Reklama

Reklama

VOD (1)

Donucen vylézt ze svého suterénního pokoje kvůli pochůzkám pro svou matku, flákač Jeff možná objeví svůj osud, když celý den doprovází svého bratra, který tajně sleduje svou ženu, aby zjistil jestli ho nepodvádí... Bratři-režiséři Jay a Mark Duplassovi zkoumají v této komedii osud a rodinné vztahy. Jason Segel si zahrál hlavní roli absolutního flákače, který stále žije se svou matkou. Drtivou většinu svého času stráví kouřením trávy a vysvětlováním, že čeká až pochopí svůj vlastní osud, přičemž jako modelový příklad uvádí film Znamení. Jeho bratr Pat (Ed Helms) se živí jako prodejce a momentálně prožívá krizi středního věku a navzdory námitkám své ženy (Judy Greerová) si pořídil zbrusu nový sporťák. Jednoho dne Jeff zvedne telefon a hlas na druhém konci chce mluvit s Kevinem. Zhulenec Jeff to okamžitě považuje za znamení, na které tak dlouho čekal. V průběhu dne si bratři vyřídí všechny nevyřešené problémy, které spolu mají a jejich ztrápená matka (Susan Sarandonová) možná najde poprvé od smrti svého muže lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (13)

Trailer

Recenze (142)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jaké jsou hodnoty života? Ví vůbec někdo co je správné? Jeff se pro okolí i svého bratra jeví jako podivín, ale jak se zdá, o životě toho ví více, než by se zdálo. Ale kdo by si od takového člověka nechal poradit? Příběh je na hranici vážnosti s komedií, což celkově vlastně docela osvěžuje. Typický vážné rodinné, či manželské strasti právě Jeffova bratra tu jsou pojaty velkoryse, až místy zoufale. Starosti Jeffovi matky zase zcela přirozeně. A tak se snímek tak trochu tváří artově, byť bych řekl, že do dokonalosti má ještě hodně daleko. Cílem všeho je najít si své místo v životě a držet se ho. Rada k nezaplacení. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu spíše festivalový snímek. Rozhodně bych jej neoznačila za čistou komedii, spíš říznutou dávkou psychologického dramatu,... jako v životě. Velké masy ho rozhodně hltat nebudou. Z mého pohledu se jedna o velmi pěkný počin, na který musíte být v rozpoložení svobodné mysli a přijmout jednoho snílka, jednoho pesimistu a vzteklouna, jednu starostlivou matku, která bojuje sama se sebou a taky pár scén, které by mnozí z nás řešili v životě jinak. Nicméně každý člověk na tomto světě se může stát hrdinou. Snímek je o učení se z životních situací a od jiných lidí, toleranci, morálních hodnotách, znovunacházení i objevování a o hledání, o naplnění smyslu života. Všude jsou znamení. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Kdo bude čekat extra komediální výstupy Jasona Segela, jak je u něj zvykem, moc nadšenej určitě nebude. I já jsem očekával něco jinýho, ale s výsledkem jsem byl nakonec docela spokojenej. Klasickej nezávislej film, natočenej hlavně pro obrážení filmovejch festivalů. Jde o jeden ze snímků, kde divák sleduje příběhy několika lidí, který začnou dávat pořádnej smysl až v samotnym závěru filmu, za kterej spolu s hereckym obsazenim, přihazuju třetí hvězdu. PS: Neustále zoomující "akční" kamera mě místama pořádně vytáčela - jakej má smysl při konverzačních scénách fakt nechápu. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Jeff bydlí u maminky. Proč ne. Námět na komedii dobrej a dokonce se mi i osvědčil , ale proč se nedžet komediální linky? Nebo naopak proč neudělat pěkný drama? Celková myšlenka filmu mi taky přišla celkem smysluplná, ale nebaví mě, když tvůrci chtějí zaujmout zbytečně moc lidí. Svým způsobem, zde není nic špatně. Herci si odehrávaj svoje. nasmál sem se u začátku a celkem i dojal na konci, ale jako celek to k sobě nejde a to mi dojem trochu kazí. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Celkom milo to preplávalo. Amatérsky pôsobiaca (rozhodne ale nie amatérska) kamera a hudba tematikou "sámdoma" navodili hneď veľmi sľubnú atmosféru, ktorú ešte podškrtol sympaticky mimózny Segel. Že sa vo filme nič prevratné neudeje... bohužiaľ. A taktiež, že je skoro bez deja a jasného cieľa ktorým smerom sa chce vlastne uberať. Ťažko sa stotožňujem s tým, že šlo o komédiu (i keď pozitívne pocity vzbudené). Každopádne súhlasím s tým (a ani sám neviem prečo), že to bolo veľmi príjemné pozeranie. Jo a btw - zaujímavosť pre akčných fandov - tá černoška pomáhala Arnoldovi v Komande, všimli ste si? :) (MILF!) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Režiseři snímku Jay a Mark Duplassovi údajně proplakali celou premiéru filmu. (Ignus.cz)
  • Ve scéně, kdy Jeff (Jason Segel) zdvihá zvonící telefon, se ozve pípnutí charakteristické pro přijetí hovoru, avšak Jeff žádné tlačítko pro přijetí nestiskl. (Ignus.cz)
  • Slovom "znamenie", ktoré sprevádza takmer celý film, sa Jeff (Jason Segel) odvoláva na rovnomenný film z roku 2002, v ktorom si zahrali aj Mel Gibson či Joaquin Phoenix. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama