Reklama

Reklama

14 ostří

  • Hongkong 14 Blades (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kung fu thriller z raného období dynastie Ming. Nastupující císař zřizuje propracovanou vnitřní bezpečnostní síť tím, že vytrénuje sirotky z ulice v přísném totalitním režimu. Dostávají název Jinyi Wei, "Brokátoví strážci". Jejich velitelem je Qing Long "Azurový drak". Agent tajné služby (Donnie Yen) má v této historické řežbě roli zachmuřeného válečníka, jenž se umí ohánět mečem jako nikdo jiný. (Vämpiriüs)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Puol 

všechny recenze uživatele

Opäť neporazitelný Donie Yen v pohode utiahne i príbehovo tuctovejší historický epos s príchuťou wuxia. Sympatická je i romantická linka s čínskou kráskou Wei Zhao. Chcelo by to ale dôstojnejšioho záporáka, tá Tuo Tuo (občas i CGI),moc charizmy nepobrala. Potešili i dobrí a charakterní lúpežníci. Tak 7/10. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa znechutiť veľkým množstvom nepodarených historických eposov, ktoré v posledných rokoch z Honkongu prišli. Toto nieje film o epických vojnách, toto je parádne oldschoolové wuxia, ktoré si vychutnajú najviac tí, ktorý majú radi hong kong z počiatku 90-tych rokov. Dejovo slabšie, no početné vynikajúce súboje to vynahrádzajú. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Další mnou celkem očekávanej film, ale ani tady se neurodil žádnej zázrak, stejně jako u Storm Warriors, který ale byly ještě horší. Tady je největší problém asi v příběhu, kterej prostě nedrží pohromadě, je naivní, dialogy v něm ještě naivnější, hlavní postavy se sbližujou moc urychleně a děsně nepřesvědčivě a akce, která by to mohla zachánit, tu zase tak moc neni, nicméně nemůžou souhlasit s Adrianem, že by byla nějaká vyloženě špatná, samozřejmě od Donnieho Yena se čeká pořádná ační nálož, ale osobně sem si tam pár kvalitních wu-xia soubojů našel a přišly mi docela koukatelně natočený a nějakých laciných CGI triků jsem si taky nevšim, všechno to v drtivý věršině případů vypadá solidně, ale jak řikám, žádnej zázrak to bohužel neni, i když to aspoň ten akční potenciál mělo už jen přítomností takových borců jako je Donnie Yen nebo Sammo Hung ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, protože první půle je fantastická, Donnie a jeho pěsti jsou prostě nejlepší, i když používá tady nejen meč, ale i další jeho gadgety. V druhé půli jde vše do kytek díky špatným efektům a souboje už nebyly tak cool, zvrat v ději atd. Není to špatný film, ale kdyby se vyhnul přemíry efektů (útok na velitelství v poušti) a souboje neměly na závěr dostatečné koule (Judge s Assassinkou např.) bylo by to na 4 určitě, takhle jen těsně za 3, ale stále lepší než zmiňovaný Three Kingdoms. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ještě, že tu byly vysvětlivky, kdo je kdo, kde se nacházíme a kam samozřejmě směřujeme.To mi při sledování pomohlo. Prostě jako Evropanka chápu věci jinak. S tím nic nenadělám. Všechno mi tu přišlo jako jeden velký guláš. Zaměřila jsem se na tvář Donnieho Yena a díky němu filmem projela jako nůž máslem. Co mi ale v hlavě zůstalo, byla bojovnice s nadpřirozenými schopnostmi, protože mi sem úplně nesedla. Asi si na chvilku odskočila z jiného filmu, kde jejích schopností bylo lépe využito. Nápad na zápletku není špatný. Jen s tím zpracováním mám problém. Jako kniha by to bylo asi lepší a zajímavější. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v čínské autonomní oblasti Ningxia Hui. (Terva)

Reklama

Reklama