Reklama

Reklama

VOD (1)

Markie Trattman (Ray Liotta) pořádá soukromé karetní hry jen pro pozvané. Jednoho dne se rozhodne najmout pár zlodějíčků, aby jeho tajné kasino přepadli. Všichni okradení se zprvu cítí značně poškozeni, ale celá záležitost nakonec utichne po pěšině. Co víc, Markie se posléze v opilosti dokonce ke všemu přizná a hráči mu s úsměvem na rtech jeho prohřešek odpustí. Markie má však přece jen průšvih, a to když karbaníky přepadnou podruhé. Historce, že s tim Trattman nemá nic společného, samozřejmě nikdo nevěří. Dát vše do pořádku má za úkol Jackie Cogan. (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (449)

mcb 

všechny recenze uživatele

Absolutně jiné než jsem od Dominika čekal. Tentokrát žádná meditativní hypnotická atmosféra, ale pořádně syrová a realistická gangsterka, nyní aktuálně zasazená v okovech ekonomické krize. Hodně si to bere ze Scorseseho, Tarantina nebo Ritchieho, ale zároveň se to svým zvoleným pojetím naprosto vymezuje podobným srovnáním. Nepřistupovat k filmu především jako k zábavě, nabídne Killing Them Softly nečekaně depresivní konverzační perlu, v níž vynikne hlavně skvělý Pitt, několik nápaditě zrežírovaných scén a nekompromisní brutalita spolu s trefnou kritikou současné Ameriky. Když o tom tak přemýšlím, stylisticky je film vlastně hodně podobný Driveu - hlavně v ladných přechodech mezi klidnými a drsnými polohami snímku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bizarná štýlovka, ktorú asi málokto rozchodí, pretože ide dôsledne proti diváckym očakávaniam a bežným pravidlám rozprávania príbehov. Zdanlivo teda plynie odnikiaľ nikam a nemá pointu, tobôž katarziu, len zbierku čudesných postáv v podaní hercov, ktorí sú všetci na Oscara, niekoľko ultrabrutálnych scén a fantasticky zrežírovaných okamihov. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to na tři lepší hvězdy, ale mám dva zásadní důvody, proč dám o jednu víc: 1. Za Brada Pitta, jehož vidím daleko raději v roli gangstera než např. v nějakým akademickým Moneyballu. 2. Za Jamese Gandolfiniho, jenž tady v podstatě hraje Tonyho Soprana v důchodu a já si díky tomu uvědomil, jak moc mi dnes chybí nějaký podobný seriál a podobně geniální herecký výkon, jaký předváděl právě v legendárních Sopranech (Buscemi mu v Boardwalk Empire nesahá ani po malíčky). 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Andrew Dominik, který se zatím nejvíce předvedl poetickým vyprávěním ve stylu Terrence Malicka ve filmu "Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem", opět spojil své síly s Bradem Pittem a tentokrát se vydává do vod drsných, krvavých gangsterek. Rozehrává jednoduchý příběh o amatérské loupeži, která odstartuje krvavý kolotoč, když se po stopách ukradeného balíku peněz, vydává profesionální vymahač v Pittově podání, který přes klidný, neměnný výraz, nejde pro kulku daleko.. Film nepůsobí tak svižně, jako výborně sestavený trailer ale i přes vlažnější tempo (Dominik už není poetický ale svižný také ne) nenudí a díky zdařilým a v mnoha případech atypickým hereckým výkonům, dokáže zaujmout, i když si na konci divák uvědomí, že se ve své podstatě ve filmu moc nestalo a o gradaci děje nemůže být řeč, jelikož počáteční tempo ani ani na chvíli nezrychlí a film si ho udrží až do závěrečných titulků. Těšil jsem se moc, překvapen nejsem, zklamaný jen mírně. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tuto kriminálnu historku veľmi pekne vystihuje úryvok piesne Daniela Landu "strieľanie je dneska v móde hlavne pre tých z cudziny, tak ostaňte radšej doma a nerobte kraviny". Takýchto konfliktných príbehov medzi amatérmi a profesionálmi, už bolo sfilmovaných ozaj dosť a tento patril k tým lepším. Podanie filmu pôsobí komornejšie, treba si všímať každý dialóg a každý moment podáva dôležitú informáciu a k tomu ostro servírované príznačné črty povahy jednotlivých postáv. Po Zabitie Jesseho Jamesa znovu Andrew Dominik zvolil alternatívu nespútanej streľby a schémy prežije ten najlepší. Opakovaná spolupráca s Bradom Pittom vyznela slušne a potešilo ma ho znovu vidieť s kvérom v ruke. V jednú chvíľu som mal z toho fakt skvelí pocit, aký som mal naposledy pri pozeraní Road to Perdition, ale tento potenciál si film bohužiaľ neudržal. Dosť nevkusne, alebo umelo vyznela opakovaná pozornosť ekonomickej situácie v USA, ktorá sa šírila prostredníctvom televíznej siete. Aj keď poprava Trattmana na križovatke bola výborným momentom, film v konečnom čísle u mňa obstál na 70%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení filmu probíhalo v březnu roku 2011 v New Orleans. (Haretix)

Související novinky

Pittův Cogan nabírá posily

Pittův Cogan nabírá posily

11.01.2011

Produkce krimikomedie Cogan´s Trade, díky které opět spojí síly Brad Pitt a scénárista a režisér Andrew Dominik (natočili spolu Zabití Jesseho Jamese bla-bla), začíná lákat další zvučná jména. Prvním… (více)

Reklama

Reklama