Reklama

Reklama

VOD (1)

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (462)

verbal 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem si spolu s těmi mladými, dokonalými křesťany netrpělivě kladl otázku, jaké že to má vlastně Bůh záměry s tou nezletilou blonckou, šerednou jako čelní pleš a krepová pokožka paní Huntové, a hlasitě se modlil, aby už jí konečně žralok ukousl tu hnátu. A byl jsem vyslyšen, abych si mohl zbytek filmu spolu s těmi mladými, dokonalými křesťany klást otázky, proč jí, kurva, ještě z toho ramenního kloubu nezačala rašit fungl nová končetina, jak to ten strejda Jeremiáš v tom žalmu 29:11 vlastně myslel, a hlasitě se modlit, aby už mi konečně přestala mávat před ksichtem tím pahýlem, nastoupila na tu parasurfiádu a na mě přestaly z obrazovky stříkat ty tuny hnusného patosu. A hle!! Najednou jsem prozřel a pochopil! Bůh ji ukousl ruku, aby mohla v Thajsku učit malé, kýčovité ťamany sjíždět Tsunami a krájet banán jednou rukou! Alelujá! Takže má opravdu v úmyslu náš prospěch a ne neštěstí! Navíc jsem se i nesmírně poučil! Drcnete li do kikiny bez levé ruky z pravé strany, docela hezky si nabije držku!! Jen jedno mi neustále vrtá hlavou a snad mi některý z místních zoufalců pomůže: Je to možná tím, že jsem byl strašlivě koncentrován na to, abych se neududil xmrti, ale kde přesně jste tam viděli ty "pěkné holky" ??? ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jako příběh je to emotivní a dobře odvyprávěné, netlačící přehnaně na pilku ani na sekyrku. Jen tam na můj vkus lítalo nějak moc toho spirituálna ve smyslu "všechno je boží záměr". No, nevím, tyhle snímky, kde někdo (nadneseně řečeno) za každým prdem hned vidí boží úmysly pro mě trochu ztrácí na atraktivitě, byť jde v tomto případě jinak o silnou událost. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Třetí snímek o surfování, který jsem viděla. Můžu říci, že zatím nejlepší, jelikož mě vážně dojal a po celou dobu jsem měla na krajíčku a "husinu" po celém těle. Všichni herci podali skvělé výkony, samozřejmě, že nejtěžší roli měla AnnaSophia Robb, ale zvládla ji naprosto skvěle. Rozhodně můj pohled na celý film umocňuje více i to, že je podle skutečné události a hlavně fotky a záznamy na konci snímku, jsou také rozhodující. Rozhodně obdivuji pravou Bethany Hamilton, jelikož takovouhle odvahu, kuráž a sílu nemá téměř nikdo, obzvlášť v jejím věku. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu silný příběh, u kterého si uvědomíte, jak malicherné jsou vaše problémy. Na druhou stranu je to film, který občas až moc tlačí na pilu(pasáž v Thajsku, postava C. Underwood atd.). Nicméně mě bavili herci v čele s AnnouSophií Robb a celý ten tropický vizuál, díky kterému jsem si pro jednou připadala jako na Hawaii. Navíc je surfing úžasný sport a každý film o něm je příjemným zpestřením. 3,5* ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,KONIEC... BÝVA NIEKEDY ZAČIATKOM." __ Nerozumiem užívateľom píšucim o citovom vydieraní, ubolenom gýči a znevažujúcim v podstate skôr okrajovú líniu kresťanskej viery hlavnej hrdinky. Pokiaľ sa najmä mladý človek nechce po zvyšok života trápiť nad vlastným osudom spôsobeným ťažkým úrazom je podľa mňa prirodzeným nájsť v čomsi oporu na prekonanie následných prekážok. V mojich očiach podala AnnaSophia Robb veľmi sympatický výkon a keď sa z času na čas objavili nejaké slzy, súviseli skôr s počiatočnou nemožnosťou dosiahnuť stanovený cieľ, hoc treba dodať, že povzbudzujúce dialógy o počúvaní vlastného inštinktu znejú skôr ako frázy. Osobne ma skôr zaujal životný štýl rodiny Hamiltoncov; akým spôsobom vychovajú svoje deti a či sa mladí Havajčania stíhajú popri surfovaní vôbec venovať typickým školským povinnostiam svojich rovesníkov? Menej podstatnou pre vyrozprávanie príbehu mi takisto prišla časť zo vlnami tsunami zničeného Phuketu a ešte menšou svojrázna herecká účasť Boobyho SixKillera a Herkulesa, ktorý prakticky nemá čo hrať. Na koniec dodávam, ako veľmi ma oslovil minimalistický, iba zopár sekundový útok žraloka. (9376. hodnotenie, 442. komentár k filmu) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Bethany Hamilton se účastnila střihu filmu. Podle ní byl útok žraloka ve filmu moc intenzivní a vyzvala filmaře k tomu, aby jej zmírnili. Prozradila, že během samotného incidentu byli všichni klidní. (Michi88)
  • Skutečná Bethany si sama přála, aby její postavu ztvárnila AnnaSophia Robb, která ji přesvědčila svým výkonem ve snímku Most do země Terabithia (2007). (Sartorius)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama