Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej typicky netypickej Clint. Typickej v tom, ze se opet tvari jak nejvetsi drsnak pod sluncem co nema problem kohokoliv vyfuckovat nebo mu vyhrozovat s bouchackou a nechova se zrovna jak ukazkovej polda, netypickej v tom, ze v nejakejch prestrelkach nebo bitkach se moc neprosazuje. Jinak celej film zacina docela klasicky, chlastajici polda dostane nezajimavy poslani privezt svedka k soudu. Proste klasika. Problem je, ze svedka u soudu nechce ani policie, ani mafiani a tudiz behem chvilky je Clint na uteku a honi ho armada asi tak 100 mafianu a 500 poldu, ktery na nej na potkani strili vsim co maj po ruce. Takovejch poldu a pistoli fakt ve filmu jen tak neuvidite. Problem je, ze to je proste desne prehnany, kolikrat spis smesny a misty i nelogicky. Navic dve hodiny trochu moc. Lepsi 3*. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Můj 24. a zatím výrazně nejhorší Clintův režijní počin. Dirty Harryho miluji a neuvěřitelně mě baví, ovšem tenhle Drunken Harry je opravdu šlápnutím vedle jak hrom. Scénář vůbec nepůsobí jako celek, ale spíš jen jako série zdánlivě nesouvisejících epizodek, které jsou naroubovány na klasické schéma o špinavých poldech a jedné trosce, které se rozhodne dokázat, že zas taková troska není. Eastwood má sice charismatu na rozdávání a jeho chemie se Sondrou Locke poměrně funguje, ale to je bohužel tak všechno, co nám The Gauntlet nabídne. Několik slušně natočených momentů (např.incident ve vlaku) je totiž bohužel snadno vytěsněno neuvěřitelně přetažnou (a znacně nesmyslnou) honičkou vrtulníku s motorkou a hlavně naprosto strašným finále. Inu, každý den není posvícení, ale na Clinta rozhodně jen tak nezanevřu. 50% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Celkom slusny film, v ktorom pan Eastwood vystupuje pred aj za kamerou. Scenar sice nic moc /prevoz svedka do Phoenixu ...../, ale dostatocne sa tu striela, Eastwood je nerozhodny a naivny /aky to rozdiel oproti serii Dirty Harry ....../, ma aj sexicu v podobe Sondry Locke. K tomu treba pripocitat strielacky, akcne sceny /vrtulnik nahana motorku ...../ a zaver s rozstrielanym autobusom. Slusne, ale stale iba priemerne. 65 % ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Kdyby se uděloval Oscar za film, ve kterém se vystřílí nejvíc munice, pak tento pokleslý akční snímek by ho určitě získal. Tak plytký a ubohý scénář bych v režii Eastwooda nikdy nečekal. Ty westerny, ve kterých hrával a které také režíroval byly více přijatelnější. Pravda je, že jako začínající režisér musí každý, tedy i on, projít různými pokusy. Tento režijní začátek ale patří k těm nepovedeným, i když už nějaký ten rok režíroval. Ty přihlouplé odstřelovací akce americké policie (akce cedník) a neprůstřelnost našeho hlavního hrdiny (americký trpaslík je největší na světě) jsou až do nebe volající svou naivností (divák je hlupák, který vše sežere) a určeny snad jen pro "duchem jednoduchého" Pop-corňáka. Sláva, že Clint od té doby poněkud zestárnul, nabral trochu rozumu a nyní režíruje už přijatelnější snímky. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nic strhujícího, nic logického, nic hlubokomyslného, ale je to docela zábava. Která se těžko hodnotí. Bod za "bondovský" duel motorky s helikoptérou. Mínus bod za nesmyslný závěr (ta armáda ozbrojenců na konci byla vycpaná nebo co?). Bod plus za několik hlášek, u kterých jsem se smála ("Mám tenhle odznak a tuhle pistoli. A z mých krásných očí září láska pro Ježíše.") Mínus bod za to, že hlavní ženská postava je hysterická fúrie a Clintův stabilní callahanovský výraz chvílemi přechází v monumentální nasranost. 50 %. Plus mínus. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Mnoho Clintových kolegů, včetně Dona Siegela, považovalo tento film kvůli jeho nerealističnosti v akčních scénách za pitomý. To Eastwooda poněkud popudilo. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Nevadě, Arizoně a Las Vegas. (reich)
  • Již po několika úvodních scénách je zřejmé, že postava Bena Shockleyho je ironickým obrazem dobře známeho policisty Harryho Callahana ze San Franciska. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama