Reklama

Reklama

Sanctum

Trailer 1

Frank miluje potápění a jeskyně. Stojí před velkým úkolem, chce najít chodby, které propojí jeskyni Esa  Ala v Jižním Pacifiku s oceánem. Jsou už velmi hluboko a zbývá prohledat pár dalších kilometrů chodeb. Frank cítí, že je blízko, že další jeskyně jsou ještě před ním a ty ho dovedou až k moři. Financování mise zajistil Carl, Frankův přítel, který na místo přilétá se svou přítelkyní Victorií, aby se dobrodružství zúčastnili společně s Frankem a jeho mladým synem, který prožívá krizi ve vztahu k otci. Když se všichni společně podívají až na konec jeskynních cest, dojde k tragédii, při které zemře jedna z členů mise. Frank proto uzavírá projekt a chce se dočasně vrátit na povrch. Do oblasti bohužel dorazí obrovská bouře, která začíná nabírat na síle. Tým v jeskyni rychle pochopí, že se musí dostat co nejdříve ven, než je zatopí rychle stoupající voda. Proudy jsou ale příliš silné a zatopené oblasti si vyžádají první oběti. Frank organizuje zbývající členy týmu a společně pod vodou hledají cestu jeskyní směrem k oceánu. To je jediná možnost, jak vyváznout živý. Protože jsou členy týmů také nezkušení potápěči, je nutné dávat velký pozor. Jeden ze zkušených horolezců a potápěčů dostává embolii a začne kašlat krev. Stane se tak další obětí náročné cesty. Další chybu udělá Carlova přítelkyně Victorie, která také umírá v hlubinách zatopených jeskynních chodeb. Zbývají poslední tři členové, Frank, syn Josh a Carl... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (349)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ver jaskyni.“ Nie snáď, že by som JASKYŇU s Coleom Hauserom obviňoval z kvality, ale aspoň mala príšery žerúce potápačov. V SANCTUM z produkčnej dielne unudeného Jamesa Camerona žiadne príšery nie sú – je to v rámci možností realistické dobrodružstvo z podzemného komplexu „matky všetkých jaskýň sveta“. Mohlo to byť fascinujúce prostredie, ale nebyť úvodného atmosférického letu helikoptérou (pripomínajúceho ARACHNOFÓBIU a JURSKÝ PARK dokopy) a hŕstky pôsobivých scén (tank, zaseknuté vlasy), nemalo by SANCTUM nič. Scenárista približne vie, o čom hovorí (Papua - Nová Guinea patrí k jedným z najzaostalejších miest planéty, niektoré kmene v hlbokej džungle neobjavili ešte ani koleso), ale to je asi tak všetko. Inak séria nudných akčných scén, slabučkých dialógov a naivného záverečného otco-synovského poučenia. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pustené z nudy, reku podriemem, no po relatívne krátkej dobe veľmi rýchlo prebratý. Neviem posúdiť "reálnosť". "Som odborník na slovo vzatý" na kadečo (robím si piču), no tu nemám odvahu. A tak posudzujem podľa toho, či ma film bavil, alebo nebavil. A mňa teda veľmi bavil, akurát ma mrzí tá záverečná 20 minútovka, ktorá z pohľadu vývoju deja, doslova zbúrala všetko doposiaľ vydobyté. Toto vôbec nebolo zapotreby, som fakt nasratý, lebo toto mohol byť jaskynný survivar ako vyšitý. Malo to jednoznačne pozostávať v medziach súboja: ČLOVEK vs PRÍRODA (krutá). ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento film je inspirován skutečnou událostí. Odehrává se v Esa Ala ( Matka všech jeskyní ) na Papua Nová Guinea. Po docela nádherných leteckých záběrech přírody a povedenou hudbou se děj filmu přesouvá pod zem. Zajímavost - Jeden z jeskyňářů George má na sobě tričko skupiny Ramones s nápisem Deedee, Tommy, Johnny a Joey. Jedná se o oficiální vlajku skupiny. Orlice zde má v levém pařátu basebalovou pálku místo šípů. Na zádech pak má nápis Hey ho, let's go.......... CITÁT - Co by se mohlo stát, při potápění ? Ve 28 minutě jsem byl trochu v šoku - POZOR MOŽNÝ SPOILER - Nějak jsem nechápal, jak navrhnul střídání se o kyslíkovou masku a při tom nikam nemůžou plavat, to je počin profesionála ? KONEC SPOILERU. Od této scény jsem nějak začal tápat - jsou to vůbec profíci, nebo jen banda hlupáků ? Další příklad : Všichni obviňují Franka že údajně jde tvrdě za svým snem, ale pak záhy zjišťujeme, že je za to placenej od stejnýho šílence. Tak kdo tady jde tvrdě za svým snem ? Ve filmu je moc obviňování a já pak ztrácím výběr postavy, které bych měl fandit. Nějak se mi to přestává líbit. Další zmatky - vědí, že přichází bouře a přesto riskují - ( Že přestane fungovat vysílačka je snad každému jasné ). Film podle skutečných událostí, ale kdyby se hlavní aktéři alespoň z poloviny chovali tak, na co si hrajou, nemuselo ta dopadnout tak jak to dopadlo. Je to jejich boj a oni si ho navodili sami, k jejich osudu jsem chladný. Je tam samozřejmě víc blbostí, které provedou, ale nebudu je rozepisovat, soudný člověk si je tam najde ( viz třeba odmítnutí neoprénu ). Když připočtu naprosto nesmyslné dialogy a chování, tak krom nádherného prostředí a hudby mě na filmu nic nezaujalo. Ale zase na druhou stranu si povídám, že od tvůrců Avatara jsem vlastně ani moc čekat neměl. Film je věnován památce Wesley C. Skilese. Ve filmu zazní Rabaul Taun od Junior Kokoratts a Maipope od Tusiti Roots. Hudba - David Hirschfelder. Kamera - Jules O'Loughlin. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opravdu o hodně víc. Tohle je film určený jen horolezcům a průzkumníkům, protože na mě to neudělalo dojem. Chování uvězněných jeskyňářů mi občas připadalo směšné a hloupé. Smrt každých 10 minut mě taky moc nebere. Ioan Gruffudd se sem vůbec nehodil a ta jeho postava zde byla hodně trapná. Začátek naprosto nudný, pak jsem se trochu chytl, no prostě průšvih. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Dobrá tedy, uznávám, že to není nejlepší film roku, ale špatný teda rozhodně není. Já co jsem čekal, jsem i dostal, což se mi často nestává. Záběry kamery opravdu stojí za to a to jsem to neviděl ve 3D. Lokace je opravdu nádherná ! R. Roxburg zde hraje skvěle. To, že je dobrý herec dokázal i ve špatných filmech " Van Helsing a Liga výjímečných ". I. Gruffud zde, také není vůbec špatný. Mladík R. Wakefield hraje opravdu nic moc, ale za to může ten jeho nepřijemný hlas. Pokud jde o J. Camerona, tak ten se na filmu podílel jako producent, doporučil pár lidí ze štábu " Avataru " a zapůjčil kamery, tak že nemá smysl tady na něj házet nějakou špínu. Pravdou je, že film se podobá " Pádu do tmy ", ale vždyť to je horor, který má hodně chyb, tak proč to srovnávat . ()

Galerie (63)

Zajímavosti (18)

  • Ioan Gruffudd bol jediným členom obsadenia, ktorý bol plne kvalifikovaným potápačom pred začiatkom natáčania filmu. (Arsenal83)
  • V jednom momente Richard Roxburgh požiadal umelecké oddelenie, či by mohli odľahčiť náklad, ktorý musí niesť počas väčšiny filmu. Nasledujúce ráno mu predložili balíček so zníženou hmotnosťou a povedali mu, že sa im podarilo ubrať 2 kg z celkovej hmotnosti. Roxborough sa potešil a spokojne niesol náklad, no neskôr vysvitlo, že mu zo záťaže neubrali vôbec nič. (Arsenal83)

Související novinky

Umučení Krista – The Prequel?

Umučení Krista – The Prequel?

01.10.2012

Je libo další biblický příběh od scenáristy Benedicta Fitzgeralda, který se podílel i na Gibsonově veleúspěšném torture pornu? Ne? Nevadí, stejně vám ho studio Lionsgate naservíruje, zřejmě v naději,… (více)

Reklama

Reklama