Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 1

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (989)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Já osobně jsem založením spíše " DOLŇÁK " než " HORŇÁK " :o), ale i já v tomto případě zíral a hlavně..... KRÁLOVSKY se bavil. Tohle myslím mluví za vše: Kdy Rusáci začali s tímto druhem výzkumu?...Zdá se, že se dozvěděli o našem pokusu o telepatické spojení s jednou z našich jaderných ponorek , zatímco byla pod ledovcem....O jakém pokusu?....Žádný neproběhl. Vypadá to, že šlo o kachnu ze strany Francouzů. Rusáci si myslí, že historka o tom, že je to francouzská kachna je jen báchorka.......Takže začali s paranormálním výzkumem, protože si mysleli, že to zkoumáme my- když vlastně nic nezkoumáme?..Ano, pane. Teď, když s tím začali, to musíme zkoumat taky pane :o) A ještě " z jiného soudku " - Co děláš?.....Rozháním mraky, udržuje mě to ve formě :o) Nevšední zážitek, vtipné a inteligentní ( víc než by se mohlo na první pohled zdát ) a v neposlední řadě parádně zahrané v čele s EXCELENTNÍM Georgem Clooneym coby JEDI bojovníkem, seržantem 1. třídy Lynem Cassadym, speciální síly ve výslužbě. Kdybych se před shlédnutím snímku nepodíval na jméno režiséra, téměř bych se vsadil, že bratři Coenové se rozhodli pro volné pokračování Burn after reading. V druhé polovině snímku sice trošičku dochází DECH, ale vše vynahrazuje úplný závěr na vojenské základně ( pod vlivem LSD ) a vrací to do nezapomenutelné roviny. 4* p.s. a co ty? Pomáhá mi chlast a poslouchání klasického rocku :o) BOSTON, jo ten mi pomáhá. No mně taky, na závěrečnou píseň More than a feeling http://www.youtube.com/watch?v=SSR6ZzjDZ94 " pařím " ještě teď při psaní tohoto komentáře :o) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jako u komedie takového obsazení bych čekal víc humoru, který dokáže rozesmát. Párkrát se člověk usměje, ale to je tak vše. George Clooney je vynikající herec, ale v tomto filmu mi absolutně neseděl a to mě docela mrzí, protože jsem od tohoto filmu čekal víc než dost. Pro mě určitě zklamání, protože děj je velmi slabý a nedokázal jsem se do něj tak snadno vtáhnout jako u jiných komedií... 3/10 = 35% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Řečeno se Shakespearem mnoho povyku pro nic. Filmová adaptace slavné stejnojmenné knihy Jona Ronsona je filmem s tak obrovským potenciálem, že by mohl stanout na bájné úrovni Levinsonova Vrtěti psem, obsazen tak hvězdně a dotýkající se tématu, který si přímo říká o zironizování. Tahle satira se ale režiséru Grantu Heslovovi tak nějak úplně nepovedla. Co funguje na papíře, nemusí ještě zákonitě fungovat na stříbrném plátně. Bohužel... Podobné filmy: Vrtěti psem, Co se vlastně stalo ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Štvoricu vynikajúcich hercov obsadil do nevšednej vojnovej komédie zatiaľ vcelku neznámy režisér Grant Heslov.Hlavný filmový tandem Evan McGregor - George Clooney dopĺňa nemenej zaujímavá dvojica Jeff Bridges - Kevin Spacey v mene odlišnosti názorov ich charakterov na vojnovú problematiku využitia telepatie. Tréning mentálneho zabíjania najprv kôz, neskôr potenciálnych ľudských objektov, stojí proti šľachetnej myšlienke stvoriť novú mierumilovnú armádu USA. Iróniu cítiť v každej obrazovej scéne a vyslovenej vete. Na reálne zábery oduševneného prezidenta Busha ostro nadväzuje rozpačitá realita filmom uvoľnenej vojenskej morálky. Z filmu ale srší nevyužitý potenciál a ako mnoho iných, aj tento zachraňujú slávne hollywoodske celebrity. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Je to taká absurdná divočina. Miestami to je vynikajúce (miesta, ktoré ste mohli vidieť v traileroch) a miestami to kríva. G. Clooney si svoju rolu užíva a je evidentne najlepším faktorom celého filmu. Ja proste verím, že on skutočne Jedi je :). Ostatní herci to zvládajú výborné, ale nie každého rola ma toľko možností a preto sa často krát stáva, že film sa dostáva do takej tupej polohy (kde sa nie je ani na čom smiať ani plakať). Celkovo by to asi chcelo vyhrať sa viac s hlavnou myšlienkou (ktorá je bohovská) a nie len tak plytko pretekať medzi situáciami. Malo to svoje čaro, ale celkovo to nezabralo až tak. Trailer si ale pustím znovu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 32,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 69,1 mil. (NIRO)
  • Lyn Cassady (George Clooney) vysvětluje Bobu Wiltonovi (Ewan McGregor), že jeho prací je být "válečníkem Jedi". Ewan McGregor hrál Jediho Obi-Wana Kenobiho v několika filmech série Star Wars. (c.tucker)

Reklama

Reklama