Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 1

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Lewisek 

všechny recenze uživatele

This is our Life! Tohle je naše planeta. Mám rád emocionální snímky a tohle je přesně ono. Kevin Macdonald opravdu odvedl skvělou práci. A dokument je to jedinečnej, nejlepší na něm je, že to všechno co vidíte je holá skutečnost. Vážně jsem se na to těšil a očekával jsem prostou prezentaci amatérských videí, ale to se nestalo, přestože ve střední části se film trochu táhne, tak mě to dokázalo vtáhnout do děje a byl jsem překvapen, dojat a nadšen. Tohle by měl vidět každej člověk na tom našem malém světě. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Nic zajímavého pod sluncem. Ale na druhou stranu - jako pokus co nejkomplexněji zachytit život lidských bytostí na této planetě je to vlastně dokonalý počin, jehož koncept se dá bohužel ale velmi snadno sestřelit. Směs roztomilých, vlezlých a ničím výjimečných záběrů sice zavání prvoplánovostí na sto honů, ale jak lépe si jimi nechat strhnout než v tomto chytře sestříhaném videu, jehož hudební složka dokáže zdatně vyvolat závan emočního, snad i existenciálního zážitku? To se myslím Životu v jednom dni daří velmi dobře, i když někdy až moc samoúčelně a povrchně nastiňuje různé společenské a národnostní rozdíly. To bohužel ani v tak "všeobsažném" díle pojmout nejde. ()

Reklama

Tanner 

všechny recenze uživatele

Nápad je dobrý, ba skvělý, ale proč je to zpracování tak.. jak to říct.. uslintané? Dětičky, zvířátka, mláďátka, lovískování, svatbičky, příchod na svět.. nádhera. Chvílema jsem měl co dělat, abych udržel večeři v žaludku a po hodině přestal riskovat a tuhle slátaninu vypnul, ač to dělám opravdu velmi zřídka. Šmírování některých exhibicionismem posedlých lidí mě fakt moc nebere - natočit telefonický coming-out své babičce nebo vyznání se z lásky ke své lednici na video a vystavit ho prostřednictvím youtube milionům lidí může být možná zajímavé pro dotyčného (ač to tedy moc nechápu..), nikoliv tak divácky atraktivní pro mě. Možná se tu taky projevuje moje dlouhodobě zakořeněná antipatie vůči pořadům typu Neváhej a toč!, na nějž jsem si nejednou vzpomněl, ale i jeho rozšířená, celovečerní verze mě úplně minula. Soudobá tříminutová kultura je zde koncetrována v neskutečně lepkavé hmotě. Neřikám, že se na videa na internetu nedívám (nebo snad někdy nejsem sentimentální), ale takto účelové nahrání a sestříhání do hodinu a půl dlouhého filmu a zejména způsob výběru a zřetězení se mi pranic nezamlouval. Snad bych byl i umírněnější a podržel trochu svůj cynismus na uzdě, kdyby ve filmu byla obsažena aspoň nějaká myšlenka nebo posleství, ale tohle? Jestli se ovšem objevila v mnou neviděné poslední půlhodině, tak se omlouvám. Děsim se, až někoho napadne zfilmovat facebook. PS: názor ostatních a jejich zalíbení v tomto snímku samozřejmě respektuju. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Příjemné, originální, působivé, plné skvělé hudby, všeobecně dobře vybraných videí. Několik scén je opravdu dech beroucích, především díky tomu, že se skutečně staly. Navíc se jedná o dokument, po jehož shlédnutí budete ještě nějakou tu chvilku přemýšlet (o čem jiném než o životě). Příjemné vytržení z filmové průměrnosti a povrchnosti:-) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, u kterých hodnocení není důležité, protože na každého zapůsobí úplně jinak. Originalita se tomu nedá upřít a nutno smeknout před Macdonaldem, že se prohrabal tisícema hodin materiálu a sestříhal výsledný tvar. Přesto si nemůžu pomoct, ale ty technologický rozdíly mi tam vadily docela hodně. Jednou koukáme na ruční a amatérskou kameru, za moment hned na takřka profesionální práci. Těžko se na to zvyká. Taky mi přišlo, že to trošku prvoplánově hraje na emoce. Škoda, že tu zkrátka někteří lidé jsou víc a jiní méně. Uznávám ale, že je to těžká práce. Hudba se ale povedla velmi dobře a dokonale podkresluje atmosféru. Uvedení na plátno se dá pochopit, ale na menší obrazovce nebo monitoru by to asi vypadalo líp. Pro mě lehce nadprůměrný dokument, který by mohl ukázat cestu, jak dál. Hezké zamyšlení nad pomíjivostí běžného života. 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)
  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)
  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)

Reklama

Reklama