Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh je filmovým přepisem deníků Colina Clarka, pracujícího jako třetí asistent režie na tvorbě filmu Princ a tanečnice, v hlavní roli s Marilyn Monroe. Colin Clark si svou na první pohled nevděčnou pozici v realizačním filmovém týmu vydobyl svou pílí a odhodláním. Postupně si získává sympatie i hlavní hvězdy a zároveň režiséra připravovaného snímku Sira Laurence Oliviera. Ten je zprvu velmi zklamaný zdánlivou neprofesionalitou herečky Marilyn Monroe, která si je i přes svou neskutečnou popularitou v práci nejistá a nespolehlivá. Tvůrčí proces je kvůli jejím pozdním příchodům a neschopnosti naučit se text již v počátku zpožděný. V tento moment zasahuje právě mladý Colin, který si velmi rychle získává její důvěru. Odkrývá její křehký charakter a také její psychické problémy pramenící z velké mediální popularity a nedostatku lásky v životě. Marilyn i přes svůj sňatek s Arthurem Millerem navazuje s Colinem důvěrný až intimní vztah. Záhy je Colin jediným člověkem, který dokáže Marilyn opravdu zvednout náladu a přimět ji tak i mimo jiné docházet včas na natáčení a docílit tak zdárného konce natáčení... (TV Prima)

(více)

Videa (41)

Trailer

Recenze (366)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Osazení by se dalo přirovnat k BEST OF UK a Michelle Williams Marilyn Monroe vystihla neuvěřitelně (právem nominace na Oskara). Bohužel tento milý až skoro staromilný film působí jako delší epizoda z historického dokumentárního seriálu. Vše je skvěle odehráné, ukáže se malý kousek (filmové) historie a po konci není člověk naštvaný ani nadšený zároveň. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ve filmu sledujeme hollywoodskou ikonu Marilyn Monroe očima až k vzteku naivního Colina, "třetího asistenta režiséra". Tenhle film měl potenciál něčím být, ale nakonec to dopadlo všelijak. Přestože Michelle předvedla pravděpodobně svůj nejlepší dosavadní výkon a perfektně okoukala manýry, gesta, styl mluvy, nebo chůzi, tak oproti Marilyn zkrátka stále působí jako škaredka. Ale chápu, že vybrat někoho, kdo by se podobal Marilyn po všech stránkách není jednoduché. A nevím, jestli je taková i předloha, nebo jde jen o špatné zpracování, ale onen týden nám nenabízí nic jiného než pohled na hysterickou a jednoduchou Marilyn (tak v tom filmu zkrátka působila) a její pozdní příchody na natáčení. Vleklé, táhlé, nudné. Film trvá sice "jen"99 minut, ale mně ho trvalo dokoukat celé tři dny! Jako plus mě napadá asi jen Emma Watson nebo Judi Dench a samozřejmě výkon Michelle... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle se nikomu nepostaví. Marylin se tady chová jako VIP obyvatelka chovný drůbežárny, romantiku za tím nevidím ani omylem, tu bych viděl, kdyby Colin hned od začátku byl neochvějně zamilovanej do Emičky a nechoval se jako člověk co má v hlavě místo mozku lžíci. Protože se film tváří jako, že to celý byla skutečnost tak mě je za tuhle sortu lidí dodatečně trapně. Pokud jde o mě tak týden s Marilyn bych z fleku vyměnil za víkend s Emičkou, pokud jde o Michelle, tak mě teda Marilyn přišla mnohem živelnější než bylo její ztvárnění MM. Za povedený považuju dialogy a dobovou atmosféru. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Chybělo celkem málo a tenhle film byl dobrým dramatem o ničivé aureole hvězd i cirkusu, který z lidí dělá herce i v nejobyčejnějších situacích. Monology Kennetha Branagha to v sobě místy mají, ten náboj ušlechtilé tragiky jeviště, kterou kdysi tak krásně vydechl velký William. I Michelle Williams je v roli paní s podfouknutou sukýnkou vynikající - je v ní kus sexy bytosti, která hypnotizuje svět kolem sebe i labilní a odporné trosky, s níž by si Iveta Bartošová určitě v lecčems rozuměla. Film na jednu stranu chce ukázat odvrácenou stranu showbyznysu, na druhou stranu se nostalgicky kochá a dojímá celým divadlem. Ty dvě tendence jdou proti sobě a tříští jedna druhou. The Artist zvládl tohle dvojí pnutí syndromu zlatého věku vyvážit hravou formou, do níž se vejde i ironický nadhled, zasloužilá klasicistní fasáda Curtisova filmu ale nic podobného nezvládne. Je těžká, plná zbytečného kýče a vizuálních frází. Tam, kde film začíná být dobrý (protože jde nad upocené melodrama o klukovi z davu, který se dotkl hvězdy), si vždy záhy připraví ústupovou sentimentální cestu. Je to tak velkolepá promenáda britských legend, nádherného přednesu a charakterů, které v sobě mají tolik patosu a teatrálních manýr, že nedohlédnete to jejich "druhé já", o němž občas zmateně mluví... Škoda. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Óóó krásná Marilyn! Film jako takový mě zklamal, čekala jsem mnohem víc ze života Marilyn, když už se vůbec něco takového začalo točit, to že sme dostali týden depresí a nafoukané celebrity mě celkem mrzí. Co se musí uznat je výkon Michelle Williams, protože i přes to, jaké musela ztvárnit chování, to zahrála bravurně a naprosto bezprostředně a přirozeně, hrozně jí role sedla a fakt jí to moc slušelo. Otázkou je, proč se ten děj tak táhl a nic moc nového či zajímavého sme se nedozvěděli, než že hvězda si vedla život takovým způsobem, že chápu proč chodila pořád pozdě. Rozhodně bod za herečku, nadaného Eddieho Redmayna a vůbec za nápad tohle ztvárnit. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • S nabídkou ztvárnit postavu Vivien Leigh byla oslovena Cathrine Zeta-Jones, avšak odmítla, protože si přála trávit čas se svým nemocným manželem. (oje)
  • Aby Branagh pochytil Olivierovu dikci, poslouchal před natáčením audio nahrávku Bible, kterou Olivier namluvil. (StarsFan)
  • Michelle Williams všechny skladby, které se ve filmu objevily, nazpívala sama. (DivX)

Související novinky

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

Jessica Chastain si zahraje Marilyn Monroe

26.04.2014

Nejblonďatější sexbomba z padesátých let má momentálně víc pozornosti než řada jejích současných kolegyň. V Mém týdnu s Marilyn dostala tvář Michelle Williams (Prokletý ostrov, Blue Valentine),… (více)

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

11.04.2012

Po Mém týdnu s Marilyn a právě natáčeném Alfred Hitchcock and the Making of Psycho se vynořil další projekt, jehož děj se točí kolem vzniku slavného filmu. Tentokrát se dozvíme, jak vznikala… (více)

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

Scarlett Johansson ubodaná ve sprše?

06.03.2012

Aneb „Můj týden s Janet Leigh“. Snad nám odpustíte drobný bulvární trik. Pokud nás ale čtete dostatečně dlouho, už jistě víte, že téma bude čistě filmové. Ano, Scarlett si zahraje legendární Janet… (více)

Reklama

Reklama