Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parodie na detektivní příběhy o šlechetných lordech a nebezpečných zločincích... V pražském Smetanově divadle probíhá představení Bizetovy "Carmen". Postarší hudebník Emil (O. Nový) hraje na bicí nástroje, a má proto dost času, aby mezi jednotlivými úkony mohl číst román Fantom Morrisvillu. Jako sir Hanibal tak ve svých představách prožívá velká dobrodružství: Hanibalovy svatby s krásnou Clarence (K. Fialová) se zúčastní i inspektor Brumpby (J. Marvan) a mladý kriminální reportér Allan Pinkerton (V. Olmer). Po obřadu se objeví v Clarencině pokoji její bývalý manžel, považovaný za mrtvého, dobrodruh a zločinec Manuel Diaz (W. Matuška). Ten se chce zmocnit Clarence, ale především jejího majetku, kterého by nabyla po smrti svého nového manžela. Proto začne Diaz usilovat o Hanibalův život… (Česká televize)

(více)

Recenze (171)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Říkají parodie, ale zatraceně decentní parodie. Taková gentlemanská. A to i vzhledem ke skladbě herců, co se ve filmu objeví. Ta je totiž více než luxusní. Škoda jen, že jsem se tak nezasmál, jak jsem předpokládal, přitom už nápad hudebníka, co si krátí čas v orchestře čtením šestákových románů, je boží. Milé to nicméně v mnoha ohledech je. Má to pár naprosto neotřelých hlášek, co dokáží jednoznačně odbourat. Decentní je ale asi to nejlepší označení, co si tento film zaslouží. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Atmosféra navozená naprosto fenomenálně, narušuje ji jen Walda (jehož zpěv byl v tomto filmu sice jako vždy krásný, ale snad poprvé a naposledy také zhola zbytečný). Naprosto luxusní hlášky, neuvěřitelné dedukce, ze kterých by zůstal na větvi i Sherlock Holmes (Kde je mé dítě?" - "Bude se ženit." - "Tedy je to syn. Dcera by se vdávala."), okouzlující Oldřich Nový, čarovná a šarmantní Květa Fialová, výtečný Marvan, tajné chodby, mrtvoly, které nejsou mrtvoly, fantastické herecké výkony (kromě již zmíněných stojí za zmínku Filipovský a geniální Skopeček), kouzelná braková atmosféra ve stylových kulisách... prostě další česká parodie, která je naprosto super. Lepší než Kdo chce zabít Jessii a skoro stejně tak dobré (ale mnohem více okouzlující), jako hrad v Karpatech. 85%. ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Květu Fialovou jako komediální femme fatale. V žádném filmu mi nepřipadala sebeméně vtipná, jen trapná. Podobně nemám rád Waldemara Matušku, neuměl ani zpívat, ani hrát, měl jen vousy. No, co už nadělám. --- Jinak je to vynikající parodie a řada skvělých herců se objevila v jedné ze svých posledních rolí. Někteří kritizují lacinou výpravu, ale myslím, že papundeklové kulisy v takovém případě docela patří k věci. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Sotva se Clarence objevila, zašumělo to sborem, jak je krásná…“ Zas jeden z domácích filmů, který se mi dlouho vyhýbal. Jde o komedii/parodii dosti suchou, místy možná až příliš. Nevyvolává totiž salvy smíchu jako spíš trvalý (leč jen) úsměv. Moc příjemně se na film dívá, ale nemůžu si pomoct, z dané látky se prostě dalo vytřískat víc. Tím spíš, když měli tvůrci k ruce tak luxusní herce, a to i ve vedlejších rolích (mými favority byli Lubomír „Lůžko si stelu.“ Kostelka a Jana „Co pak, Allane?“ Nováková). Naštěstí hlášek i všemožných dobrých nápadů je tu i tak slušná řádka. Bohužel ještě něčeho je tu hodně, a to Matušky. Ač jsem se připravil na částečně hudební film, tak ty jeho „šlágry“ se sem vůbec nehodily a děj jen zdržovaly. A proto (i s ohledem na lehkou zmatenost snímku ala liliputův účel apod.) to celkově vidím jen na slabší 4*. „Domníváte se tedy, že se moje choť může bez nebezpečí zúčastnit starodávného obřadu?“ - „Přesně za 8 minut bude v naprostém pořádku. V opačném případě si ovšem poleží 2-3 týdny.“ ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Fantoma som videl veľmi dávno a pamätal som si iba, že ma ten film vôbec, ale vôbec nebavil. Problémom bolo, že som už netušil prečo. A tak som bol nútený pozrieť si ho ešte raz v zrýchlenom režime. A nestalo sa nič neobvyklé. Tá údajná paródia na staré anglické detektívky ma bavila ešte menej, takže som bol veľmi vďačný vynálezcovi rýchloposunu, ktorý ma uchránil od väčších škôd na mojej psychike. Chcel by som v rámci politickej korektnosti nájsť aspoň niečo, s čím by som bol spokojný. A okrem tigrov nenachádzam nič. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Jednu z hlavních ženských rolí hrála tehdy nadějná mladá herečka Jana Nováková, která byla nedlouho po natáčení zavražděna. Zabil ji přehnaně žárlivý manžel, za kterého se v roce 1968 provdala. (Rodriguez)
  • Sídlo sira Hannibala Morrise představuje Hrádek u Nechanic, který se mimo jiné objevil i ve filmu Atentát (1964). (Robbi)
  • Sídlo, sousedící se sídlem Morrisvillů, je ve skutečnosti lovecký letohrádek v pražské Stromovce. (rakovnik)

Reklama

Reklama