Reklama

Reklama

Surikaty

  • Česko Rodina surikat (více)

Obsahy(1)

Strhujíci dokument provázený hlasem Paula Newmana (Ladislav Běhůnek), je o životě surikat. Stanete se svědky tvrdých lekcí, které tyto pouštní šelmy musí absolvovat a které je učí, jak vůbec přežít na drsných jihoafrických planinách. Filmaři strávili přibližně 6 měsíců pozorováním surikat v jejich přirozeném prostředí, abychom i my mohli nahlédnout do jejich společenství a pochopili alespoň částečně nebezpečné zákony neúprosné pouště Kalahari. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dosud nejlépe provedený a zábavný dokument, co jsem viděl. Je to dojemné i napínavé, neuvěřitelně natočené - sakra, jak to dokázali??? - viz. had, plazící se v chodbičce za surikatou - skoro horor, a skvěle sestříhané. Koment P. Newmana či dabing je pak vhodný zákusek. Během sledování jsem se ptal sám sebe: "Koukám na dokument či film?" Tato hranice je tady velmi vratká, a proto mě to tak bavilo. A co teprve ti mladší a opravdu mladí diváci? A samotné surikaty jsou doslova k sežrání. Ještě toto: Poprvé v životě jsem viděl "dokumentární" film, který může zcela suverénně konkurovat sebezábavnějšímu animáku. A to jako "malý" divák jsem např. na National Geographic a jemu podobné koukal dost často. ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Jsou roztomilé, vtipné, bezprostřední a je radost je sledovat. Jejich život je napínavý, plný nástrah, nebezpečí, ale přesto má své kouzlo. Na dokumentu bych vyzdvihla především střih a kameru, které spolu skvěle splývaly a dokázaly vygradovat napětí na maximum. Chvílemi jsem nedokázala pochopit, jak je toto možné natočit, kolik úsilí muselo být vynaloženo... Osobně mě velmi zaujaly scény s kobrou v podzimních skrýších surikat či nálety orla, které byly velmi vkusně a s rostoucím napětím "zrežírované". Surikaty nejsou v našich oblastech příliš známé a pravděpodobně by mnozí z nás v zoo o ně pouze zavadili pohledem. Tento snímek nabízí možnost nahlédnout do jejich životů, prostředí, ve kterém žijí a dozvědět se i něco nového, zajímavého, co nám není blízké. ()

Reklama

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Sucho, vedro, prach. Strhující a originální dokument, od kterého jsem nemohla odtrhnout oči, natož když je o surikatách, tak komických zvířatech. Dramatická hudba dělala film místy hodně napínavý. Unikátní záběry a úsměvné situace s Kolem dovolují pozorovat skoro životopisný dokument o těchto stvořeních. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Kouzelně nasnímaná část život jedné rodinky surikat v krásné a nebezpečné jižní Africe - přesněji v poušti Kalahari. Dokument se zaměřuje především na každodennost života těchto vnímavých a bezprostředních tvorečků, přičemž klade velký důraz na vykreslení vazeb soudržnosti, pospolitosti a solidarity v rámci vlastní "rodiny". Sociální vazby jsou zde představeny jako nejzákladnější element soužití surikat. Hlavního hrdina "Kolo" každého určitě očaruje svým charakterem a přístupem k nelehkému životu a dospívání v poušti plné přirozených nepřátel. Doporučuji všem, kteří mají rádi filmy o přírodě a upřednostňují dokumenty, které nezahlcují informacemi a raději podávají nové poznatky skrze příběh. Tento je opravdu překrásný. 9/10! ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, kolik mají tyto zvířata společného s člověkem. Nehledě na to, že v mnohém bychom se od nich mohli učit..Perfektně natočené, dojemné a zároveň akční. Jeden by až nevěřil, že mohou mít "akční sekvence" v dokumentu o triceticentimetrových šelmách takovou šťávu. Děkuji Paulovi Newmanovi za to, že mě dokázal tak skvěle provést životem jedné surikatí rodinky z pouště Kalahari.. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama