Reklama

Reklama

VOD (1)

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pravdivost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontroverze. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem se velice těšila z několika důvodů. Téma je rozhodně zajímavé, navíc se jedná o příběh natočený podle skutečných událostí, dalším důvodem samozřejmě byla další spolupráce herecké dvojky Penn - Watts. Jejich výkony jsou jako vždy skvělé, chemie mezi nimi stále funguje. Film mě však zklamal. Klasické politické konverzační drama, které nijak nevybočuje z řady. Pokud se blíže nezajímáte o toto téma, pravděpodobně vás nezaujme ani film, navíc není úplně lehké se hned od začátku ve všem orientovat a člověk se může lehce ztratit. V první půlce se nejdříve pomalu poodhaluje celé pozadí, které rozhodně není špatné, ale podle mého názoru se z tohoto příběhu dalo udělat daleko více, chtělo to hlavně mnohem zajímavější zpracování, aby to zaujalo i diváky, kteří se až tak v politice neorientují. Druhá půlka je už daleko lepší než ta první. Máme tak tady další politické drama se skvělými herci, na které si už ale za měsíc ani nevzpomeneme. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

To co filmu nejvic skodi je zanrova nevyvazenost. Doug Liman do posledni chvile nevi zda se ubirat tou thrillerovou cestickou a nebo tou zivotopisne dokumentarni. Bohuzel obe skloubit neumi a tak je z toho nemastna a neslana zalezitost, ktera ma rozhodne navic nez jen postavat pred dverma do kina a pitome se usmivat. Doug ma jen velkou kliku ze vsechno zachranuji Sean a Naomi. . . ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Až keď sa ťažisko príbehu presunulo z hliníkových trubiek na samotné odhalenie a celý proces, film nabral na obrátkach. Ide o kvalitný thriller s výbornou ústrednou dvojkou, no chcelo to viac samotnej konfrontácie. Chcelo to detajlnejšie zobrazenie toho tvrdého a nerovného boja. Chcelo to dlhšiu minutáž... V hodnotení to je dobrá trojka, resp. slabá štvorka, hoci by som rád išiel ešte vyššie, perspektíva tu bola. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji se, kdy jsem naposledy viděl takto tematický film s tak nudným scénářem a dialogy. Nedokážu pochopit, proč si Liman vybral příběh této manželské dvojice a o tom jak bojují nakonec politickou mašinérii. Možná to na papíře vypadalo dobře, ale nedokážu si dost dobře představit, jestli šla vůbec tato látka uchopit lépe. Nezachraňuji to i velmi dobré herecké výkony hlavních protagonistů, kteří aspoň trošku táhnou Fair Game nahoru......35% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Příklad toho, jak by neměla vypadat politika, a to na všech úrovních. Diskuze rodinných přátel mi svou zasvěceností připomínaly komentáře k politickým článkům na novinkách.cz, a když pan chief of staff of VP pronášel svou řeč na téma 99%, měla jsem chuť praštit ho něčím po hlavě, protože kdyby se rozhodnutí státníků řídila podle pravděpodobnosti pod 10%, můžou si všechny státy navzájem vyhlásit válku rovnou. K tomu všemu trailer lehce klame, protože nějaké napínavé drama o životě agentky, jejíž totožnost byla veřejnosti odhalena, se nekoná a tato část příběhu dochází na řadu až v druhé polovině filmu. Což je asi tak stejné jako říct, že první díl Kmotra vypráví o klukovi, který převzal mafiánské impérium po smrti svého otce a rozhodl se urovnat problémy rodiny. Ano, byla by to pravda, jen prostě přichází trochu později, než by člověk čekal. A v případě Fair Game její předvoj bohužel není nikterak zábavný. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (12)

  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Valerie Plame, která své zážitky líčí i ve stejnojmenné knize z roku 2007. (Coldrex)

Související novinky

Na Hromnice o mrtvolu více

Na Hromnice o mrtvolu více

26.08.2010

Akční military sci-fi není nikdy dost. A tahle by mohla být zajímavá – studio Warner Bros. zakoupilo práva na bestsellerový román japonského autora Hiroshiho Sakurazaku All You Need Is Kill. Hrdinou… (více)

Reklama

Reklama