Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

adriane9 

všechny recenze uživatele

Ačkoli ve mě film i druhý den stále pracuje, nebylo to ono.. Prostě Pierce se mi na roli v dramatu nehodí ani jindy skvělá Suzan mě neoslovila.. Opravdu nejlepší role pro mě byl bratr Bennetta,konkrétně jeho proslov při posledním sezení ve skupině.V dnešní době je už dost filmů o smrti dítěte a o rodičovském vyrovnání se, tenhle snímek byl ale jeden z těch slabších...Vypínám film a vím,že do dvou dnů na něj zapomenu, protože byl tak nějak normální.. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Obstarožní agent 007 britské MI6 Pierce Brosnan v důchodu v jedné z hlavních rolí smutného, ale přesto výborného filmu. Už víme, že na akčního superšpióna je příliš starý, také víme, že není úplně dokonalý zpěvák, tak co s ním? A vida, přesně tyto dramatické role (jednak zde, ale také ve filmu Nezapomeň na mě) jsou mu přímo ušité na míru. I přes hrozné okolnosti musí být tím, kdo drží (nebo se alespoň snaží) držet rodinu pohromadě a prostor na vlastní truchlení jaksi nezbyl. Proto se snaží událost vytěsnit a nepřipouští si, že se něco vůbec stalo. Jeho manželka se na nehodu pro změnu příliš upnula a stává se z ní pomalu fanatický šílenec. No a zbývá už jen mladší bratr, kterému v tomhle prostředí nezbývá nic jiného, než pro uklidnění si sem tam něčeho šlehnout... Rodinka jak ze žurnálu, ale vše se mění s příchodem Carey Mulligan, která se pro ně (i když to tak velmi dlouho nevypadá) stane spásou a návratem do života. 80% ()

Reklama

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Není všechno zlato, co se třpytí! Dar sice dramatem je, ale postrádá především rychlejší spád a mnohem více vypjatějších a dramatičtějších chvil, než se nám naskytlo v tomto případě. Pak není divu, že výsledkem je malinko nudnější podívaná, což je škoda, protože se z toho dalo vytřískat mnohem víc. Holt Amíci si točí podle sebe a mnohdy to neumí prodat. Námět (ač nijak neoslňují a je celkem ohraný) vykazoval slušný potenciál a psychologické profily všech zúčastněných se podařily vykreslit, ovšem vyznělo to tak nějak kostrbatě. Největším kladem je jednoznačně herecké osazenstvo. Kromě stálic Brosnana a Sarandon mě opravdu velmi, ale velmi mile překvapila vycházející britská hvězda Carey Mulligan. Zahrála opravdu výborně a navíc zde byla nehorázně sympatická! Hudba se držela v mezích žánru. Závěr? Říkám to pořád a řeknu to zase: na dramata evropského formátu to zdaleka nemá! Amíci se snaží hrát na city, ale bez většího efektu. Naštěstí jsou tady skvělí herci, kteří vynášejí toto drama do jemného nadprůměru. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by mě tenhle film nějak obzvlášť zklamal, protože co se týče tématu, tak vše bylo uděláno/natočeno dobře, herci byli sympatičtí a uvěřitelní (speciálně Carey Mulligan) ale co mě naštvalo a proč dávám o něco nižší hodnocení, je nedořešená linie se Zoë Kravitz. Když už do filmu dosadíte takový zajímavý charakter, který má něco za sebou, tak je snad necháte alespoň povyprávět, co přesně mají za sebou a proč se chovají tak, jak se chovají, ne jim nedat šanci... Nechci tuctový happy end, to fakt ne, ale spíše jsem celou dobu čekal na nějaké ukončení jejího příběhu a tím se zároveň mohl uzavřít příběh mladšího bratra… Nebýt toho, pravděpodobně bych šel po plném hodnocení. Škoda. 80 %. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale toto téma už jsme viděli tolikrát a já jsem se nemohla zbavit pocitu, že jsem to někde viděla už i lépe. Film s naprosto předvídatelným dějem, naprosto bez jakéhokoliv překvapení. Ta závěrečná klasická část už mi upřímně vadila. Mě film lehce zklamal a je to škoda, protože herecké výkony jsou vážně dobré. Carey Mulligan má opravdu velký talent a jednou by z ní mohla být velká herečka. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Filmovanie prebiehalo v meste Rockland, ktoré sa nachádza v americkom štáte New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama