Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jednoznačných pět hvězd! Ano, je to neobjektivní hodnocení. Nehodnotím kvalitu dokumentu, ale obsah. Samotný zážitek z Nagana byl jedním z nejsilnějších v životě. Hrdě se hlásím k tomu, že jsem obyvatel hokejového národa. Jako hokejový národ jsme jistou anomálií. Nepatříme ani k severským národům, ani k obrům (Kanada, Rusko) a přesto jsme jedni z nejlepších na světě a především nás hokej neskutečně baví. Nagano samotné byl pak naprosto neuvěřitelný úspěch - přímo hollywoodský příběh. Bráni jako outsideři jsme dokázali porazit Ameriku, Kanadu a Rusko. Lepší scénář by nikdo nevymyslel. Více českých vlajek jsem nikdy předtím ani nikdy po tom již neviděl. Přesně si pamatuji, co jsem při těch konkrétních zápasech dělal, jak je prožíval a při vzpomínce mi vždy po celém těle vyvstane husí kůže, stejně jako teď, když píši tyto řádky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém Naganu bylo, že jsme se nemuseli učit a coby osmáci mohli chodit s deváťákama čumět na zápasy místo učení. Ale ne, teď vážně…Nikdo nám nevěřil, přesto to kluci zvládli. Hokejem tehdy žila skoro celá republika a bylo to super. Hašek byl skutečně Bůh a celá ta parta v čele s fenomenálním Hlinkou byla prostě excelentní. Jsem rád, že jsem to zažil a nikdy na to nezapomenu… ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější okamžik sportovních dějin České republiky. Při spoustě momentů mi vyvstávala husí kůže a i když jsme věděl všechny zápasy jak skončí, tak pořád jsem byl napnutý u zápasu s Kanadou a štvaly mě nečisté a nepotrestané zákroky Rusáků. Ohromná podívaná, na kterou bych mohl koukat denně dokola. Jako dokument to není nic moc, ale podobná věc žádné zpracování nepotřebuje. Čeští hokejisté tam svými výkony a rozhovory vytvořili skutečně pětihvězdičkový příběh. Samozřejmě se skvěle podíleli i komentátoři, jejichž některé výroky nebudou nikdy zapomenuty. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Nemohu hodnotit jinak. Turnaj století nejen že byl prvním olympijským turnajem otevřeným všem nejlepším hokejistům planety, ale zároveň to byl můj první výrazný kontakt s touto ledovou hrou, který stál na počátku jedné velké životní lásky, v době psaní komentáře trvající již dvanáct let a můžu říct, že se jedná o nezvykle šťastné manželství. Dokument samotný je jedním ze záblesků vrcholné profesionality sportovní redakce, které ČT dosáhla po revoluci díky uvolněným opaskům (slavné dlouhotrvající oslavy gólů, prožívání zápasů spolu s týmem) a angažování redaktorů kalibru Roberta Záruby. Krom shrnutí zápasů potěší i rozhovory se slavnými hvězdami, které se klání o olympijské zlato zúčastnily (Bure, Gretzky, Lindros...) a které nakonec zastínil náš český výběr. :-) ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Výborně podaný dokument o našem největším hokejovém úspěchu všech dob. I když je na něm patrné, že byl vytvořen v tentýž roce, co jsme přepisovaly dějiny. je velmi kvalitně natočen. Ukazuje nejen naši zlatou cestu turnajem, ale podrobně líčí i ostatní zápasy, či týmy, jako např. našeho souseda Slovensko, které se neprobojovalo z kvalifikace do hlavní fáze turnaje. Jednotlivé sestřihy ze zápasů, jsou doplněny také o rozhovory nejen z českými hráči a trenéry. Ačkoli film v zásadě neodhaluje nic nového nebo až tak zajímavého z pohledu dneška, stále nabízí jedinečný záznam událostí z nezapomenutelného turnaje století. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Ženský hokej zaradili prvýkrát do olympijského programu na ZOH 1998 v Nagane. (Marek1991)
  • „Žádný problém v tom nevidím. Na dvě hodiny prostě zapomenu na to, že nějaký kanadský pas mám, stejně tak i na to, že Eric Lindros je můj výborný kamarád“, povedal autor víťazného gólu pred dôležitým semifinálovým zápasom s Kanadou, ktorý emigroval v roku 1984. (Marek1991)
  • Ve 27. minutě se na obrazovce objeví tabulka, kde je na prvním místě Rusko s pěti body. Ve skutečnosti však mělo bodů šest. (Yokolobuna)

Reklama

Reklama