Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých turistov vyráža spoznať krásu nórskych hor. Narazia na opustený hotel, ktorý chcú preskúmať a prespať v ňom. Po zvážení všetkých názorov sa rozhodnú z neho odísť a uprednostniť radšej stanovanie v prírode. Na to je ale neskoro a potom, ako zmiznú dvaja z nich zisťujú, že vojsť do hotela nebol práve najlepší nápad. Celkový dojem: Aj keď nie vždy sú prequely dobré ako originál, pár prequelov kvalitu originálov dosahujú. Ani nie tak "Ľadová smrť 3" je však presným opakom. Keďže sme sa v prvých dvoch dobrých častiach nedozvedeli takmer nič o minulosti vraha, nebolo by na škodu natočiť prequel, ktorý ukazuje príbeh vraha, kde sa nachádzal, čo robil a prečo vôbec vraždil. Nakoniec sa z toho bohužiaľ stal len hrozný slasher, ktorý by sa mohol kľudne volať aj "Pach krvi 4". Prvé dve časti sa mohli chváliť svojou atmosférou, napätím a strachom, ktoré mohli diváka znepríjemniť a uložiť pod perinu takmer každé 3 minúty. Prequel sa však nemá (okrem prírody, ktorá "trochu" zmenila svoj smer) chváliť vôbec ničím. Neznámi herci hrajú príšerne, postavy sú nesympatické, vraždy sú na veľmi chabej úrovni a klišé scenár (ktoré mali aj prvé 2 časti) sa tú dokonca 5-krát viac znásobil a teda zhoršil. Postavy znovu niekde šliapli (škoda len že nie do svojej moči, ktorú už niekoľko krát museli vypustiť von pre svoje potešenie), zlomili si nohu, prepichli si ju a kto vie čo ešte (viem, že toto by sa nestalo absolútne nikomu, kto má oči a vidí). Ešte by som doplnil tú chybu, ktorá sa už niekoľko krát vyskytla v prvých dvoch častiach - postavy majú xxx príležitostí k tomu, aby zabili vraha no radšej niekde utečú. Tuna ale scenárista ukázal dobrý vrchol: Predstavte si, že (máte IQ 15) idete s kamarátmi niekde do hôr a tam vás niekto začne terorizovať, pričom viete veľmi dobre o tom že vrahovia vám nemilosrdne zavraždia kamarátov. Keď sa dostanete do teritória, máte v ruke nabitú brokovnicu a spolu s dvoma kamarátmi obkľúčite jedného NEOZBROJENÉHO vraha, čo urobíte? Každý múdry človek by ho bez žmurknutia oka zabil. Čo ale spravili hl. "hrdinovia"? To by radšej inteligentný človek ani vedieť nemal - hromadných samovrážd by tu ale bolo. Môj celkový dojem? Toto je jeden z najhlúpejších, najdebilnejších a vôbec najhorších filmov, ktoré som kedy videl. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Kolikrát mi to přišlo jako remake jedničky a dvojky dohromady. Ale časově bych tipoval, že to asi bylo před jedničkou noo, těžko říct. Každopádně, na to že mohlo bejt 6 obětí, tak většina padla za bílýho dne a navíc prostě jednoduše. Narozdíl od prvních dvou dílů, kde si víceméně každýho vychutnal. Jednoznačně slabší odvar. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jenom to počasí se změnilo, jinak je to prašť jako uhoď, takže pokud se vám líbila jednička, mělo by to tak být i s trojkou. Já ocenila především fakt, že z toho udělali prequel, páč dvakrát nemusím, když nejednou rozcupovaný tyran dokola vstává z hrobu. Herecké obsazení nic moc, ale co si budem povídat, to, s vyjímkou Ingrid Berdal, bylo na tu ránu krumpáčem zralé už od prvního dílu. Tak fofrem do Norska, než zase začne sněžit. A ono začne... 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V norských lesích se vraždí. Tamní týpek v kapuci, kterého v dětství týral jeho nevlastní otec, si vzal do parády partu šesti mladých lidí a kdo zná, jak to v slasherech chodí, tak netřeba obsáhle popisovat. Potíž je snad jen v tom, že norové nepřišli v hororovém subžánru s ničím novým. Američanům se často vyčítá nulová originalita ve spřízněných hororech, ale tady jsem za celou dobu nenarazil na něco originálního. Posuďte sami: nemluvný a nelítostný mladík v kapuci má svého pomocníka, nic netušící parta mladých lidí, co přišla kempovat, čelí hrozbě a postupně umírají, zabiják neměl lehké dětství, lesní prostředí, obě dívky z party jsou pěkné blondýnky atd. Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna a originálního bych objevil jen pomálu. Přesto po pomalejším rozjezdu se dostaví zběsilá naháněčka v prostředí jako stvořeném pro pořádný horor, a tak zamrzí větší výskyt gore a s tím i úměrný počet vražd. Tahle celkem známá hororová série byla pro mě velkou neznámou a konečně jsem se rozhodl se s ní obeznámit a to rovnou od třetího dílu, který je současně jejím prequelem. Premiérové setkání s norskou hororovou tvorbou sice nedopadlo na výbornou, ale rozhodně se nejedná o nějaký nekoukatelný propadák, i když podle traileru to vypadalo na pěkný nářez. Navíc norština je neposlouchatelná a s dabingem by to vyznělo asi líp. Zklamán jsem nebyl a nadšen taky nejsem. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Fritt Vilt 2 byl kasovně velmi úspěšný, takže by byla chyba v tom nejlepším přestat. Vždyť i Norové chtějí mít svou vlastní hororovou sérii, a to i za cenu ztráty kvality. Nakonec se potvrdilo to, čeho jsem se nejvíc obával. Třetí část je pouze slabým odvárkem, studenou polévčičkou v porovnání s předchozími bratříčky... Jelikož minule přišel zabiják o hlavu, vracíme se logicky do časů minulých ještě před jedničkou, konkrétně do 80. let. Tady se vrah s kapucou tentokrát vypořádá se šesticí nesympatických spratků, co mu zkříží cestu. Jenže činí tak dost nezáživně, nudně a hlavně mimo kameru. Mění se i prostředí, zasněžené hory tu vystřídají lesy plných řek a skal, což přímo vybízí na slušnou honěnou, ale kromě jedné slušné naháněčky bylo docela nevyužitý. Snímek postrádá tu správnou atmosféru a napětí z jedničky, z dvojky pak chybí nápadité vraždy a dravost čistého slasheru. Přesto nemůžu tvůrcům upřít snahu být IN a zároveň se lišit, viz scéna úkrytu v chatě nebo překvapivý závěr. Ale na očekávaný prequel je toho pohříchu málo, sakra. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama