případě se však nejedná o hloupou parodii, to vůbec ne. Kick-Ass je perfektně fungující svižný film, který se svým tématem pracuje vskutku brilantně. Díky silnému hudebnímu doprovodu se mu daří správně taktovat temporytmus, který vrcholí ve dvou výjimečných akčních scénách. Tou první je perfektní přestřelka během přímého přenosu, ve které se dostane snad na všechny vlhké sny akčních diváků a pařanů v jedné osobě, tou druhou pak samozřejmě závěrečné zúčtování – s bazukou. Přestože jsem zklamaný z jeho umírněnosti, mohu považovat Kick-Ass za jeden z nejzábavnějších (a nejvíc cool filmů) co jsem kdy viděl. Mám však problém s tím, že snímek ukazuje, že superhrdinou se může stát každý bez ohledu na věk, finanční zázemí či výchovu, jen aby to následně dementoval. Nedočkáme se tu sice žádných superschopností vyvolaných kousnutím jedovatým pavoukem, ale Dave Lizewski musí být nejdříve připraven o cit, aby se mohl stát superhrdinou. Zajímavostí je, že v jedné scéně, se mu cit vrací, přičemž říká něco ve smyslu „Přestože necítím bolest, tak tohle opravdu bolelo.“ – ano, může se jednat o bolest vyvolanou psychicky, proto to nebude řešit. Ostatní postavy se superhrdiny stávají díky financím – nedá se předpokládat, že by Macreadyovi, vzhledem ke svému zázemí, byli nějací chudáčci. Těch problémů jsem měl troch víc, ale vzhledem k tomu, že si je jeden den po zhlédnutí nedokážu vybavit, asi se nejednalo o nic zásadnějšího. Nicméně zůstávají mi na jazyku dvě otázky. Je Kick-Ass trvanlivým zbožím nebo bude příštími generacemi zcela opomenut, případně jeho kouzlo vyprchá? Je Kick-Ass natolik nosným tématem, aby měl co nabídnout i v (naznačeném) pokračování? Odpovědí na obě se nejspíš dočkám, do té doby nezbývá než čekat. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Můj milovaný tatínku, víš že jsi nejdůležitější chlap v mém životě a že jsem nikdy neměla výhrady k tvé výchově, ale po zhlédnutí Kick – ass začínám pochybovat, zda mi tvá výchova byla k něčemu platná. Ano, umím chodit, mluvit a díky tvému posílání mě do školy jsem se naučila i číst a psát. Jenže když mě někdo přepadne na ulici, neubráním se. Ledaže bych ho umluvila k smrti. Proč jsi mě neučil bojovým uměním? Proč jsem od tebe nedostala nůž? Proč jsem nikdy nedržela v ruce zbraň? Proč nemám fialovou paruku a superhrdinský kostým? Udělal jsi ze mě obyčejnou holku :o( Nevadí, mám tě stejně ráda a fialová paruka by mi neslušela :o) Ale dost smutnění, začíná chválení. Pan Vaughn mě úplně odrovnal sladěním akce a hudby. Každá akční scéna mi pořádně zpomalovala dech, vymámila úsměv na rtech a přivodila orgasmus (několikrát). Co víc si mám tedy přát? :o) Kick – ass je rozhodně klenot mezi svými kolegy, který překypuje nejen pořádnou akcí ale i "inteligentním" vtipem, dramatickými scénami a znamenitými hereckými výkony :o) ()

Galerie (159)

Zajímavosti (63)

  • Během natáčení vypadly Chloë Grace Moretz (Zabíjačka) přirozeným způsobem dva mléčné zuby. Tak vznikl nápad, že by si mohla vystřelit z kolegů a předstírat úraz při natáčení bojových scén. Nakonec jej neprovedla, protože bez krve by nebyly vyražené zuby dostatečně přesvědčivé. (zdenur)
  • Zuřivcova (Christopher Mintz-Plasse) replika: "Jak řekl jeden velikán: 'Tančil jsi s ďáblem při měsíčku,'" v originálním znění: "Wait till they get a load of me," je narážkou na Jokera (Jack Nicholson) ve filmu Batman (1989). (Jear01)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama