Reklama

Reklama

Barbarella

  • Francie Barbarella (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barbarella (Jane Fonda), mezihvězdná zástupkyně Země 41. století, má za úkol najít vědce jménem Durand Durand z planety Tau Ceti. Durand Durand vynalezl mocnou zbraň Positronic Ray. Země je nyní mírumilovná planeta a zbraně jsou pro pozemšťany něco zcela neslýchaného. Tau Ceti se zdržuje v neznámé oblasti vesmíru, kde je velmi pravděpodobné, že zbraň padne do nesprávných rukou. Barbarella se v psychedelické vesmírné lodi plné okouzlujících oblečků vydává na Tau Ceti, kde bohužel ztroskotá. To jí ovšem nebrání, aby pomalu ale jistě vědce vystopovala. Přesouvá se z jedné exotické lokality do druhé a při plnění svého úkolu objevuje kouzlo mezihvězdného sexu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je jpro mne paradoxně jeden z vůbec nejvíc nepochopitelných filmů, jaké jsem kdy v životě viděl ... Asi první půlhodinu jsem nevychytával a nechápal vůbec, pak se to docela rozjelo a už jsem se jakž takž "naladil" ... Ano, naladit se na tento film bylo pro mne právě to nejobtížnější a stejně nevím, jestli se mi to podařilo. Já prostě nevím, jestli to všechno bylo myšleno vážně něbo ne, herecké výkony ... jestli byly perfektní nebo tragické, comixovost filmu jestli byla náhodná nebo účelová atd. Film je to prostě podivný a i když jsem si říkal, že tohle a tamto je prostě perfektní, ve skutečnosti jsem se u toho šíleně nudil. Krásná Jane Fondová a její oblečky super. Výtvarná stránka taky super, barvičky ... hmm ... takový prostě LSD trip, krátký ... Ne, "Barbarella" je prostě film, který mne po 40ti letech naprosto odrovnal a vůbec nevím, co si o něm mám myslet. A to jedinné a hlavní se mi na něm právě tolik líbí!! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Osobně mě strašně nudilo už české vydání Forestovy komiksové klasiky z r. 2017, a když jsem si ještě pro srovnání pustil i Vadimovu adaptaci, shledal jsem ji přímo nesnesitelnou. Na tu hovadinu se absolutně nedá dívat a film ještě umocnil absurdnost té látky, byť ve své době to asi svůj význam mělo, a jisté výtvarné kvality tomu upřít nelze (přesto jsem vždy Vadima považoval za veskrze druhořadého režiséra, což jsem si zde jen potvrdil). Osobně mám navíc problém už s tím, že francouzský komiks - s hrdinkou, jejímž předobrazem byla francouzská herečka Brigitte Bardot - byl adaptován do anglicky mluveného filmu, v němž titulní roli ztvárnila Američanka (nemluvě o tom, že zcela fádní Jane Fonda s Brigitte Bardot absolutně nesnese srovnání). Jsem každopádně docela zvědavý na ten remake se Sydney Sweeney, pokud skutečně vznikne - horší než ta Vadimova sračka už to být nemůže, na druhou stranu nechápu, proč v dnešní době vytahovat na světlo tak zaprášenou látku, jako by současnost neskýtala mnohem lepší náměty. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Z každého metra filmu je jasné, že to Roger Vadim nemyslel vážne a takto treba k filmu pristupovať. Jedná sa o bláznivý komiksový príbeh plný decentnej erotiky, vtipného nadhľadu, "televíznych" trikov a slušného soundtracku. Na Jane Fondovú sa dobre díva, najviac som sa pobavil na Davidovi Hemmingsovi v úlohe popleteného revolucionára. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ať dám jakékoli hodnocení, žádné z nich nedokáže plně vyjádřit mé pocity z filmu. Od úchylné zábavy, kterou by si žádný sci-fi fanoušek neměl nechat ujít po okamžiky čirého filmového zoufalství. Film doslova uvězněný v době svého vzniku, nekoncepčnosti a hromadě plastiku, a který by bez Jane Fondové nejspíš skončil bůhví kde. A nezapomeňte, heslo je: Llanfairpullguyngyllgogerychwrndrobwllllantysiliogogogoch. ()

Oskar

všechny recenze uživatele

Barbarella je jedním z těch filmů, které se snad dají ohodnotit jen extrémně: odpadem nebo pěti hvězdičkami. Odpad dát nechci, protože je to sice filmařsky to nejspodnější dno, jaké jsem kdy viděl, ale připouštím, že právě díky tomu je to velmi, velmi zábavný film. Ale pět hvězdiček taky nedám, tím bych deklasoval všechny filmy, které jsem až dosud ohodnotil. Shodněme se na tom, že Barbarella je všechno, jen ne průměrná. :-) V čem se ale pravděpodobně rozcházím se zbytkem světa, je klasifikace půvabů Jane Fondové. Já na ní prostě vidím, jak jí to nesedí, jak ji do toho Vadim nutil, a jak ponížená se cítila. A je mi z toho nepříjemně, asi jako bych sledoval přímý přenos znásilnění. Takže IMHO má Fondová mnohem větší sex-appeal v komedii Bosé nohy v parku, kde sice nehraje meziplanetární štětku ani se nesvléká při beztížném tanci, ale je nádherně ztřeštěná a dala do té role všechno. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (16)

  • Legendární komiksový český plakát k filmu navrhl Kája Saudek. Na vlaštovce vlevo se dokonce objevil nápis "Muriel a Andělé" odkazující k prvnímu dílu jeho nejslavnějšího grafického románu, který vytvořili společně se scenáristou Milošem Macourkem. (Shaqualyck)
  • Ve Vídni můžete vidět muzikál Barbarella, k němuž složil hudbu Dawid Stewart z Eurythmics. (Divočák)

Související novinky

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

15.05.2024

Natočení nové verze kultovního snímku Barbarella z roku 1968 je tématem střídavě prakticky už skoro po dvě dekády, nicméně zatím se nový příběh spoře oděné hrdinky a jejího meziplanetárního… (více)

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

25.06.2012

Vesmírnou agentku, která umí ženské zbraně používat ještě zručněji než zbraně klasické, stvořil legendární komiksový tvůrce Jean-Claude Forest. Celosvětově ji ale striptýzem v beztížném stavu… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Pořádně žhavá špionáž

Pořádně žhavá špionáž

14.04.2008

Kočky, zbraně, těsné kostýmy z lesklé kůže, nebezpečné mise. Tak to máme rádi. A hlavně ať to není nějaký bourneovský klon v sukních! Nebojte, žádné další pokusy o realistickou špionáž u… (více)

Reklama

Reklama