Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Zack Siler je oblíbeným studentem střední školy v Los Angeles. Po jarních prázdninách se s ním rozejde přítelkyně Taylor. Seznámila se totiž s hercem Brockem Hudsonem, který je hvězdou úspěšného sitcomu Skutečný svět. Naštvaný Zack tvrdí, že se Taylor stala královnou školy jen díky němu, a kdyby chtěl, dokázal by královnu plesu udělat z kohokoliv. Jeho kamarád Dean využije situace, vyprovokuje ho k sázce a sám mu vybere dívku, ze které má během šesti týdnů udělat novou královnu. Tou by měla být neatraktivní, nepraktická a uzavřená Laney. Zackovy první pokusy ji zaujmout končí fiaskem. Mladík se však nemíní vzdát, a když neuspěl přímo, rozhodne se na to jít oklikou. Seznámí se s jejím otcem a také s mladším bratrem Simonem, kterého ve škole zachrání před spolužáky. Tehdy u Laney zaznamená první známky zájmu. Že by mohla být vážnou konkurencí v boji o korunku královny plesu, to si uvědomí i Taylor poté, co jí Zackova sestra pomůže radikálně změnit vzhled. Okouzlen je i Zack, kterého přemýšlivá dívka začíná zajímat nad rámec uzavřené sázky. Nečekaně se s Laney sblíží, když ji navštíví v ateliéru, kde pracuje na obrazu matky, která zemřela na leukémii. Uvědomí si, že se do Laney zamiloval. Jenže právě v tu chvíli jí zákeřný Dean prozradí pravdu o jejich sázce a důvodech, pro které se o ni Zack začal zajímat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Cival 

všechny recenze uživatele

Má to své kouzlo, zvlášť pro nostalgika, který stále podléhá naivním báchorkám ze střední školy. Rachael je sladká, do scénáře se ale vešla jen bezelstnost, hraničící s tupostí, a tuny klišé. Trochu nadhledu, pánové... Ale viděl jsem to dvakrát a nezabilo mě to, což dokazuje, že úplná hrůza Taková normální holka není (ale vzhledem k tomu, že Batman a Robin jsem viděl šestkrát, tak to asi není pádnej argument:-)) ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Na první pohled obyčejná romantická komedie o ošklivce a princi ze střední školy, ale na ten druhý jsem zjistila, že si dali tvůrci docela záležet na tom, aby se vyhnuli aspoň polovině klasických klišé téhle kategorie. Hlavní hrdinka není obyčejná holka, kterou by filmaři co nejvíc zošklivili, ale moc hezká dívka, která se to jenom snaží ukrýt a uzavírá se před světem. Její proměna není tolik fyzická, jako psychická. Její princ není na začátku namyšlený, je vlastně hned docela fajn a má vážně skvělou starší (?) sestru, která mu umí pomoct a usměrnit ho v ten pravý čas. Konec maturitního plesu je také jiný, než obvykle a film tak působí aspoň o malinko realističtěji. Hlavní hrdinové jsou skvělí a překvapivě jsem film viděla s docela slušným dabingem, takže kašlu na triviálnost scénáře, kašlu na kýčovitou pohádku a s klidem lehce nadsazuju své hodnocení. EDIT: Tak jsem si to s odstupem pustila ještě jednou a ne - pořád se mi to líbí, ale půlka kýčů, která tam zůstala je příliš a zas tak tenhle film nevyčuhuje. 60% si nicméně rozhodně zaslouží. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale dnes jsem nějak naměkko. Tuhle romantickou komedii jsem úplně zbožňovala, když jsem byla školou povinná a i teď se na ni kdykoliv ráda znovu podívám. Děj je sice absolutně předvídatelný, ovšem díky sympatickému hereckému obsazení hlavních rolí a bezva muzice mě Taková normální holka asi jen tak nepřestane bavit. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Blbosť, ale príjemná blbosť. Romantická teenagerská komédia typu Prci, prci... Lenže She´s All That nie je nechutná a trápna. Zo začiatku som umieral od typických rečičiek amerických stredoškoláčiek, ale postupne sa táto jednoduchá a prostučká komédia zvrtla do celkom slušnej oddychovky. Nič, ale absolútne nič tento film človeku nedá, no tú hodinku a pol sa na Rachael Leigh Cook celkom dobre pozerá. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Přirozeně krásná umělkyně s osobitým vkusem a výrazem vyhýbající se nástrahám a stupiditám amerických středních škol, kde je tím nejdůležitějším kritériem oblíbenost, se zamiluje do velmi oblíbeného studenta. Tak nějak by se dala popsat první půlka filmu, která se mi opravdu líbila, a přiznávám se, že jsem Rachael Leight Cook a jejím nádherným očím držel palce. Nakonec vše dopadlo jak mělo - tedy dobře. Ale přesto mě to neuspokojilo. Naopak, celá druhá půlka (nebo možná poslední třetina) filmu mě více než znechutila. Ta dívka, která si celý život ponechávala svůj osobitý styl, ta, která pohrdala make-upem, nafintěnými slečinkami a stupidními spolužáky, se nekonec stala jednou z těch namalovaných stupidních středoškolaček, pro které je důležitá jen ta oblíbenost. Pro mne je to velké zklamání z toho, kam se tento příběh ubíral. Za první půlku dávám 4, za hlavní hrdinku 1 hvězdičku a za druhou půlku -2,5. Celkově 2,5 - tedy 3 hvězdičky. :-( ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 1999 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Sarah Michelle Gellar a Freddie Prinze Jr., kteří se natáčení žúčastnili, se později stali manželským párem. (Stirek45)

Reklama

Reklama